Connect with us

stoplekto

Ο Εθνικός 2-0 πήρε το ντέρμπι με τον Ιωνικό

Published

on

Σημαντική νίκη με σκορ 2-0 επί του Ιωνικού πέτυχε ο Εθνικός Πειραιώς στο γήπεδο του Μοσχάτου, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και κατακτώντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να αναζητούν τις ευκαιρίες τους, ενώ ο Εθνικός κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές του και να πάρει το προβάδισμα λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μάκης Παυλάκης τραυματίστηκε στο κεφάλι, ωστόσο συνέχισε την προσπάθειά του μέχρι το 35′  όταν και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Στο 12′, ο Συρίγος, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια του Εθνικού, αντέδρασε αποτελεσματικά και σταμάτησε τον Ζούλια, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Η υπεροχή των γηπεδούχων στο σκοράρισμα αποτυπώθηκε στο 40′ όταν ο Σαλίφου δημιούργησε τη φάση και τροφοδότησε τον Ρούμπιέ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Εθνικός έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο  Σαλίφου δημιούργησε και πάλι τις προϋποθέσεις για γκολ, όμως ο Ρούμπιες δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπατσώρη σε τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός διατήρησε το προβάδισμά του, προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 52′, ο Μπερναρντίνιο επιχείρησε σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η οριστική διαμόρφωση του αποτελέσματος ήρθε στο 67′ ο Μπερναρντίνιο πραγματοποίησε ατομική ενέργεια και τροφοδώτησε τον Μίχο, ο οποίος με δυνατό  σουτ στη γωνία του Καπατσώρη έκανε το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Εθνικό να διατηρεί το προβάδισμά του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να πανηγυρίζει μια σημαντική εντός έδρας νίκη.

Εθνικός: Συρίγος, Θεοδωρίδης, Καλλιτσουνάκης, Μίχος, Λεκάι, Μπερναρντίνιο (76’ Μπούσης), Σαλίφου (46’ Χαλκιαδάκης), Καλλέργης (91’ Ζουριδάκης), Παυλάκης (35’ λ.τρ. Τάτσης), Αλέμης, Ρουμπιές (91’ Τουλγέρογλου).

Ιωνικός : Καπατσώρης, Ροκάι, Γκόγκα, Παγώνης (77’ Βουργουντζής), Γαϊτάνης (81’ Πατινιώτης), Σεϊτανίδης, Ζούλιας, Τάμπας, Καλέλα (59’ Ελέζι), Αναστασόπουλος (81’ Κετίκογλου), Καρακώστας (46’ Πλατέλλας).