Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Χωρίς παρατράγουδα και φασαρίες εξελίχθηκαν οι αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Κανένα παιχνίδι δεν έληξε ισόπαλο και οι ομάδες που επικράτησαν φαίνεται ότι εξασφάλισαν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από τώρα το “εισιτήριο” για τον επόμενο γύρο του θεσμού. Μάλιστα στα παιχνίδια της Κυριακής είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι κέρδισαν  δεν δέχθηκαν γκολ ή αν το προτιμάτε αντίστροφα, τα σωματεία που ηττήθηκαν δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Το αγωνιστικό “μενού” της πρώτης σειράς των αγώνων κλείνει σήμερα στις 18.00 το ζευγάρι ανάμεσα στον Μανδραϊκό και τη Λαμπερή Ελευσίνας στο γήπεδο Γ. Ρουμειώτης, με διαιτητές τους Αλιάγα, Πλάκα και Νάκο. Δυο ομάδες που οι βίοι τους είναι αντίθετοι. Ο μεν Μανδραϊκός υποβιβάστηκε πέρσι από τη Γ’ Εθνική και κάνει ένα νέο ξεκίνημα φέτος και η δε Λαμπερή, που ανήλθε από την Β’ ξανά στην Α’ Κατηγορία με βλέψεις για κάτι ξεχωριστό στην επανεμφάνισή της….
  • Και κάτι τελευταίο για αυτή την αναμέτρηση. Στην ουσία ο φιλοξενούμενος, δηλαδή η Λαμπερή, θα είναι… γηπεδούχος. Αφού στο γήπεδο της Μάνδρας γίνονται κάποια έργα στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ο αγώνας θα γίνει στο “Γ. Ρουμελιώτης”….
  • Το παιχνίδι του Σαββάτο ήταν αναμφίβολα το “κυρίως πιάτο” της σειράς. Ένας Απόλλωνας αποφασισμένος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πανελευσινιακό, με το τελικό 4-2 να δίνει μεγάλο προβάδισμα στο σύνολο του Μάκη Παπαδόπουλου. Εντός γηπέδου έγινε ένα ματς αρκετά δυνατό στα πλαίσια πάντα του κανονικού. Και οι δυο ομάδες φέτος θα ναι αρκετά δυνατές.  Για ό,τι έγινε στην κερκίδα, νομίζω η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόλλωνας τα λέει όλα. Είναι γνωστό ότι το κοινό των Ποντίων πολλές φορές από την αγάπη του για την ομάδα ξεφεύγει. Και μάλιστα το έχει πληρώσει αυτό στο παρελθόν το σωματείο αρκετές φορές. Όμως η διοίκηση ξεκαθαρίζει τη θέση της και προσπαθεί όσο είναι νωρίς να συνετίσει τους πιο θεωρητικά ακραίους. Μάλιστα αναμένεται να ανταποδώσει την φιλοξενία στον επαναληπτικό αγώνα του Σαββατοκύριακου…..
  • Όσο για τον Πανελευσινιακό, μια ήττα στο Κύπελλο δεν φέρνει την καταστροφή. Άλλωστε στην ομάδα ο στόχος είναι ξεκάθαρος, το πρωτάθλημα. Υπάρχει πάντα και ο επαναληπτικός, που όλα μπορούν να συμβούν….
  • Με ξεκάθαρες νίκες ξεκίνησαν τη χρονιά οι Ακράτητος, Βύζας Μεγάρων και ο Μεγαρικός. Αν για τους δυο πρώτους η επικράτηση θεωρούταν αυτονόητη, δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη και ο φετινός Μεγαρικός. Η ομάδα έχει ενισχυθεί και δείχνει ικανή στο πρωτάθλημα να πρωταγωνιστήσει. Όσο για τη Ζωφριά, ο σύλλογος ακόμα στελεχώνεται και δεν βρίσκεται στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας. Έχουν γίνει ριζικές αλλαγές τόσο σε ρόστερ, όσο και στην τεχνική ηγεσία. Με το χρόνο θα   βρει το δρόμο της, για να επιστρέψει στο επίπεδο που την είχαμε συνηθίσει…..
  • Συνέβη σε αγώνα Κυπέλλου της Κυριακής. Μας έκανε εντύπωση που είδαμε κορυφαίο επιθετικό να μπαίνει στον αγώνα στο ημίχρονο σαν αλλαγή. Προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την απορία μας. Μάθαμε ότι ενώ έκανε ζέσταμα και προοριζόταν για βασικός, ξαφνικά προέκυψε ένα θέμα με το χαρτί γιατρού, ότι έλειπε η σφραγίδα, και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Με αστραπιαίες κινήσεις του σωματείου πήραν τον παίκτη στο Θριάσιο και το θέμα διευθετήθηκε. Μπήκε στο ματς σαν αλλαγή. Μπορεί να μην πρόλαβε να σκοράρει, αλλά έβγαλε τρεις ασίστ. Αν και έχει σχέση με τον… “τσίγκο”, είναι χρυσό παιδί…….
  • Πολύ καλό ξεκίνημα και για τη διαιτησία. Να λέμε τα κακά, αλλά να προβάλλουμε και τα καλά. Και οι τέσσερις αγώνες κυλήσανε χωρίς παράπονα και διαμαρτυρίες. Είναι και οι διαιτητές μέρος του παιχνιδιού, θα το επισημαίνουμε συνεχώς. Λάθη θα υπάρξουν, αλλά μην βρίσκουμε πάντα αφορμή να κρύψουμε τη δική μας αδυναμία, στο λάθος κάποιου άλλου. Η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…..
  • Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εκτός από αυτό του Ακράτητου με τον Λέοντα, λόγω του ότι η ομάδα των Άνω Λιοσίων ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής….
  • Ολοκληρώνοντας τα του Κυπέλλου, στο σημείο αυτό απλά να διευκρινίσουμε κάτι. Είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι αγώνες Κυπέλλου Ενώσεων παίζονται στο διαδίκτυο από άγνωστες στοιχηματικές εταιρείες. Και επειδή κατά καιρούς έχουμε δει περίεργα αποτελέσματα σε αγώνες Κυπέλλου(κι όποιος έχει αντιρρήσεις ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε την άποψή του), ίσως η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ, αλλά και των κάθε Ενώσεων, θα πρέπει να επιληφθούν αυτού του ζητήματος, για την προστασία της διοργάνωσης. Ποιος ο λόγος ερασιτεχνικοί αγώνες  να είναι διαθέσιμοι για στοιχηματισμό στο ίντερνετ…;……..
  • Είχαμε γράψει για προβλήματα που έχουν προκύψει στο πρόγραμμα προπονήσεων των ομάδων και να που η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕ Ζεφυρίου ήρθε να το επιβεβαιώσει. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες σε περιοχές, όπως Μέγαρα, Ασπρόπυργο, που αντιμετωπίζουν την ίδια τραγική κατάσταση. Πρέπει οι δήμοι σε συνεργασία με τα σωματεία να βρουν μια λύση, ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να δουλεύουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια και να τα αποτελέσματα…..
  • Μιας και αναφερθήκαμε στην ΑΕ Ζεφυρίου, έλαβε τέλος η συνεργασία του συλλόγου με τον Παναγιώτη Λουμάκη μετά από τρία χρόνια. Τη θέση του ανέλαβε μια μεγάλη μορφή του σωματείου και της πόλης ο Σωτήρης Σερεμέτης. Ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα. Και είμαι σίγουρος ο αγαπημένος του αδελφός Μαρίνος από εκεί ψηλά θα του δίνει δύναμη… Όσο για τον Λουμάκη, κάτι μου λέει ότι δεν αποκλείεται να τον δούμε σε πάγκο γειτονικού σωματείου της περιοχής…….