Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Γιορτή του ποδοσφαίρου στην Κηφισιά!

Published

on

Ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζηρίνειο, θυμίζοντας σε όλους πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά και μόνο ένα ομαδικό άθλημα που προσφέρει όμορφο θέαμα. Αντιμέτωποι βρέθηκαν οι Παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού με επίλεκτη ομάδα της Κηφισιάς, σε αυτή την ‘πρώτη γιορτή ποδοσφαίρου’ που διοργάνωσε και σκοπεύει να καθιερώσει η Δημοτική Αρχή της Κηφισιάς. Η είσοδος ήταν ελεύθερη, όμως ο κόσμος άφησε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, που άλλωστε ήταν και ο σκοπός της αναμέτρησης.

Βραβεύσεις και… τιμές

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έγιναν μία σειρά από τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις. Καταρχήν, τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κηφισιάς, Παναγιώτης Βαμβακάς, Χρήστος Κολοκυθάς, Φώτης Δημάκης, Γιώργος Καλός, ο παλαίμαχος του Πανερυθραϊκού, Γιώργος Μαραζιώτης.

Επίσης, τιμήθηκε η ομάδα της Κηφισιάς για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, με τον πρόεδρο Βασίλη Γαντζούλα να παραλαμβάνει το βραβείο.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ανδρέου, ως μέλος της ομάδας που είχε κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα τη σεζόν 1963-64.

Επίσης, Βραβεύτηκαν οι διαιτητές του φιλικού αγώνα, ο παλαίμαχος διαιτητής Αχιλλέας Στογιάννης και ο Αντώνης Καραμπουνιώτης, ως παλιός φίλαθλος του ποδοσφαίρου της Κηφισιάς.

Μετά το τέλος της συνάντησης βραβεύτηκε ο παλιός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη.

«Πλούσιο» και ισόπαλο το σκορ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το φιλικό έληξε ισόπαλο με 4-4, αν και η επίλεκτη ομάδα της Κηφισιάς είχε πολλά και νεότερα μέλη στη σύνθεσή της. Στο 17′ ο Λαγωνικάκης πέτυχε από πολύ μακριά ένα έξοχο γκολ για το 1-0, όμως δύο λεπτά μετά ο Παπαχρόνης με πλασέ ισοφάρισε. Στο 27′ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι, ενώ στο 37′ ο Λαγωνικάκης σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με πλασέ από κοντά για το 2-1. Στο 49′ ο Κρητικός ισοφάρισε εκ νέου με σουτ, όμως στο 53′ ο Φυλακούρης έκανε το 3-2 με σουτ. Στο 56′ ο Δημήτρης Μάρκος έγραψε το 4-2, στο 66′ ο Παπαχρόνης μείωσε σε 4-3 και στην εκπνοή του αγώνα ο 29χρονος Βασίλης Τσιρικολιάς έγραψε το τελικό 4-4.

Προπονητής των επιλέκτων της Κηφισιάς ήταν ο Γιώργος Χατζηδημητρίου, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, που μάλιστα έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ σε εκτέλεση πέναλτι στο 65′! Επίσης, παραβρέθηκαν από τον Παναθηναϊκό ο πρόεδρος παλαιμάχων Βασίλης Κωνσταντίνου, ο αντιπρόεδρος των παλαιμάχων, Νίκος Τζουνάκος, και οι σπουδαίοι άσοι του παρελθόντος, Γιώργος Δεληγιάννης, Γιώργος Ροκίδης, Χρήστος Πολύζος, Τάκης Λουκανίδης και, φυσικά, ο Γιώργος Ανδρέου. Διαιτητές του αγώνα, που είχε διάρκεια 70′ (από 35′ κάθε ημίχρονο), ήταν οι Γιώργος Κασναφέρης, Πέτρος Κόνιαρης και Χρήστος Καλαϊτζίδης. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τσουκαλάς, Τσιρικολιάς Π., Γιακουμής, Μπουγάς, Νάτσης, Κούγιας, Παπαχρόνης, Αρβανίτης, Κοντογιώργος, Γιαννενάκης, Κρητικός

Έπαιξαν ακόμη οι Κατσούλης, Μασουρίδης, Λαμπίρης, Ζάφτης, Τσιρικολιάς Β.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: Γκόγκας, Κωνσταντινίδης Α., Αθανασόπουλος, Φούκος, Παντέλης, Μάρκος, Λαγωνικάκης, Γονιός, Μαραγκός, Δομάζος, Φυλακούρης.

Έπαιξαν επίσης οι Κρασώνης Γ., Τομάρας Α.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply