Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Σπουδαία πρόκριση για Πυθαγόρα 2-1 την Χαραυγή

Published

on

Πολύ καλό αγώνα παρακολουθήσαμε στο γήπεδο του Περάματος ανάμεσα στον τοπικό ΠΥΘΑΓΟΡΑ και την ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ για την φάση των “16” του Κυπέλλου της ΕΠΣΠ, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη πρόκριση (2-1) επί ενός αντιπάλου που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία!

Το Α’ ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν μετά από κόρνερ των γηπεδούχων στο 2′ ο Κάρλες έπιασε μια κεφαλιά που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Κρασσά και έγραψε το 1-0! Στη συνέχεια είχαμε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, χωρίς όμως ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, μέχρι το 27ο λεπτό του αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκανίδης με νέα κεφαλιά μετά από εξαιρετική επίθεση της ομάδας του ΠΥΘΑΓΟΡΑ, έγραψε το 2-0 κάνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό!

Στο 35′ ο Απριγιάν είχε καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ενώ στο 41′ είχαμε την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους όταν κεφαλιά του Λουκάτου που έδειχνε σίγουρο γκολ απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Κατσικώστας του ΠΥΘΑΓΟΡΑ! Ήταν η καλύτερη ευκαιρία της ΧΑΡΑΥΓΗΣ μέχρι τότε, που προηγουμένως είχε χάσει μικροευκαιρίες στο 22′ με τον Λουκάτο και στο 25′ με τον Κάγιο…
Στο Β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι με ένα γκολ, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό να κάνουν τις κατάλληλες φάσεις, ενώ και οι γηπεδούχοι ήταν αλάνθαστοι όσον αφορά το στήσιμό τους στον αγώνα, μη επιτρέποντας κενούς διαδρόμους σε κανένα σημείο του γηπέδου.

Τελικά τον “γόρδιο δεσμό” έκοψε ο Λουκάτος στο 76′ που εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του αντιπάλου τερματοφύλακα και με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1! Το παιχνίδι έγινε “ροντέο” μέχρι το τελευταίο λεπτό, με πολύ αγωνία. Στο 86′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοπαλία όταν απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέρρου απέκρουσε και πάλι εκπληκτικά σε κόρνερ ο Κατσικώστας!

Τελικά, παρά την συνεχή πίεση, οι ποδοσφαιριστές του ΠΥΘΑΓΟΡΑ άντεξαν και πανηγύρισαν στο τέλος μια μεγαλειώδη πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣΠ! Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε ένα δεύτερο γκολ που όμως ακυρώθηκε ως offside.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Πετρίδης με βοηθούς τους Νίκο Ιωαννίδη και Αχιλλέα Πουλόπουλο, ενώ παρατηρητής ήταν ο κύριος Σπύρος Τσεβάς και γιατρός ο Κριστ Κούλλα…

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΕΡ. (Μάνος Χαρόπουλος) Κατσικώστας, Μικρούλης (72′ Κοροπούλης), Ξηρός, Καλλίδης, Κάρλες, Ζαρίφης, Γκανίδης, Παπαδάκης, Απριγιάν (83′ Πιλιανίδης), Στριγκώνης, Γαλανός
ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ (Φώτης Κολιούσης) Κρασσάς, Νούχο, Καζαντζίδης (60′ Σουλιώτη), Παπανικολάου (46′ Σερμάδι), Αβράμης, Κάγιο, Πέρρος, Μιφτάρι (46′ Τσιρίδης), Λουκάτος, Κασδοβασίλης (88′ Κασιαβός), Σιφνάκης.

Πηγή – Εφ. Κοινωνική