Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αγία Παρασκευή – Χαραυγιακός 1-1

Άφησαν ανοιχτούς «λογαριασμούς»

Published

on

Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο μεγάλο ντέρμπι της Α1 Κατηγορίας η Αγία Παρασκευή και ο Χαραυγιακός, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να «παγώσουν» το γήπεδο της «Σάντα» στο 90’+4′, αλλά το γκολ του Νικόλα ακυρώθηκε τελικά ως οφσάιντ με τους παίκτες του Χαραυγιακού να διαμαρτύρονται έντονα. Οι «νερατζούρι» μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 1′, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Τσούνι από ευνοϊκή θέση πέρασε άουτ. Στο 13′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του Τσοχαντάρη από καλό σημείο έφυγε άουτ. Όμως στο 15′ οι φιλοξενούμενοι και σε μία ανέλπιστη φάση βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, όταν και ο Περτσάς αντί να διώξει την μπάλα, κλώτσησε. αέρα και ο επερχόμενος Νικόλα πέτυχε το πιο εύκολο γκολ στην ζωή του. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Αγίας Παρασκευής ήταν σε κακή κατάσταση, προδίδοντας έτσι σε αυτή την φάση τον έμπειρο πορτιέρο. Η ομάδα του Αλβέρτου Παπαδάκη θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 21′, αλλά η κεφαλιά του Νικόλα από πολύ καλή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 32′ ο Κρητικός έκοψε σωτήρια το σουτ του Ζυγούρη, ενώ στο 42′ ο Περτσάς απέκρουσε εντυπωσιακά στην γωνία του το φάουλ του Τζαννέτου.

 

Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο μέρος

 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όπως το σουτ του Κωνσταντίνου στο 48′, που μπλόκαρε ο Κωνσταντάρας και το σουτ του Λαγού από πολύ καλή θέση στο 55′, που ανακόπηκε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Τελικά στο 71′ η ομάδα του Ιβάν Νεντέλκοβιτς πέτυχε το τέρμα που τόσο αναζητούσε και άξιζε, αφού ύστερα από σύγχυση στα καρέ των Ηλιουπολιτών ο Ζυγούρης από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άνοιξε με τους δύο διαφαινόμενους διεκδικητές του τίτλου να κυνηγούν το γκολ που θα τους χάριζε τελικά τη νίκη.

 

Η στιγμή που το ματς πήρε «φωτιά»

 

Έτσι φτάσαμε στο 90’+4′ όπου και έγινε η φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα, ύστερα από ψηλοκρεμαστό σουτ του Μόνγκα η μπάλα πήγαινε παράλληλα με την εστία, με το Νικόλα να επεμβαίνει και με κεφαλιά να κάνει το 1-2. Ο επόπτης Κουντουρέλλης όμως είχε άλλη άποψη ακυρώνοντας το τέρμα ως οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα και το ματς να διακόπτεται για 2′ περίπου. Πολύ δύσκολή η φάση, αλλά μάλλον ήταν οριακά οφσάιντ. Άριστοι οι Παππάς και Τουμπακάρης, με λάθη ο Κουντουρέλλης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 300 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο εκ των οποίων πάνω από 100 ήταν φίλοι του Χαραυγιακού.

 

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Περτσάς, Γλυκός (56′ Τσιούτσιας), Τζίτζης(75′ Όσμεραλντ), Μεϊμάρογλου, Κωνσταντίνου, Λαμπρινάκος, Ετόκα, Καρατζάκος (26’Συγγελάκης), Τσοχαντάρης, Ζυγούρης, Λαγός

 

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Κωνσταντάρας, Ντότσικας(57′ Γουσούλης), Παπαδημητρίου, Γάγγος(46′ Μπιρμπιλής), Ράμμος, Τσιούγκος, Νικόλας, Κρητικός, Τσούνι(73′ Μόνγκα), Τζανέτος, Τσαφταρίδης

 

*Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, με αρκετούς ανθρώπους του αθηναϊκού ποδοσφαίρου να δίνουν το παρών στην αναμέτρηση. Κάποιοι από αυτούς που διακρίναμε ήταν: Ο προπονητής της Ηλιούπολης, Παύλος Κυριακουλέας, ο προπονητής του Αθηναϊκού, Ηλίας Καλοπήτας και ο γενικός αρχηγός του Θριάμβου Αθηνών, Βασίλης Νταμάνης. Το παρών επίσης έδωσε και ένας εκ των δημοσιογραφικών κεφαλών της εφημερίδας «ΩΡΑ των σπορ», Τάσος Τσατάλης. Μάλιστα ο Βασίλης Νταμάνης και ο γνωστός δημοσιογράφος είχαν συζήτηση για την ιστορική ομάδα του Χαραυγιακού της δεκαετίας του ’70, αφού ο πρώτος είχε φορέσει την φανέλα της, ενώ ο πατέρας του δεύτερου υπήρξε μέλος της διοίκησης.

 

Κωνσταντίνος Ράπτης(kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr Xristos-xostikidis

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply