Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Και στη Β’ Κατηγορία δεν έλειψαν τα παράπονα από τη διαιτησία. Με τον Ατρόμητο Ελευσίνας να βγαίνει ανοιχτά και να διαμαρτύρεται έντονα για τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίου Χαμπιλάι, Δεμερτζή και Πλάκα στο αγώνα με τον εκ των πρωτοπόρων Λέοντα. Γνωρίζουμε ότι και σε άλλες αναμετρήσεις το νεοσύστατο σωματείο είχε πάλι παράπονα από διαιτησίες, όμως αυτή τη βδομάδα βγήκε επίσημα. Ο Ατρόμητος είναι μια νέα προσπάθεια συγκεκριμένων ανθρώπων με όρεξη για να προσφέρουν….
  • Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι όταν τα παράπονα συνοδεύονται από τέτοιου στυλ ανακοινώσεις όπως του Ατρόμητου Ελευσίνας, αλλά και της Ζωφριάς, δείχνει ότι ευτυχώς υπάρχουν και παράγοντες που κρατούν ένα επίπεδο ακόμα και στο θυμό τους……
  • Στην κορυφή αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση, με Μεγαρικό και Λέων να οδηγούν αμφότεροι την κούρσα. Το εντυπωσιακό είναι ότι όσο περνούν οι αγωνιστικές τόσο πιο κοντά βρίσκονται οι ομάδες από τις θέσεις ανόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κορυφή με την όγδοη θέση απέχουν μόλις έξι βαθμούς.  Αυτό οφείλεται κατά πολύ στο ότι όλες οι ομάδες κυνηγούν τη νίκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει κανένας.  Μάλιστα, είναι άξιο αναφοράς ότι σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές, σε σύνολο 49 αγώνων(Τάσο έφτασα στην προπαίδεια του 7), μόλις δυο αναμετρήσεις έχουν αναδειχθεί ισόπαλες, όπου και στις δύο βρίσκουμε τους Αγίους Αναργύρους Ελευσίνας, με Απόλλωνα Άνω Λιοσίων και Σκορπιό Φυλής…..
  • Με την πολύτιμη βοήθεια του φανατικού αναγνώστη της στήλης και φίλου του Ακράτητου Παναγιώτη Χάνου, ο οποίος να ξέρετε διαθέτει ένα απίστευτο και πλήρες ενημερωμένο αρχείο για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ από την ίδρυσή της, μας έστειλε κάποια στοιχεία για δυο ποδοσφαιριστές που σημείωσαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο χατ τρικ. Ο λόγος για τον Κορδέρα του Λέοντα και τον Θεοφανίδη του Ερμή Άνω Λιοσίων. Δυο αντικειμενικά σπουδαίοι γκολτζήδες της Κατηγορίας. Ο μεν πρώτος είναι χαρακτηριστικό ότι έχει σημειώσει  57 γκολ σε 73 συμμετοχές με την ομάδα του. Ο δεύτερος, πιο πιτσιρικάς έχει προλάβει σε σχεδόν δυόμισι χρόνια να βάλει 39 τέρματα σε 51 αγώνες……
  • Χωρίς νίκη συνεχίζουν στο πρωτάθλημα ο Αίας Παραλίας και ο Αστέρας Άνω Λιοσίων. Δυο ομάδες με διαφορετική κατάσταση. Ο Αίας που προσπαθεί να βρει μια νέα ταυτότητα μετά τον περσινό οδυνηρό υποβιβασμό του. Στον Αστέρα γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα ότι γίνεται μια νέα αρχή. Η οποία παρά τα αρνητικά αποτελέσματα δείχνει να είναι εμφανής. Μην σας ξεγελάει η βαριά ήττα με 5-1 από τον Σκορπιό. Ο ίδιος ο προπονητής του συλλόγου Γιώργος Σύρος μας διαβεβαίωσε ότι ο Αστέρας σε πολλά σημεία είχε κλασσικότατες ευκαιρίες για να πάρει το ματς…..
  • Αναφερθήκαμε πριν λίγες μέρες στην διαμαρτυρία της Ζωφριάς και στο τι έγινε στον αγώνα με τον Βύζαντα. Ξεχάσαμε να τονίσαμε ότι μετά τη λήξη της συνάντησης ο διαιτητής Χρόνης κάλεσε αστυνομική δύναμη για την προστασία του. Κάτι που δημιούργησε τις απορίες όλων όσων βρέθηκαν στο γήπεδο και παραδέχτηκαν ότι το κλίμα ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν τελείως φιλικό. Βέβαια αλλιώς τα  αναγράφει ο ρέφερι στο φύλλο αγώνος. Μιλάει για απώθηση από παίκτη, ειρωνείες, και χτυπήματα σε πόρτες με βρισιές. Είμαστε κατά της βίας αυτό είναι δεδομένο. Όμως το τι γράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνος, δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν. Και ο παρατηρητής διαιτησίας που ήταν στο γήπεδο, ο κύριος Σταθόπουλος, ήταν για να κρίνει την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο και όχι για το τι θα γράψει στο φύλλο αγώνος. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Ζωφριά είναι μια ομάδα που δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν, αν εξαιρέσουμε την περσινή “κοκορομαχία” με τη Νέα Πέραμο, που ήταν όμως κάτι ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές. Πού θέλω να καταλήξω; Πολλές φορές το τι γράφεται από το φύλλο αγώνος απέχει από την πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται οι διαιτητές να δικαιολογούν την ανικανότητά τους με αυτό τον τρόπο. Όπως δέχονται οι ομάδες κριτική, έτσι θα δέχονται κι εκείνοι. Θα φτάσουμε δηλαδή στο σημείο ακόμα και για τη διαμαρτυρία να φωνάζουμε την αστυνομία…;…..
  • Αλλαγή προπονητή στον Απόλλωνα Ποντίων. Μετά και την τελευταία ήττα της ομάδος, λύθηκε η συνεργασία με τον Μάκη Παπαδόπουλο, που κανείς δεν είχε παράπονο από το μέχρι τώρα έργο. Απλά είναι αυτό που λέμε πάντα στις στραβές την πληρώνει ο προπονητής. Γνωστό ελληνικό φαινόμενο. Ο αντικαταστάτης του ακούει στο όνομα Θοδωρής Παχατουρίδης. Ένα σημαντικό όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γνωστός στη γύρω περιοχή και από τη θητεία του στον Ασπρόπυργο. Ένας αυθεντικός πόντιος σε μια καθαρά ποντιακή ομάδα. Η πορεία θα δείξει αν η επιλογή αυτή θα φέρει και τα αποτελέσματα που περιμένουν στο σύλλογο….
  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις πρώτες πέντε ομάδες που φιγουράρουν στην Α΄ΕΠΣΔΑ, οι τρεις έχουν ήδη αλλάξει προπονητή. Ο Πανελευσινιακός από τον Γιάννη Ρόκα, στον Κώστα Παρθενίου. Ο Βύζας Μεγάρων από τον Βασίλη Στασινόπουλο στον Σάκη Βερούτη και ο Απόλλων τώρα από τον Μάκη Παπαδόπουλο στον Θοδωρή Παχατουρίδη. Οι άλλες δύο είναι οι σταθεροί  ΠΑΟΚ Μάνδρας και Μικρασιατική με Μιχάλη Κάσδαγλη και Χάρη Κουστέρη αντίστοιχα. Ομάδες οι οποίες πορεύονται εδώ και χρόνια με τους ίδιους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν……
  • Πάντως επειδή πολλοί “τσίμπησαν” με αυτό που γράψαμε προχθές για ομάδα Α’ Κατηγορίας που θα έχουμε αλλαγές, αρκετοί θεώρησαν ότι αναφερόμασταν στους Πόντιους. Όμως για άλλο σωματείο χτυπάει η… “καμπάνα”…..
  • Κάτι πάει να αλλάξει στις Μικτές, όπως αναφέραμε την προηγούμενη βδομάδα. Με ασφάλεια αρχικά θα σας μεταφέρουμε ότι πρόσφατα αποτελεί παρελθόν ένας από τους δύο Ενωσιακιούς προπονητές. Κάτι που η Επιτροπή Μικτών επίσημα ακόμα δεν έχει ανακοινώσει. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα να πούμε και με ονόματα……..
  • Αναβλήθηκαν από την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ οι προγραμματισμένοι αγώνες της Τετάρτης για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Κάτι αναμενόμενο, που συνέβη και στις  άλλες Ενώσεις της Αττικής. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η πολλή βροχή δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στα γήπεδα και όπως ήταν λογικό πάρθηκε η απόφαση της αναβολής. Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τη νέα διεξαγωγή των αγώνων, όπου πιθανότατα θα είναι την άλλη βδομάδα, καιρού επιτρέποντος……..
  • Και μιας και αναφερθήκαμε σε βροχές, για να μην ξεχνάμε. Σαν σήμερα πριν δυο χρόνια, μια περιοχή της Δυτικής Αττικής, η Μάνδρα θρήνησε 24 συνανθρώπους μας στις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες εκείνο το “μαύρο” πρωινό του 2017.  Ας ευχηθούμε τέτοια γεγονότα να γίνουν δίδαγμα για τους υπεύθυνους και να μην φτάσουμε στο σημείο να τα ξανά βιώσουμε…