Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

“Βολές” του Αίαντα Παραλίας…

Published

on

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου Αίαντα Παραλίας Ασπροπύργου :
Φέτος ο διοικητικός απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς γίνεται νωρίτερα του αναμενόμενου για εμάς λόγω των παρακάτω :

* Στις 18/12/21 (11η αγωνιστική) στο παιχνίδι κόντρα στον Κριό Ασπροπύργου , ο διαιτητής Κος Λάμπρου έγραψε στο φύλλο αγώνος την φραστική ρατσιστική επίθεση παράγοντα του Κριού προς τον προπονητή της ομάδας μας Ηλία Αμπαζάι , (“Παλιό Αλβανέ θα σε στείλω πίσω στην Αλβανία στα βουνά”). Η τιμωρία που καθόρισε η πειθαρχική επιτροπή για τον εν λόγω παράγοντα που είναι ξεκάθαρα επίθεση ρατσιστικού περιεχομένου έγινε βάσει του άρθρου 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα , ενώ θα έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 18 του πειθαρχικού κώδικα ο οποίος αφορά ρατσιστικές επιθέσεις.
* Στις 15/01/22 (12η αγωνιστική) στο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο Ελευσίνας με Διαιτητή την κα Κοτσωνουρη αποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας Διονυσόπουλος Θ. και ο Λεκα Ν. , πρώτος με τρεις αγωνιστικές και ο δεύτερος με τρεις συν τρεις , όπου βάσει του πειθαρχικού κώδικα η δεύτερη ποινή συμψηφίζεται με την πρώτη και θα έπρεπε να τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές αντί για έξι , για το συγκεκριμένο περιστατικό ο πρόεδρος μας Κος Σιέττος Κ. μετά από πολλές προσπάθειες επικοινώνησε με πολλά μέλη του ΔΣ της Ένωσης και έμαθε τη σύσταση της πειθαρχικής επιτροπής , Αναστασάκης Μ. , Νικολάου Κ. , Χριστοφιλόπουλος Γ. , έτσι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Κο Αναστασάκη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να γίνει ορθή επανάληψη της τιμωρίας βάσει των οριζόμενων ποινών του Π.Κ. , η απάντηση του Κου Αναστασάκη ήταν να κάνει έφεση με δικηγόρο στην Ε.Π.Ο. για ανά επανεξετάσει την απόφαση. Όπως καταλαβαίνετε το ποσό για την έφεση μαζί με τα έξοδα δικηγόρου είναι πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες ερασιτεχνικών σωματίων.
* Στις 26/2/22 (17η αγωνιστική) το παιχνίδι κόντρα στον Μανδραϊκό είχε οριστεί αρχικά την παραπάνω ημερομηνία αφού και οι δυο ομάδες ήταν άστεγες και κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους η ένωση ζήτησε να της στείλουν επιστολή ότι δέχονται να γίνει το μεταξύ τους παιχνίδι στο γήπεδο της Γκορυτσάς και ενώ και τα δυο σωματεία απέστειλαν τη ζητούμενη επιστολή – σύμφωνη γνώμη και το παιχνίδι είχε οριστεί , ανακοινώθηκε η αναβολή του και ενώ υπήρχε κενό γήπεδο στην Νέα Πέραμο την επόμενη ημέρα το πρωί , η Ένωση προτίμησε να διεξαχθούν παιχνίδια ακαδημιών και να οριστεί το παιχνίδι την επόμενη Τετάρτη. Βάσει κανονισμών τα παιχνίδια ανδρικού πρωταθλήματος έχουν προτεραιότητα διεξαγωγής.
* Σήμερα 03/04/22 (22η αγωνιστική) στο παιχνίδι κόντρα στη Δύναμη Ασπροπύργου η διαιτητής Κωτσονούρη με τον Α’ βοηθό της Κο Ζώη (Παρατηρητής Αγώνα). Στο 43’ απέβαλε για επικίνδυνο παιχνίδι τον ποδοσφαιριστή μας Σπαχίγια ενώ είχε πλάτη στη συγκεκριμένη φάση και με χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση , στο 77’ ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων και ενώ ο αρχηγός μας ήταν έτοιμος να εκτέλεση ένα φάουλ από την πλευρά της εξέδρας , είδε οπαδό της αντίπαλης ομάδας να προπηλακίζει την αδελφή του με την πέντε μηνών ανηψιά του στο 1,5 μετρο από τον αγωνιστικό χώρο λέγοντας της “Σκάσε μωρή μ***μενη , γα** το παιδί σου» , τότε σε συνεννόηση με την διαιτητή Κα Κωτσονούρη και λέγοντας της σε έντονο ύφος το τι συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου , του είπε «Βγες αλλαγή εκτός γηπέδου και κάνε ότι νομίζεις» βέβαια ποτέ δεν γράφτηκε αυτό στο φύλλο αγώνα , στη συνέχεια κατά τη σύνταξη του φύλλου αγωνος και λόγω μη ασφαλούς χώρου αποδυτηρίων των διαιτητών Ακουγόταν ο βοηθός – παρατηρητής του αγώνα Κος Ζωης να υπαγορεύει στην διαιτητή ο,τι αναγράφεται στο φύλλο αγωνος. Τέλος ο φίλαθλος μας Ντούρος Γεώργιος όπως αναγράφεται στο φύλλο αγωνος ευχαριστεί την Κα Κωτσονούρη που τον αναγνώρισε μέσα στο πλήθος παρά το ότι δεν έχουν συστηθεί- γνωριστεί ποτέ , και ακόμα και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει. Όσον αφορά τον Α’ βοηθό – παρατηρητή Κο Ζωη να αναρωτηθεί η διοίκηση της Ε.Π.Σ.Δ.Α. τους λόγους για τους οποίους είχε αποβληθεί από το προηγούμενο ΔΣ . Όσο για τον επι τριαπέντε χρόνια παράγοντα μας και πρώην μέλος του ΔΣ της Ε.Π.Σ.Δ.Α. Ντούρο Γ. δεν θα δώσει διαπιστευτήρια σε τυχάρπαστους διαιτητές- παρατηρητές της μιας χρονιάς , μπορούν εάν θέλουν να ενημερωθούν από οποιονδήποτε παράγοντα της Δυτικής Αττικής – Πειραιά για το ήθος του και τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους .
Εν κατακλείδι, απευθύνουμε κάποια καίρια ερωτήματα προς κάθε αρμόδιο και ικανό να απαντήσει σε αυτά :

* Αναγνωρίζεται από την Ε.Π.Σ.Δ.Α ο πειθαρχικός κώδικας της Ε.Π.Ο και ο Κ.Α.Π. ;
* Λειτουργούν οι επιτροπές όπως ορίζεται από το καταστατικό της Ένωσης;
* Πως γίνεται η πειθαρχική επιτροπή να βγάζει βγάζει τη μια σωστές και την άλλη λάθος ποινές αφού ορίζονται όλα ξεκάθαρα βάσει του πειθαρχικού κώδικα ;
Ποια είναι η επιτροπή γηπέδων της Ε.Π.Σ.Δ.Α ; έχει ελέγξει ποτέ πιστοποιητικά καταλληλότητας για τα γήπεδα βάσει κανονισμών Παιδείας;
ΥΓ : Ο ΑΙΑΣ ΕΧΕΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ , ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”.