Connect with us

Γ Εθνική

Αθώωση για Διαγόρα!

Published

on

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε την ομάδα της Ρόδου (όπως και τους παράγοντες της), η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε υποβιβασμό στην Football League 2 για δωροδοκία στον αγώνα με την Ηλιούπολη.

 

Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση του Διαγόρα  κατά την συνεδρίασή της Παρασκευής και έσβησε την ποινή του υποβιβασμού της Ροδίτικης ομάδας στην Football League 2.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα, Κώστας Χρυσοχοΐδης και ο πρόεδρος Δ. Λερογιάννης είχαν τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με κάθε αθλητική δραστηριότητα για 7 χρόνια ο καθένας ενώ ο προπονητής, Ρουτζιέρης και ο ποδοσφαιριστής Πουλόπουλος με τρία χρόνια.

 

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη ανατροπή της αρχικής απόφασης από την συγκεκριμένη Επιτροπή καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Αστέρα Τρίπολης. Αυτό σημαίνει ότι η μοναδική φορά που η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε καταδικαστική απόφαση ήταν στην υπόθεση της Ηλιούπολης και του Τσακογιάννη.

 

Όσον αφορά την Παναχαϊκη και την ποινή του υποβιβασμού της στην Football League 2, την επόμενη εβδομάδα θα βγει η απόφαση, γιατί τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να ακούσουν τα πρακτικά της εκδίκασης της υπόθεσης.

 

Η απόφαση:

 

“Συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ Διαγόρας, του προέδρου Δ. Λερογιάννη, του μεγαλομετόχου Κ. Χρυσοχοΐδη, του προπονητή Π. Ρουτζιέρη, του ποδοσφαιριστή Γ. Πουλόπουλου και του διαιτητή Γ. Σέγκου κατά της υπ΄ αριθμόν 305/6-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β’-Γ’ Εθνικής, με την υπ΄ αριθμόν 207/14-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία τις εφέσεις.

 

Εξαφανίζει τις δια αυτών προσβαλλομένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Κηρύσσεται αναρμόδια προς εκδίκαση της έφεσης του διαιτητή Γ. Σέγκου και παραπέμπει κατά τούτο την υπόθεση στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Απαλλάσσει τους λοιπούς εκκαλούντες των αποδοθέντων σ΄αυτούς πειθαρχικών παραπτωμάτων”.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply