Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αρναούτης:«Με νέα παιδιά κάθε Κυριακή για τη νίκη»..

Published

on

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Ρούφ www.paorouf.com και μάλιστα της ανανεωμένης ιστοσελίδας του συλλόγου έδωσε ο προπονητής κ. Δημήτρης Αρναούτης που μίλησε εφ΄όλης της ύλης. Αναλυτικά η συνέντευξη αναφέρει:

Κύριε Αρναούτη γιατί πάλι ΡΟΥΦ;

Κατ’ αρχάς, είναι η τέταρτη χρονιά που θα συνεργαστώ με την ομάδα μας. Πέρα από τους καθαρά επαγγελματικούς λόγους ένας δεύτερος λόγος που ξαναήρθα στο ΡΟΥΦ είναι οι συναισθηματικές σχέσεις που με δένουν με αυτή την ομάδα.

 

Τι είδατε ότι άλλαξε;

Οπωσδήποτε υπάρχουν αλλαγές. Μία βασική αλλαγή , η οποία έπαιξε ρόλο στην επιστροφή μου ξέχωρα από το συναισθηματισμό είναι ότι πρόεδρος στην ομάδα θα είναι ο κος Δημήτρης Βασιλείου. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τωρινός στο ποδόσφαιρο, είναι χρόνια σε αυτό. Έπεσε φέτος όμως σε αυτόν ο κλήρος να αναλάβει το βαρύ χρέος του προέδρου. Με τον κύριο Βασιλείου γνωριζόμαστε από παλιά, του έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα.

 

Ποίοι είναι οι στόχοι της ομάδας για την νέα περίοδο ;

Οι στόχοι της ομάδος είναι οι ίδιοι που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια που διετέλεσα προπονητής της, δηλαδή να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα μπαίνει και θα βγαίνει στο γήπεδο με αξιοπρέπεια , ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Επιδίωξή μας θα είναι κάθε Κυριακή η νίκη. Στο τέλος θα κάνουμε «ταμείο»

 

Ποια γνώμη έχετε και ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας υπό τη σκιά των τελευταίων εξελίξεων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

 

Κοιτάξτε να δείτε. Αυτό που έγινε τώρα ήταν κάτι που το γνωρίζανε πολλοί αλλά δεν είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή να βγει στην επιφάνεια. Αυτό το ξεκαθάρισμα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό αφού ήταν γνωστό σε πολλούς τι γίνεται. ‘Έστω και αργά όμως συνέβη και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μετά από αυτά τα γεγονότα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τη δεδομένη στιγμή αυτό που κάνει η πολιτεία, δηλαδή με τα μέτρα που παίρνει -εφόσον ισχύσουν-φαίνεται ότι πηγαίνουμε για καλύτερο ποδόσφαιρο που θα ξαναμαζέψει τον κόσμο στα γήπεδα.

Ένα μέτρο από αυτά είναι το θέμα της ανάπτυξης των ακαδημιών. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες στο εξωτερικό εδώ και χρόνια καλλιεργούν ταλέντα στις ακαδημίες τους έχοντας δώσει την αξία που αρμόζει σε μια τέτοια παραγωγική διαδικασία.

Θα σας αναφέρω μια δήλωση που είχε κάνει ο Μπεκενπαουερ πριν από οχτώ χρόνια «…είναι πλέον νομοτελειακό το ποδόσφαιρο να στραφεί στις ακαδημίες».

Πρέπει και εμείς λοιπόν εδώ στην Ελλάδα να καταλάβουμε ότι από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε και φέρνω ως παράδειγμα την ομάδα μου.

Φέτος ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ θα στηριχθεί σε πολλά νέα παιδιά Θα έχουμε ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών από τους οποίους οι 14 θα είναι γεννημένοι από το 1991 και μεταγενέστερα και μόνο έντεκα θα είναι γεννηθέντες κάτω από το 1991.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τη φιλοσοφία της ομάδας η οποία δεν θα αλλάξει παρ’ όλα αυτά και με δεδομένο το συγκεκριμένο κορμό που σας είπα.

Θα έχουμε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έχουν στόχο να είναι κάθε Κυριακή νικητές.

Αλλά και αν ακόμα υπάρχει άσχημο αποτέλεσμα θα βγαίνει ομάδα με αξιοπρέπεια από τον αγωνιστικό χώρο.

 

Δηλαδή από φέτος ο ΠΑΟ ΡΟΥΦ σε επίπεδο ποδοσφαιρικής οργάνωσης θα «ρήξη» το βάρος στις ακαδημίες ;

 

Ναι ! Και καλούμε όλους να επανδρώσουν και να στηρίξουν τις ακαδημίες του ΠΑΟ ΡΟΥΦ όχι μόνο στα λόγια γιατί αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο αφού λόγια ακούμε πολλά κάθε χρόνο. Τα έργα είναι τα δύσκολα.

Πιστεύω ότι φέτος είναι και η χρονική στιγμή κατάλληλη όχι μόνο λόγω αυτού που βγήκε στην επιφάνεια από αυτά τα σκάνδαλα , αλλά λόγω του ότι η οικονομική κρίση της χώρας μας αγγίζει εξ ίσου και το ποδόσφαιρο.

Γιατί κακά τα ψέματα άλλο είναι να βάζει ένας τα λεφτά και άλλο να βρεθούν 5-6 ή και περισσότερα άτομα να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα.

Εξάλλου άλλο είναι το κόστος της φετινής επένδυσης των 25 μικρών ποδοσφαιριστών που θα είναι το ρόστερ και άλλο το κόστος για 25 ποδοσφαιριστές μεγάλους σε ηλικία όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ακαδημίες παίζουν πρωταρχικό και βασικό ρόλο στη δομή μιας ομάδας ανεξαρτήτως κατηγορίας. Όσο περισσότερες ομάδες το ενστερνιστούν, τόσο συντομότερα θα βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο.

Εύχομαι σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία πάνω από όλα…

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply