Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • Ξεκινάμε τη σημερινή στήλη με θέματα που αφορούν την υγεία. Γιατί έχουμε ξανά πει, σημασία έχει όλοι όσοι συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, να πηγαίνουν και να φεύγουν από τα γήπεδα αρτιμελείς και υγιείς. Δυστυχώς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε δυο σοβαρούς τραυματισμούς σε δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τον Γιάννη Σταμέλο της ομάδας Κ14 της Αργώ Μεγάρων στον αγώνα με τον Σκορπιό Φυλής και τον 20χρονο Κωνσταντίνο Λιόλιο του Ηρακλή Ελευσίνας στο ντέρμπι με τον Βύζαντα. Και οι δύο για κάταγμα στα χέρια τους, ο Γιάννης κλείδα και ο Κωνσταντίνος στον αγκώνα. Μάλιστα ο παίκτης του Ηρακλή, λίγα λεπτά πριν τραυματιστεί είχε πετύχει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Η χαρά του όμως δεν διήρκησε για πολύ. Την επομένη του αγώνα, κλιμάκιο της ομάδας του Ηρακλή με μπροστάρη τον Μιχάλη Κατσάφαρο και ποδοσφαιριστές, πήγαν να επισκεφτούν στο Τζάνειο Νοσοκομείο τον άτυχο πιτσιρικά, που θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Μάλιστα αρκετές ομάδες με ανακοινώσεις τους έδειξαν το ενδιαφέρον τους, κινήσεις που ανεβάζουν το επίπεδο και διαμορφώνουν το κλίμα που θα πρέπει να επικρατεί ανάμεσα στα σωματεία.  Και η Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΔΑ πάντως έσπευσε άμεσα να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον “μπέμπη” της Αργούς Μεγάρων. Και η στήλη με τη σειρά της στέλνει δύναμη στα νεαρά αυτά τα παιδιά και υπομονή.  Τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια δεν θα αργήσουν να τα ξανά φορέσουν…….
  • Μακάρι να τέλειωνα εδώ τη στήλη. Αλλά είστε και περίεργοι. Πάμε λοιπόν στα… δικά μας. Κρίση στον Βύζαντα Μεγάρων; Εδώ είναι το ερώτημα. Με όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο τριήμερο, θα μπορούσε ο καθένας να πει, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Όμως οι πληροφορίες της στήλης είναι εδώ για να σας διαψεύσουν. Η παραίτηση Βερούτη το Σάββατο μετά την νέα γκέλα στο “Γ. Ρουμελιώτης” με τον Ηρακλή Ελευσίνας, δημιούργησε ένα μοτίβο ανασφάλειας για το τι μέλλει γενέσθαι. Παρά τις αρχικές μας πληροφορίες ότι ίσως η ομάδα πορευόταν με λύση εκ των έσω, τελικά με απόφαση του Προέδρου Λεωνίδα Νικολάου, επιστρατεύτηκε ξανά ο Βασίλης Στασινόπουλος, που δεν  είναι ενάμισης μήνας που είχε αποχωρήσει από την ομάδα. Οι αντιδράσεις αυτής της επιλογής πολλές. Τόσο από τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και από σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ του ιστορικού σωματείου. Η προπόνηση της Δευτέρας, μετατράπηκε σε μια… άτυπη Γενική Συνέλευση, με παρουσία καμιά δεκαριά φιλάθλων που πήγαν να διαμαρτυρηθούν,  όπου τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις για τη συνέχεια, μετά το mini break του Βασίλη Στασινόπουλου από το πάγκο. Τα “σκάγια”, βάση γεγονότων, φαίνεται ότι βρήκαν κάποιους ποδοσφαιριστές. Ήδη ο Γιώργος Τσιγγόπουλος θεωρείται ελεύθερος, ενώ το ίδιο δείχνει να ισχύει και για τον πορτιέρο Αρχοντάκη. Κάποιοι(κάποιος….) φαίνεται να την γλίτωσαν(γλίτωσε…) και ο κίνδυνος αποδέσμευσης δεν παραΜΟΝΕύει πια. Η ουσία ποια είναι. Μέχρι χθες σε επίπεδο ΔΣ υπήρχαν έντονες διαφωνίες. Σήμερα όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Οι έγκυρες πληροφορίες μας θέλουν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Βύζαντα να τάσσεται υπέρ της απόφασης του Προέδρου Λεωνίδα Νικολάου, να πάρει αυτό το ρίσκο και σε αυτά τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που έχει η ομάδα, να πορευτεί με έναν προπονητή που γνωρίζει την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας. Όλοι ελπίζουν ότι είναι κάτι που θα “πιάσει” και ο Βύζας θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Το ιστορικό σωματείο λοιπόν, βάζοντας το καλό της ομάδας πάνω, αφήνει πίσω εγωισμούς και πηγαίνει να παίξει όλη τη χρονιά τις επόμενες αγωνιστικές. Όλα εκ του αποτελέσματος θα κριθούν. Μιλάμε για διαφορά μόλις πέντε βαθμών ενώ απομένει ενάμισης αγωνιστικός γύρος. Εγώ επιμένω, ο μοναδικός αντίπαλος που έχει ο Βύζας να ξεπεράσει είναι ο εαυτός του…..
  • Να το αναλύσουμε λιγάκι παραπάνω όμως όλο αυτό το τελευταίο τριήμερο. Αρχικά μέσα σε όλα αυτά πέρασε στο ντούκου η παραίτηση Βερούτη. Σε λιγότερο από μήνα, ο πετυχημένος τεχνικός κούνησε “μαντήλι”. Είχαμε πει “μαγικά ραβδάκια” δεν υπάρχουν, σε μια ομάδα που έχει ένα αξιόλογο ρόστερ, που όμως δεν έχει βρεθεί ακόμα η χημεία. Ή μπορεί και τελικά κάποιοι παίκτες να μην έχουν καταλάβει που έχουν έρθει. Το να ενοχλείσαι επειδή γράφτηκε άλλο όνομα σκόρερ αντί το δικό σου και ενώ έχεις γκελάρει, δείχνει ότι στην ομάδα κάποιοι παίκτες είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά τέτοια θα είναι τα αποτελέσματα ότι ποντάρεις σε “χρονίτες”. Από εκεί και πέρα για την επιστροφή Στασινόπουλου, εμένα μια είναι η απορία μου. Έγινε ευρέως γνωστό ότι δεν ήθελε κάποιους παίκτες, για να αναλάβει. Όμως όλες οι μεταγραφές έγιναν και με δική του έγκριση, αφού εκείνος ήταν προπονητής το καλοκαίρι που ξεκίνησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Τώρα τι άλλαξε; Αλλά και από την άλλη, ο Γενάρης δεν είναι μακριά. Αν το ρόστερ ήθελε ξεκαθάρισμα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν λίγες βδομάδες ακόμα; Όπως και να έχει, οι αποφάσεις πάρθηκαν και πλέον ο Βύζας προσπαθεί να βγει συσπειρωμένος από όλο αυτό. Πρώτος τελικός ο “κακός δαίμονας” που ακούει στο όνομα…… Μικρασιατική…….
  • Και μέσα σε όλα αυτά ο Πανελευσινιακός αυξάνει τη διαφορά. Νέα νίκη επί της γειτονικής Λαμπερή και βάση των αποτελεσμάτων αποσπάστηκε στους 3 από τον ΠΑΟΚ Μάνδρας, στους 5 από τον Βύζαντα και στους 6 από Απόλλων Ποντίων και Μικρασιατική. Όμως στην ομάδα παραμένουν προσηλωμένοι στο πλάνο. Ο προπονητής Κώστας Παρθενίου προσπαθεί να διαχειριστεί τις συνθήκες, οι οποίες με τις εξελίξεις που δημιουργούνται γίνονται πιο ειδικές και ενώ ακολουθούν ντέρμπι “φωτιά”……
  • Μόνος δεύτερος ο ΠΑΟΚ Μάνδρας, μετά το στραβοπάτημα των Βύζαντα Μεγάρων και Μικρασιατικής. Το συγκρότημα του Μιχάλη Κάσδαγλη πάντως μάτωσε για να φτάσει στο τελικό 4-0 επί του Πυρρίχιου, που μέχρι τώρα  του λείπει αρκετά η τύχη στα παιχνίδια του. Ο τεχνικός της ομάδας Ζόραν Γέβτοβιτς, σε επικοινωνία που είχε με τη στήλη μας τόνισε ότι το τελικό σκορ αδικεί την προσπάθεια της ομάδας. Μπορεί ο Πυρρίχιος να είναι χαμηλά, αλλά η διοίκηση είναι έτοιμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, για να βοηθήσει ειδικά με κινήσεις τον Γενάρη να ενισχύσει την ομάδα….
  • Στο 90′ ο Ηρακλής Ελευσίνας λοιπόν έφερε αυτή τη μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του Βύζαντα Μεγάρων. Καλά τα κατάφερε ο τεχνικός Μιχάλης Κατσάφαρος, που επικαλέστηκε κάθε τακτική και… μέσο για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Μέχρι και αποβολή στα χασομέρια πήρε. Θυσία για την ομάδα, αφού κάθε βαθμός μετράει, πόσο μάλλον σε τέτοια παιχνίδια. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται ο Ηρακλής αγωνιστικά, πάντα αυτά τα ματς για τον οποιονδήποτε θα είναι ντέρμπι. Και όποιος δεν τον αντιμετωπίζει σοβαρά, θα την πατάει. Πάντως ήταν και μια μικρή… “εκδίκηση” θα λέγαμε για τον Κατσάφαρο αυτό το γκολ στο 90′, απέναντι ειδικά στον Σάκη Βερούτη. Πέρσι ο Ακράτητος “δραπέτευσε” στο 90′ με 1-0 από το “Γ. Ρουμελιώτης”, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά έκρινε τον τίτλο. Φέτος όμως ήταν η σειρά του Ηρακλή να πανηγυρίσει, έστω και με ισοπαλία στο 90’…………………
  • Τα τραπεζώματα τελικά φαίνεται πως έκαναν καλό στον Μανδραϊκό. Τέταρτη σερί νίκη για την ομάδα του Γιάννη Μπότση, που μετά από μια περσινή χρονιά με πολλά προβλήματα, δείχνει τουλάχιστον φέτος ότι πορεύεται με υγεία.  Όσο για τον Αστέρα Μαγούλας, ενώ ξεκίνησε αρκετά καλά το πρωτάθλημα, πλέον αγνοεί τη νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές………
  • Δύσκολη νίκη για τον Απόλλωνα Ποντίων στη Φυλή, απέναντι σε έναν ηρωικό Θρασύβουλο. Ένας Θρασύβουλος που σιγά σιγά βελτιώνεται. Που όμως παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα αυτές τις 10 αγωνιστικές….
  • Νίκη για τον Εθνικό Πανοράματος επί της Ζωφριάς, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι όπως είχαμε γράψει. Εγώ θα κάνω ένα ανοιχτό ερώτημα στους δυο προπονητές και αν θέλουν ας μας απαντήσουν. Χάρηκε ο Χρήστος Ράλλης που κέρδισε ο αγαπημένος του Εθνικός Πανοράματος ή στεναχωρήθηκε ο Γιώργος Αδάκτυλος που έχασε η επίσης αδυναμία του Ζωφριά;;;……….
  • Αύριο πάλι και με πολλά ενδιαφέροντα ακόμη και φυσικά με  Β’ Κατηγορία, που την περασμένη βδομάδα έμεινε παραπονεμένη……….