Connect with us

stoplekto

“Σκληρή” ανακοίνωση κατά της διαιτησίας από Αχιλλέα Κορυδαλλού

“Ο Καραγκιόζης Διαιτητής”

Published

on

Μια σκληρή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του αγώνα της ομάδας του Αχιλλέα με τον Ατρόμητο Κερατσινίου εξέδωσε το ΔΣ του Κορυδαλλιώτικου σωματείου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τέτοιες ημέρες περιμένοντας την Έλευση του Θεανθρώπου, θα ήθελε κανείς να μην ασχολείται με τόσο τετριμμένα γεγονότα όπως τα ποδοσφαιρικά, αλλά αναγκαζομαστε λόγω “εκτάκτων” περιπτώσεων.
Συγκεκριμένα μετά τον ορισμό διατητητων για το ματς του ΑΧΙΛΛΕΑ με τον Ατρόμητο Κερατσινίου ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι θα ζήσουμε ένα θέατρο του παραλόγου (το περιμένοντας το ΓΚΟΝΤΟ ανήκει στο συγκεκριμένο θεατρικό είδος) και ενώ ήδη είχαμε ζητήσει την εξαίρεση του διαιτητή εγγράφως .Προς έκπληξη μας και ενώ ήδη είχαμε πληρώσει εισιτήριο για την παράσταση… που θα ακολουθούσε (στο ίδιο έργο θεατές επί 2 φορές, Θύελλα Κορυδαλλού & Μαύρο Αετό) είδαμε θέατρο Σκιών με τίτλο “Ο Καραγκιόζης Διαιτητής” και βέβαια Καραγκιόζης χωρίς Κολλητήρι δεν γίνεται αφού συμμετείχε ενεργά στην παράσταση.

Πιο αναλυτικά ένα ματς ανάμεσα σε δυο θεωρητικά ισοδύναμες ομάδες και είναι από αυτά που πρέπει να κερδίσεις οπωσδήποτε αν θέλεις να έχεις πλεονέκτημα έναντι των ομάδων που έχουν κοινούς στόχους. Πολύ νωρίς αντιληφθηκαμε ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση.
Πρώτη φάση το γκολ εις βάρος μας το οποίο ξεκίνησε από ένα καταφανεστατο επιθετικό φάουλ το οποίο δεν υπέδειξε ο επόπτης(το Κολλητήρι που λέγαμε) για τον διαιτητή ούτε λόγος..!
Σε όλο το πρώτο μέρος με τα φαλτσοσφυριγματα του φρόντισε να εκνευρίσει τους ποδοσφαιριστες μας και να τους μοιράζει τις κίτρινες σαν τραπουλοχαρτα. Σημειωτέον ότι στην εξέδρα βρίσκονταν εκπρόσωποι από άλλες ομάδες που σχολίαζαν την παράσταση με τα πιο αρνητικά σχόλια για τον “πρωταγωνιστή και τον κομπάρσο”.
Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε κάπως να εξισώσει τα σφυρίγματα με το να μας δίνει κάποια φάουλ γύρω από το κέντρο αλλά τόση καλοσύνη δεν την άντεχε ούτε ο ίδιος και αφού είχε κάνει την προεργασία στο πρώτο μέρος φρόντισε να ολοκληρώσει το χειρουργειο.
Οι τεχνικές ποινές εις βάρος μας πάντα, έδιναν και έπαιρναν, τα φάουλ έξω από την περιοχή μας, η ακύρωση ενός τέρματος της ομάδος μας,ένας μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ μας καθώς και μια κόκκινη κάρτα συμπλήρωσαν το παζλ της ντροπής του γραφικού διαιτητή. Μοιραία ηρθε και το δεύτερο εις βάρος μας γκολ προς το τέλος του αγώνα.
Αναμένοντας το σφύριγμα της λήξης και το τέλος του μαρτυρίου μας, αίφνης σφύριξε πέναλτι υπέρ της ομάδος στο 90φευγα όπως στο ματς προ ετών με την Θύελλα Κορυδαλλού μαλλον προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι ενώ όλα είχαν ήδη κριθεί. Επιχαίρω την ενέργεια του ποδοσφαιριστη μας να πετάξει την μπαλλα πλάγιο άουτ επιδεικτικά(και ας προκαλεί απορία σύμφωνα με μια Πειραιώτικη στήλη) δηλώνοντας έτσι οτι οι πραγματικοί πρωταγωνιστες μέσα στα γήπεδα είναι οι ποδοσφαιριστες και μόνον αυτοί.
Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Ατρόμητο Κερατσινίου ο οποίος έτυχε την άψογη φιλοξενία μας όπως και όλες οι ομάδες που έχουν φιλοξενηθεί στην έδρα μας. Άλλωστε υπάρχουν μαρτυρίες που επιβεβαιωνουν του λόγου το αληθές.
Μετά από όλα αυτά υπάρχει έντονος προβληματισμος στην διοίκηση του Αχιλλέα και σε προσεχές Δ.Σ θα αποφασίσουν την αντίδραση τους.
Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ήταν,είναι και όσο η νυν διοίκηση θα υφίσταται θα έχει έναν σκοπό, να διδάσκει πρωτίστως ΗΘΟΣ και δευτερευοντως καλό ποδόσφαιρο.
Εαν αυτό χαλάει την σούπα του πειραιώτικου ποδοσφαιρικου γίγνεσθαι να μας το δηλώσουν να μην ματαιοπονουμε και ξοδεύουμε τον χρόνο μας και πολύ περισσότερο το χρήμα που είναι σπάνιο στις μέρες μας λόγω της κρίσεως.
Απαιτούμε λίγο παραπάνω σεβασμό στην προσπάθεια που καταβάλουμε. Θεωρούμε επιβεβλημένο να μην ξανα οριστεί ο συγκεκριμενος ρέφερι αφού το έχουμε εγγράφως δηλώσει και ότι πλέον το 50-50 είναι το ελάχιστο που επιθυμούμε από τους διαιτητές.
Κύριε ρέφερι,ούτε το όνομά σου δεν επιθυμώ να αναφέρω αφού θα ήταν τίτλος τιμής για σένα,αφού σύμφωνα με την δυσοσμία που αποπνεεις μιας και είσαι βουτηγμένος στα σκατά, ουδεμία σχέση έχω προσωπικώς αλλά να θυμάσαι τούτο: Μονο οι πιο ψηλοί μπορούν να βγάζουν το κεφάλι απέξω και να αναπνέουν λίγο πιο καθαρό αέρα.
Τελειώνοντας(επειδή με έχει επηρεάσει το πνεύμα των Χριστουγεννων)ελπίζω να μην ξανασυναντηθουν οι δρόμοι μας και ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι γι¨αυτό.

Εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλον τον ποδοσφαιρικό Πειραιά με υγειά και περισσότερη προσπάθεια για την αναβάθμιση του Πειραϊκού ποδοσφαίρου στο επίπεδο που του πρέπει.

Μετά Τιμής,
Παντελής Λαγώνης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply