Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική….

Published

on

  • “Η αγάπη άργησε μια μέρα”, όπως έγραψε η θρυλική συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου, οπότε μην μας μαλώνετε για τις καθυστερήσεις μας. Μας αγαπάτε και έτσι, το ξέρουμε……
  • Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα, ξεκινώντας από μια… ξεκαθάριση λογαριασμών. Γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε, “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”. Είμαστε ανοικτοί στο να δημοσιεύουμε δηλώσεις και γενικότετρα κάτι που είναι στα πλαίσια του ρεπορτάζ. Αυτή είναι και η δουλειά μας άλλωστε.  Όμως, όταν μια δημοσίευση αφορά ανακοίνωση ομάδας, τα σωματεία υποχρεούνται να μας αποστέλλουν μια δικιά τους ανακοίνωση  σαν δελτίο τύπου και όχι να μας ζητούν από εμάς να συντάσσουμε μόνοι μας. Νομίζω είναι βασικοί κανόνες ενημέρωσης.  Δεν είμαστε γραφείο τύπου των ομάδων να συντάσσουμε τα δελτία τους. Ρεπορτάζ κάνουμε. Διευκολύνετε και εσείς λίγο το ήδη βεβαρυμένο έργο μας, όπως και εμείς βοηθάμε στην προβολή σας……..
  • Αναφορικά με την Α’ Κατηγορία μας διέφυγε η αναφορά μας στη μεγάλη νίκη της Νέας Περάμου επί της Μικρασιατικής. Όπως περίπου πριν από 9 μήνες εκτός έδρας, αν και το ματς έγινε στο “σπίτι” των νικητών. Το νεανικό σύνολο του Σταύρου Φωτίου έχει αρχίσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, το οποίο συνδυάζεται και με αποτελέσματα, καθώς παραμένει αήττητο τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές με τρεις νίκες και μια ισοπαλία……
  • Η αφετηρία της σημερινής ανάλυσης για τη Β’ Κατηγορία, νομίζω ότι οφείλεται να ξεκινήσει σε έναν άνθρωπο που είναι φέτος μια ομάδα μόνος του. Που χωρίς εκείνον μπορεί το σωματείο να μην υπήρχε κιόλας. Ο Σωτήρης Σερεμέτης, αυτός ο πιστός εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που τυγχάνει να είμαστε και κοντοχωριανοί εκεί στην όμορφη ορεινή Γορτυνία, στην καθημερινότητά του δίνει πολλές μάχες. Τα προβλήματα υγείας τις τελευταίες βδομάδες τον έχουν κάνει μόνιμο κάτοικο Νοσοκομείου. Όμως το πρωί της Κυριακής, πήρε λίγες ώρες άδεια, ώστε να μπορέσει να… “μαζέψει” αυτό το πράγμα που λέγεται ΑΕ Ζεφυρίου και να το κατεβάσει κανονικά να αγωνιστεί. Το γράψαμε και στο ρεπορτάζ του αγώνα, μόλις 12 παίκτες όλοι κι όλοι κι αυτοί μετά από μεγάλες πιέσεις του Σωτήρη, ώστε η ομάδα να μην μηδενιστεί. Μάλιστα ο εντέκατος παίκτης προσήλθε μετά από κάνα τέταρτο και ο δωδέκατος στον πάγκο στο μισάωρο. Το Ζεφύρι κέρδισε, εμπνευσμένο καθαρά από την υπερπροσπάθεια αυτού του ανθρώπου. Βέβαια η νίκη δεν έχει καμία σημασία. Όλοι εκεί στην περιοχή την ομάδα την έχουν παρατήσει. Από δημοτική αρχή, μέχρι και παλιούς παράγοντες, που στα δύσκολα έχουν εξαφανιστεί και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κατακρίνουν. Την επομένη του ματς ο Σωτήρης εισήχθη και πάλι στο Νοσοκομείο. Πόσο θα αντέξει να παλεύει μόνος του κανείς δεν ξέρει. Κρίμα για την ιστορία της ομάδας, που έχει αναδείξει παίκτες, παράγοντες και Προέδρους στο παρελθόν……….
  • Από κει και πέρα, μετά από δυο βδομάδες, στην κορυφή τρεις ομάδες φαίνεται πως αρχίζουν και ξεχωρίζουν. Λέων, Μεγαρικός και Σκορπιός Φυλής δείχνουν σιγά σιγά μια σταθερότητα, έχοντας αφήσει πίσω τους υπόλοιπους. Όμως επειδή κάθε ματς είναι ντέρμπι, και κρίνονται στις λεπτομέρειες, ας μην προτρέχουμε. Την πιο σημαντική νίκη σημείωσε ο Σκορπιός, που λύγισε στο φινάλε με 2-1 τον Ερμή Άνω Λιοσίων και αύξησε ουσιαστικά την “ψαλίδα”….
  • Ωραίο ματς έγινε στην Παραλία Ασπροπύργου, όπου Κριός και Δύναμη μοιράστηκαν, γκολ, βαθμούς και… σουβλάκια μετά το τέλος του παιχνιδιού. Κάτι το οποίο έχει γίνει παράδοση πλέον, με όποια ομάδα φιλοξενεί ο Κριός. Εντάξει. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και… “απολλώνιες” εξαιρέσεις……
  • Και μιας και αναφερθήκαμε στη Δύναμη. Την περασμένη βδομάδα στο γήπεδο της Γκορυτσάς συνέβη κάτι παράξενο.  Η ομάδα αντιμετώπισε τον Ερμή Άνω Λιοσίων, σε ένα παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο το Σάββατο στις 15.00, όμως προς έκπληξη όλων, κατά την άφιξη ομάδων και διαιτητών στο γήπεδο δεν υπήρχε κανείς να ξεκλειδώσει τα αποδυτήρια. Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά, με την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα κάνα δεκάλεπτο και τις ομάδες να αλλάζουν όπως όπως. Ο μεν φιλοξενούμενος Ερμής σε αποδυτήρια, που η πόρτα ήταν σπασμένη και μπόρεσε να εξυπηρετηθεί και η γηπεδούχος Δύναμη στον πάγκο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σημαντική συμβολή του παρατηρητή του αγώνα Κώστας Βαλσαρά, που με τις κινήσεις του συντόνισε την κατάσταση. Μεγάλη πείρα ο κυρ Κώστας. Πολλά ερωτήματα γεννούνται, καθώς πρώτη φορά συνέβη αυτό και ενώ είναι γηπεδούχος η Δύναμη, η οποία έχει δηλώσει στην ΕΠΣΔΑ δύο γήπεδα σαν έδρα, αυτό της Γκορυτσάς και το καινούριο το δικό της, το οποίο το παρέλαβε με αρκετή καθυστέρηση τέλος Οκτώβρη. Τι έχει συμβεί; Ό,τι αναλύσουμε αφορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Για του χρόνου, αν κάποια πράγματα δεν αλλάξουν, θα μιλάμε…διαφορετικά.  Οι πληροφορίες μας λοιπόν  θέλουν γενικότερα να έχει ξεκινήσει ένας… “πόλεμος” με τα σωματεία εκεί της περιοχής. Ο καθένας υπερασπίζεται το δίκιο του με τον τρόπο του. Εδώ η δημοτική αρχή πιστεύω θα πρέπει να παρέμβει, καθώς θίγεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα με τέτοια φαινόμενα.  Δεν θα υπερασπιστώ κανέναν, αλλά από τη στιγμή που η Δύναμη έχει δηλώσει στην ΕΠΣΔΑ την Γκορυτσά σαν έδρα, έχει δικαίωμα να παίζει. Δεν παίζει χαριστικά. Για αυτό δηλώνονται οι έδρες.  Και τα παραχωρητήρια τα δίνει ο δήμος. Ο οποίος υποχρεούται να εξυπηρετεί όλες τις ομάδες της περιοχής. Αυτό αναφορικά με το ξεκλείδωμα τουλάχιστον της πόρτας του γηπέδου. Με τα αποδυτήρια το τι συμβαίνει είναι άλλη κουβέντα, όμως και εκεί θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.  Πολλοί βέβαια  θα πουν,  “μα έφτιαξε η Δύναμη δικό της γήπεδο”. Ορθό. Όμως πρόκειται για εγκαταστάσεις που δόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και έργα όπως αποδυτήρια και άλλα έχουν μείνει πίσω. Για αυτό λέμε, του χρόνου θα μιλήσουμε διαφορετικά. Όμως τώρα αυτά είναι τα δεδομένα.  Από τη μία σίγουρα Απόλλων Ποντίων  και Πυρρίχιος έχουν τους λόγους τους, από την άλλη όμως ο ορισμός της Ένωσης δεν γίνεται αδικαιολόγητα φέτος. Κάτι το οποίο θα πρέπει να σεβαστούν όλοι.  Κυριακή λοιπόν, κοντή γιορτή. Η Δύναμη φιλοξενεί  στις 12.00 το πρωί στην Γκορυτσά τον Σκορπιό Φυλής……..
  • Ο Μεγαρικός αν και δεύτερος διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 53 γκολ και την καλύτερη άμυνα με μόλις 9 γκολ παθητικό σε 10 αγώνες, δηλαδή λιγότερο από ένα γκολ σε κάθε αναμέτρηση. Ακόμα μια εκκωφαντική νίκη, επί του Ατρόμητου Ελευσίνας του Σταύρου Χρουσαλά…..
  • Ο Λέων συνεχίζει να κρατά τα “σκήπτρα” της κορυφής. Ένα  τελικό 5-0, που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά, με τον Απόλλωνα Άνω Λιοσίων να βγάζει και ανακοίνωση διαιτησίας κατά του διαιτητή Χρέλια. Μεγάλο ματς την επόμενη αγωνιστική επί του λαβωμένου Ερμή Άνω Λιοσίων σε ένα σπουδαίο γειτονικό ντέρμπι…….
  • Με νίκη συνέχισαν και οι Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας, σε ένα χορταστικό ματς επί του Ικάρου Νεοκτίστων. Σε αυτή την αναμέτρηση θα σταθούμε στο διαιτητή Δημήτρη Σαββατιανό, ο οποίος ήταν το πρώτο ματς που σφύριξε σαν πρώτος διαιτητής στην Ένωση και πήρε άριστες κριτικές για την απόδοσή του και από τις δύο ομάδες. Είχαμε γράψει ότι υπάρχει ένας διαιτητής, που με την εμπειρία του και τον τρόπο που ξέρει να διαχειρίζεται την ψυχολογία των παικτών θα βοηθήσει πολύ την Επιτροπή Διαιτησίας στο έργο της και θα είναι μια πολύ καλή αξιόπιστη λύση. Έστω και καθυστερημένα, η Επιτροπή έκανε τον ορισμό και νομίζω ότι δικαιωνόμαστε και εμείς. Είμαστε υπέρ φυσικά να βγαίνουν νέοι διαιτητές. Όμως επειδή και η Β’ Κατηγορία πλέον έχει γίνει απαιτητική, τέτοιοι διαιτητές είναι ικανοί να δίνουν λύσεις……
  • Ζευγάρωσε ο Αίας Παραλίας τις νίκες του μέσα σε δυο βδομάδες από εκεί που μέτραγε όλο ήττες και μια ισοπαλία, ενώ αντίθετα χωρίς “τρίποντο” παραμένει ο ουραγός Αστέρας Άνω Λιοσίων, ο οποίος δεν έχει γενικότερα ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα……
  • Ανακοίνωση για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ελευσίνας Κωνσταντίνου Λιόλιου έστειλαν πολλές ομάδες. Δεν τον ξέχασε φυσικά και ο Αίας Παραλίας, σωματείο από το οποίο ανδρώθηκε ο Κώστας, ενώ και ο γειτονικός Ίκαρος Νεοκτίστων γνωρίζει τον πιτσιρικά που μένει στην περιοχή και έδειξε κι αυτός το ενδιαφέρον του…..
  • Ιδιαίτερη απήχηση είχε αυτό που έγραψε η στήλη την προηγούμενη βδομάδα περί παράνομου στοιχήματος σε αγώνες του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους της σημερινής διοίκησης της Ένωσης, μας μετέφεραν ότι πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου είχαν απευθυνθεί στην ΕΠΟ για αυτό το ζήτημα, χωρίς όμως να πάρουν μια διαβεβαίωση για την αντιμετώπισή του. Αν λοιπόν ολόκληρη ΕΠΟ δεν μπορεί να προστατέψει τις Ενώσεις από τέτοια φαινόμενα, ίσως τότε θα έπρεπε και οι ίδιες οι ομάδες να κάνουν κάτι. Θέλουν όμως; Ή κάποιοι έχουν συμφέρον από όλη αυτή την ιστορία;  Γιατί έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και εμείς εδώ δημόσια για αυτό το θέμα, αλλά δεν βλέπουμε και αντίδραση από καμιά ομάδα. Ας φέρει  η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ το θέμα προς συζήτηση σε κάποια από τις συνελεύσεις της. Όποτε τελικά και αυτές προγραμματιστούν να γίνουν………..