stoplekto
Πειραιώτικα με τον Αντώνη…
Πήρα αφορμή από μια ανάρτηση της προέδρου του Άρη Αμφιάλης κυρίας Κικής Παπαντωνίου στο διαδίκτυο σχετικά με τους τσαμπατζήδες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων. Ένα θέμα που είχε αναδείξει και παλαιότερα η στήλη
Αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά η κυρία Παπαντωνίου :
« Ως Πρόεδρος του Άρη Αμφιάλης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους τους “κυρίους” που προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρακολουθήσουν τους αγώνες μας χωρίς να πληρώσουν το “πανάκριβο” εισιτήριο των 5€ προς ενίσχυση του Συλλόγου μας και της Ένωσης των Σωματείων του Πειραιά…Είτε μπαίνοντας στο γήπεδο 1 ώρα νωρίτερα, είτε μπαίνοντας στο 2ο ημίχρονο του προηγούμενου αγώνα, είτε χρησιμοποιώντας όποιο μέσο έχουν και δεν έχουν…..Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας αλλά παρακαλούμε πολύ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ…. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιους φιλάθλους, παρά μόνο όσους σέβονται, αγαπούν και τιμούν την ιστορία της ομάδας μας και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και της Διοίκησης του Συλλόγου. »
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κυρία πρόεδρο. Το πρόβλημα είναι γνωστό . Καταρχήν να πούμε ότι η ΕΠΣΠ κρατά τη τιμή του εισιτηρίου στα 5€ από την μετατροπή της δραχμής σε ευρώ. Γύρω στα 24 χρόνια δηλαδή . Ενώ πριν από 10 χρόνια περίπου μείωσε το εισιτήριο για τις γυναίκες στα 2€.
Φυσικά υπάρχουν άτομα που δυσκολεύονται οικονομικά ακόμα και για ένα τόσο μικρό ποσό. Το κατανοώ . Τι να πεις όμως για ανθρώπους ευκατάστατους, που χρησιμοποιούν διαφόρους τρόπους για να μπουν τσάμπα στο γήπεδο. Κάποιοι μάλιστα περιμένουν τις αποστολές των ομάδων για να εισχωρήσουν μαζί τους στα κρυφά μέσα .
Έχω μπροστά μου την εικόνα ενός πρώην προέδρου συλλόγου που πάρκαρε την Μερσεντές του , έξω από το γήπεδο και παρακαλούσε για να μπει λέγοντας διάφορες δικαιολογίες κλαψουρίζοντας.
Το να πληρώνει κάποιος ένα τόσο μικρό ποσό για να δεις έναν ή και περισσότερα παιχνίδια , βοηθά οικονομικά τόσο την Ένωση , όσο και τα σωματεία αυτή την δύσκολη περίοδο . Ας το καταλάβουν καλά όλοι αυτοί που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…..
*Μια κλήρωση Κυπέλλου αλλιώτικη από τις άλλες, εντελώς διαφορετική δηλαδή, έγινε την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά .
Φτάσαμε στις 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην 5η φάση. Ακολουθούν η προημιτελική, η ημιτελική φάση και ο τελικός. Όλες αυτές οι κληρώσεις έγιναν μαζί . Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει άλλη μέχρι το τέλος. Αυτό πάντως βολεύει από πρακτικής πλευράς .
Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Κυπέλλου ,όπως έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή , είναι ότι δεν μετέχουν οι 4 ομάδες του Πειραιά που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και έλαβαν μέρος στο Κύπελλο της ΕΠΟ.
Άλλο ένα αξιοσημείωτο από την κλήρωση του Κυπέλλου είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά χωρίς την παρουσία εκπροσώπων σωματείων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια . Δεν θεωρώ ότι υπήρξε απαξίωση του θεσμού , όπως κάποιοι σχολίασαν . Νομίζω ότι αυτό έγινε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Λίγες ώρες πριν καθώς και μέχρι την ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης έβρεχε καταρρακτωδώς , γεγονός που στάθηκε εμπόδιο στην παρουσία παραγόντων…..
*Με την πρόκριση της Χαραυγής στο Μοσχάτο επί της τοπικής Αναγέννησης , από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν οι 15 αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία ενώ από την Β’ μετέχει μόνο ο Παννεαπολικός….
*Η φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις μέσα στον Νοέμβριο. Τρεις αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 11/11 , δυο μια εβδομάδα αργότερα( 18/11) και τρεις την Τετάρτη 25/11.
* Και κάτι ακόμα που έχει σχέση με την κλήρωση του Κυπέλλου . Το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Πειραιά , γίνονται δυο τοπικά ντέρμπι , όπως αναφέρουμε και παρακάτω.
Το Κερατσινιώτικο ΑΠΟ Κερατσίνι- Νέοι Ευγένειας και το Σαλαμινιώτικο Αμπελακιακός – Αίας .
Αυτά τα δυο παιχνίδια μπορεί να επαναληφθούν και για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου βάσει της κλήρωσης, αν οι παραπάνω ομάδες προκριθούν από τους «16» ( 11 ή 18 Νοεμβρίου) ….
*Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Κωστάκος επέστησε την προσοχή των διαιτητών όσον αφορά τη συμπεριφορά τους τόσο απέναντι σε συναδέλφους τους, όσο και κατά παραγόντων και ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν ορισμένοι που δείχνουν αλλαζονεία κάνοντας παράλληλα κατάχρηση εξουσίας. Δυστυχώς κάποιοι δεν λένε να συμμορφωθούν….
*Σχολή διαιτησίας οργανώνει η ΕΠΣ Πειραιά .
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την ημέρα έναρξης στο www.epspeir.gr.
Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι τα γραφεία της ΕΠΣΠ στο ΣΕΦ, καθώς και τα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά ( Γούναρη 31-33 7ος όροφος) .
Πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας είναι ο Γιώργος Κωστάκος και υπεύθυνος της σχολής ο Νίκος Δροσινός (τηλ. 6940404775).
Τηλέφωνο των γραφείων της ΕΠΣΠ: 2104823333
*Ποιος να το περίμενε . Η ΑΕ Περάματος άρχισε ιδανικά το πρωτάθλημα .Με δυο νίκες και μάλιστα εκτός έδρας (με Ένωση Ρέντη και ΑΣ Ποντίων )και μια ισοπαλία με την πανίσχυρη Χαραυγή. Στα επόμενα τρία παιχνίδια γνώρισε ισάριθμες ήττες. Οι δυο μέσα στο Πέραμα με Αργοναύτη και Αστέρα Πολυκράτη ενώ η τρίτη ήταν στην Αίγινα από τον Σαρωνικό και μάλιστα με συντριβή(1-7).
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση του ικανότατου προπονητή της ομάδας Νίκου Μαρωνίτη ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του που ήταν στην ομάδα από τον Γενάρη του 2025….
*Ένας ακόμα προπονητής αποτελεί παρελθόν για την ομάδα του . Είναι ο Μιχάλης Μουτάφης που παραιτήθηκε από τον ΑΟ Κορυδαλλό μετά το 0-3 του συλλόγου από τον ΑΟΚ Φαλήρου. Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια κοινής πορείας σε ακαδημίες και αντρική ομάδα .
*Μαρωνίτης και Μουτάφης αποχώρησαν λοιπόν από τις ομάδες τους μετά από μάλιστα μακρόχρονη παραμονή. Αντίθετα ο Δημήτρης Τζανετουλάκος κάθισε στον πάγκο της Ελλάδας Ποντίων για λίγες μόνο μέρες . Κωουτσάρισε την ομάδα για τρεις αγώνες ( δυο για το πρωτάθλημα και έναν για το Κύπελλο) μέσα σε μια εβδομάδα και παραιτήθηκε για προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους
Τρεις ακόμα προπονητές λοιπόν , που δεν συνεχίζουν .Κι όπως λέει ο λαός . Στο «τσακ » δεν πρόλαβαν να κάνουν…. Παρέλαση την 28η Οκτωβρίου….……
*Ο Νίκος Διαμαντόπουλος είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Τζανετουλάκου . Ο νέος τεχνικός της Ελλάδας Ποντίων ήταν για δυο μήνες προπονητής στη Θύελλα Μοσχάτου. Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο….
*Από την επιτροπή υποδομών της ΕΠΣΠ ανακοινώθηκαν τα εξοδολόγια διαιτητών και ιατρών για την αγωνιστική περίοδο 2026–2027
Συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα Κ-17 τα διαιτητικά έξοδα είναι 25 € όπως και τα ιατρικά 25 €
Για το Κ-16 διαιτητές- γραμματεία 20 € γιατρός25 €
Για το Κ-14 διαιτητές- γραμματεία 20 € γιατρός 20 €
Για το Κ-12 , το Κ-10 και το Κ-8 5 € για την Γραμματεία , 15 € γιατρός
Για το πρωτάθλημα Κ-15 Γυναικών 15 € διαιτητής γραμματεία , 15€ γιατρός
· Στις κατηγορίες Κ-17 και Κ-8, το σύνολο των εξόδων διαιτησίας/γραμματείας και ιατρού καταβάλλεται από το γηπεδούχο σωματείο.
· Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες, τα έξοδα επιμερίζονται εξ ημισείας μεταξύ των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων.
*Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Αυγουστή Παπαποστόλου. Ενός ποδοσφαιριστή που έχει γράψει την δική ιστορία στο χώρο φορώντας την φανέλα του Περαμαϊκού. Ο Αυγουστής ήταν ένας σπουδαίος αθλητής, ζογκλέρ όπως τον αποκάλεσε ο συμπαίκτης του Νίκος Μανιώτης. Μέγας σκόρερ , αλλά πάνω από όλα ήταν ένα καταπληκτικό παιδί με άψογο χαρακτήρα και αστείρευτο χιούμορ. Κρίμα που έφυγε νωρίς….
________________________________________________
*Και οι τέσσερις Πειραϊκές ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική δεν τα πήγαν καλά την τελευταία αγωνιστική . Και οι τέσσερις ηττηθήκαν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχουν τα ίδια αποτελέσματα και ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα. Με μια νίκη , μια ισοπαλία και τρεις ήττες μετά από πέντε αγώνες. Συνολικά η καθεμία ομάδα έχει 4 βαθμούς.
Ο Εθνικός ηττήθηκε με 2-3 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα ( 12β) . Την Κυριακή υποδέχεται τον Ιωνικό στο τοπικό ντέρμπι που θα γίνει στο Μοσχάτο .
Η Προοδευτική γνώρισε τη ήττα στη Νίκαια από τον Διαγόρα Ρόδου ( 7β) και τώρα έχει έναν ακόμα αγώνα στην έδρα της με αντίπαλο τον ισόβαθμο ΠΑΟ Ρουφ ( 4β).
Ο Ιωνικός έχασε στη Ρόδο με 0-1 από τον ουραγό Ιάλυσο που πήρε τους πρώτους του βαθμούς( 3β). Μεθαύριο θα αγωνιστεί στο Μοσχάτο με τον Εθνικό.
Η Αμφιάλη γνώρισε μια ακόμα ήττα στις Σιταποθήκες. Αυτή τη φορά με 0-2 από την εκ των πρωτοπόρων και χωρίς απώλεια βαθμών Δόξα Βύρωνα ( 15β).
Κι αυτή την αγωνιστική αγωνίζεται στην έδρα της με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης( 12Β)
*Στα Πειραϊκά πρωταθλήματα τώρα.
Η ΑΕ Μοσχάτου είναι πάντα στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α’ Πειραιά και μάλιστα αήττητη. Την τελευταία αγωνιστική σάρωσε με 7-1 την Ένωση Α.Α. Ρέντη που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ ( 23).
Την καλύτερη άμυνα έχουν οι Μοσχατιώτες ( 3) ενώ την πιο παραγωγική επίθεση η Χαλκηδόνα(22)
Χωρίς νίκη παραμένει η Ελλάς Ποντίων που έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ( 4).
Η ΑΕ Περάματος που ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα , έχοντας 2 νίκες και μια ισοπαλία στη συνέχεια γνώρισε 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Πρώτοι σκόρερς στον 1ο όμιλο παραμένουν με 8 τέρματα ο Χοργκίτο Σάκα της ΑΕ Μοσχάτου και Βάιος Τσιαφίτσας της Χαλκηδόνας που σκόραραν από μια φορά.
*Στον 2ο όμιλο της Α’ Πειραιά τρεις ομάδες ο ΑΠΟ Κερατσίνι, ο Αμπελακιακός και οι Νέοι Ευγένειας που έχουν 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Ευγενειώτες πέτυχαν την πιο σπουδαία νίκη με 5-3 μέσα στη Σαλαμίνα επί του πανίσχυρου Αίαντα και έχουν την καλύτερη πορεία τους τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Ο τελευταίος γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του μετά από αυτή στο Κερατσίνι
Ο ΑΠΟΚ και ο Αμπελακιακός επικράτησαν έστω και δύσκολα με 2-1 εκτός έδρας επί των ουραγών Ηφαίστου και Δία Κορυδαλλού . Οι δυο τελευταίοι μαζί με τον Παντζιτζιφιακό δεν έχουν ακόμα πετύχει νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Δίας έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ( 16) ενώ ο Ήφαιστος έχει σημειώσει τα λιγότερα(2)
Ο Αμπελακιακός δέχτηκε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Φυσικά έχει την καλύτερη άμυνα( 1) .
Την πιο παραγωγική επίθεση διαθέτει ο Αετός Κορυδαλλού ( 17).
Η πιο ….ισορροπημένη ομάδα είναι ο Ατρόμητος Πειραιά που έχει από 2 νίκες- ισοπαλίες- ήττες.
Αυτή την αγωνιστική ο όμιλος έχει ντέρμπι . Τόσο στην κορυφή ( ΑΠΟ Κερατσίνι- Νέοι Ευγένειας , Αμπελακιακός – Αίας) όσο και στην «ουρά»(Δίας- Ήφαιστος ) .
Εκτός από το Κερατσινιώτικο και το Σαλαμινιώτικο έχουμε αυτή την αγωνιστική και το Τζιτζιφιώτικο ντέρμπι ( Παντζιτζιφιακός – Ίκαρος Καλλιθέας) .
*Στον 2ο όμιλο τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο του Αίαντα Σαλαμίνας που δεν σκόραρε έπιασε στην πρώτη θέση με 6 γκολ ο Μιχάλης Ζέρβας των Νέων Ευγένειας που απέναντι στον Αίαντα πέτυχε δυο τέρματα…
*Τα Αστέρια Δραπετσώνας είναι πάντα στην κορυφή του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας αήττητα με 13 βαθμούς . Χωρίς ήττα είναι και οι Λέοντες Καμινίων που άκολουθούν με 11 βαθμούς όσους έχει και η Άνω Νεάπολη.
Καλύτερη επίθεση έχουν τα Αστέρια (13) αλλά και άμυνα μαζί με τους Λέοντες ( 2)
Χωρίς νίκη παραμένουν ο Ηρακλής Νίκαιας και οι Φίλαθλοι που έχουν σημειώσει από μόλις 2 τέρματα. Οι Νικαιώτες έχουν και την χειρότερη άμυνα( 14)
*Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας Αναγέννηση Μοσχάτου και Ρεντιακός συνεχίζουν να προηγούνται μαζί χέρι- χέρι με 6 νίκες σε 6 αγώνες.
Οι Ρεντιώτες έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα.
Την καλύτερη επίθεση διαθέτει ο Παννεαπολικός( 22)
Στον αντίποδα οι ΑΟ Αγίου Δημητρίου , Ολυμπιακός Σαλαμίνας και ΑΟ Καραβάς παραμένουν χωρίς νίκη .
Οι Σαλαμίνιοι έχουν πετύχει μόλις 2 γκολ.
Ο ΑΟΑΔ διαθέτει την χειρότερη άμυνα έχοντας δεχτεί 18 τέρματα , από τα οποία τα 14 στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές!!
*Πρώτος σκόρερ στον 1ο όμιλο παραμένει ο Ζιλιάν Ντογκάνι των Λεόντων Καμινίων που σκόραρε στον τελευταίο αγώνα και έπιασε τα 8 γκολ..
*Αναγέννηση Μοσχάτου και Ρεντιακός συνεχίζουν χωρίς απώλειες βαθμών στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας με 5/5 νίκες .
Ο Ρεντιακός έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ ενω την καλύτερη επίθεση διαθέτει ο Παννεαπολικός με 16 .
Χωρίς νίκη παραμένουν ο ΑΟΑΔ , ο Ολυμπιακός Σαλαμίνας και ο ΑΟ Καραβάς..
Στον όμιλο αυτό σημειώθηκαν συνολικά 25 γκολ , από τα οποία τα 18 σε τρεις αγώνες ( Ρεντιακός- Δόξα Πειραιά 7-0, Παννεαπολικός- Αμφιάλη Β 6-0, ΑΟΑΔ- Καστέλλα 0-5).
* Ο Χασάν Ελμουρσί του Ρεντιακού παραμένει πρώτος σκόρερ στον 2ο όμιλο με 6 τέρματα πετυχαίνοντας ένα ακόμα γκολ, αλλά τον έπιασε στην 1η θέση ο Κωνσταντίνος Μπουρογιαννόπουλος του Παννεαπολικού που απέναντι στον ΑΟΑΔ σημείωσε 3 ακόμα τέρματα…
*Στον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας προπορεύονται οι Νέοι Δραπετσώνας με 4/4 νίκες που έχουν και την πιο παραγωγική επίθεση( 15)
Αήττητοι παραμένουν και οι ΑΕ Μάνης και Χαλκηδόνα Β’ που ακολουθούν με 3 νίκες και μια ισοπαλία.
Τα πιο λίγα γκολ έχουν δεχτεί η Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου και ο ΑΟ Πειραιάς ( 3)
Χωρίς νίκη παραμένουν οι ΑΕ Χατζηκυριακείου, Εθνικός Β’ ΑΟΚ Φαλήρου Β’ και Φαληρικός . Ο τελευταίος έχει μόνο ήττες ( 0/4 )
Χειρότερη επίθεση έχει ο Εθνικός Β’( 1) ενώ άμυνα ο Ερμής Β’( 12).
Πρώτοι σκόρερς στον 1ο όμιλο είναι με 6 γκολ οι Μάριος Μηνάγιας της ΑΕ Μάνης και Σπύρος Τσελέπης των Νέων Δραπετσώνας
*Στον 2ο όμιλο οι Νέοι του Ολυμπιακού Κερατσινίου συνεχίζουν χωρίς την παραμικρή απώλεια έχοντας 4/4 νίκες(12β) καθώς και την καλύτερη επίθεση- άμυνα( 10-3)
Ακολουθεί ο Άρης Αμφιάλης με 9 βαθμούς .
Η ομάδα του Δία Β’ έχει σκοράρει μόλις μια φορά ( 1) ενώ τα περισσότερα τέρματα έχουν δεχτεί μέχρι τώρα ο Αστέρας Κερατσινίου και το Νέο Ικόνιο Β’(8)
Πρώτος σκόρερ στον 2ο όμιλο είναι ο Ιούλιος Λαμπρινάτος των Νέων Ολυμπιακού Κερατσινίου που με τα δυο γκολ απέναντι στον Προμηθέα( 2-0) έφτασε τα 8.

