Connect with us

stoplekto

Εκεί στη Δυτική Αττική…

Published

on

  • Βγαίνουμε στη φόρα σήμερα, για να τα σχολιάσουμε όλα όπως πρέπει…Διότι γνώριζα ότι το πράγμα θα είχε συνέχεια, οπότε περίμενα. Λίγο πριν τη σέντρα των αγώνων λοιπόν, διαβάστε…..
  • Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για μια βδομάδα που η διαιτησία στη Δυτική Αττική είναι στο επίκεντρο περισσότερο από ποτέ άλλο. Εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι ξανά τόσο ντόρο μέσα σε λίγες μέρες. Ας τα πάρουμε χρονικά. Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση του Εθνικού Πανοράματος το βράδυ της Κυριακής εναντίον της διαιτησίας του Μάνουρα Χ. στον αγώνα με τον Απόλλωνα Ποντίων. Αρχικά να ξεκαθαρίσω. Δεν ήμασταν στο γήπεδο, δεν έχουμε άποψη. Εμείς μεταφέρουμε την γνώμη των ομάδων.  Διαβάσαμε μια άκρως επιθετική ανακοίνωση από το σωματείο του Εθνικού, το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις. Ακόμα πιο καυστικά ήταν τα σχόλια του γενικού αρχηγού της ομάδας Γιάννη Μαλανδρίνου. Εμείς θα τονίσουμε αυτό που λέμε πάντα. Λάθη πάντα θα γίνονται από όλους. Όμως οι συμπεριφορές είναι αυτές που πρέπει να είναι αλάνθαστες. Το έχουμε αναδείξει πολλές φορές στη στήλη μας, ότι δεν είναι τυχαίο που λαμβάνουμε πολλά παράπονα αναφορικά με την έπαρση που έχουν κάποιοι διαιτητές. Και είναι κάτι το οποίο οφείλει να αλλάξει, όταν μάλιστα κάνουμε πρωταθλήματα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Οι διαιτητές θα πρέπει να δείχνουν το παράδειγμα πρώτοι από όλους. Όχι μόνο στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και στις κατηγορίες της Ένωσης από όπου ξεκίνησαν. Έχω την αίσθηση ότι η κίνηση του Εθνικού Πανοράματος θα βρει στη συνέχεια και συμπαραστάτες, αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτα και θα συνεχιστεί αυτή η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με απαράδεκτες συμπεριφορές διαιτητών. Μόνο τα φύλλα αγώνα αν δει κανείς πώς γράφονται από τους διαιτητές θα καταλάβει κανείς . Αλλά λογικό. Πού μυαλό, όταν κάποιοι ενδιαφέρονται να κάνουν πρώτα ντουζάκι τους κι ας περιμένουν οι ομάδες και… μιάμιση ώρα για να παραλάβουν το κακογραμμένο φύλλο αγώνος……………..
  • Από κει και πέρα είχαμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων σχετικά με τη διαιτησία. Την αρχή έκανε ο Πρόεδρος του ΣΔΠΔΑ Βαγγέλης Δημόπουλος, για να πάρουν τη σκυτάλη δύο πρώην αρχιδιαιτητές της ΕΠΣΔΑ, οι Τιμολέων Σταμάτης και Νεκτάριος Παστρωμάς. “Όλα τα μωρά στην πίστα” θα μου επιτρέψετε, για να χαλαρώσουμε και λίγο το κλίμα και χωρίς παρεξήγηση. Κάθε πλευρά έχει την άποψή της. Δεν θα την κατακρίνουμε. Αν εγώ μου επιτρέπεται να σχολιάσω κάτι είναι αυτό. Και οι τρεις παραπάνω, δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με τη σημερινή μορφή της Επιτροπής Διαιτησίας. Εννοώ να κατέχουν κάποια θέση στην Επιτροπή Διαιτησίας. Χωρίς να θέλω να μειώσω ότι και οι τρεις με τον τρόπο τους συνεχίζουν να θέλουν να βοηθούν το έργο της Ένωσης. Όμως η ίδια η Επιτροπή Διαιτησίας( η οποία κατηγορήθηκε συν τοις άλλοις από την Γενική Γραμματέα του Εθνικού Πανοράματος Κυριακή Φουντά μες τη βδομάδα), δεν έχει βγάλει “άχνα” για το οτιδήποτε. Αν η τακτική της είναι να λύνει τα προβλήματα μέσω συμβουλίων όπως ακούστηκε αυτές τις μέρες, χωρίς πολλά πολλά, απόλυτα σεβαστό. Εκτός αν η Επιτροπή εμφανίστηκε με τη μορφή…σωματείου. Τι λέτε;;;……………………………………………………………
  • Τι να αναλύσουμε λοιπόν για πρωταθλήματα κι αγώνες και αποτελέσματα. Ας ασχοληθούν όλοι όσοι σοβαρά, να μπορέσει το πράγμα να λειτουργήσει σωστά. “Με γνώμονα το ΕΜΕΙΣ κι όχι το ΕΓΩ”, όπως έγραψε και προσυπογράφω το μέλος της Επιτροπής Υποδομών της ΕΠΣΔΑ Μέγας Καραμπίνης, ένας από τους σοφότερους παράγοντες του χώρου μας…………………………………………..
  • Εν τάχει γρήγορα κουιζάκια για δυνατούς λύτες. Μάλλον σε ομάδα Α’ Κατηγορίας “τρέμει” η καρέκλα προπονητή. Πληροφορίες θέλουν ο σύλλογος να είχε προσεγγίσει μες τη βδομάδα νέο μνηστήρα. Αυτή η βδομάδα θα δείξει αν θα υπάρξουν αλλαγές. Ακόμη, υπάρχει ομάδα, επίσης Α’ Κατηγορίας, που ενδέχεται να έχει σημαντικό θέμα με την έναρξη των πρωταθλημάτων υποδομής. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά αποτελείται ξεκάθαρα από παίκτες συγκεκριμένου τμήματος στις Ακαδημίες. Αν δεν βρεθεί λύση, παίζεται ακόμα και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα……………………………………
  • Ωραία εικόνα την προηγούμενη βδομάδα στον αγώνα ανάμεσα στον Μεγαρικό και τη Νέα Πέραμο. Αντίπαλοι αρχηγοί βρέθηκαν στην αναμέτρηση τα αδέλφια Πατσιονίδη, ο Κώστας(Μεγαρικός) και ο Βασίλης(Νέα Πέραμος). Δυο αθλητές που κοσμούν με τον καλύτερο τρόπο τη Δυτική Αττική όλα αυτά τα χρόνια. Έστω για 90 λεπτά ξέχασαν τη συγγένειά τους. Αλλά στο τέλος έφυγαν αγκαλιασμένοι, όπως στην καθιερωμένη φωτογραφία που βγάλανε πριν την έναρξη του αγώνα με τους διαιτητές………………………………………….
  • Πρώτη νίκη για τον Ηρακλή Ελευσίνας στο πρωτάθλημα. Μια νίκη όμως, που ήρθε μέσα σε ένα βαρύ κλίμα για τον προπονητή των Ελευσίνιων Μιχάλη Κατσάφαρο. Ο έμπειρος τεχνικός  έφτασε στο γήπεδο της Μαγούλας, έχοντας αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη στιγμή, για ένα σοβαρό θέμα υγείας της μητέρας του. Τα πράγματα δυστυχώς για τη μητέρα του Μιχάλη μπορεί πλέον να είναι δύσκολα, όμως εκείνος βρήκε το κουράγιο να καθοδηγήσει την ομάδα στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Φίλε Μιχάλη κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που σου παρουσιάστηκαν. Η δύναμή σου, θα δίνει περισσότερη δύναμη και στη μητέρα σου……………
  • Κλείνω τη στήλη αρχικά με μια υπόσχεση. Από αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΔΑ θα προβάλλεται όπως σας είχαμε συνηθίσει.  Απολογούμαστε για την ελλιπή ενημέρωση, είναι κάτι που δεν μας ταιριάζει…..
  • Για το τέλος κάτι προσωπικό. Ασχολούμαι με το πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ από το 2007. Όταν πρωτοξεκίνησα στην εφημερίδα “Φως των Σπορ”. 17 χρονών παιδί τότε. Δεν λέω ότι γνωρίζω τα πάντα, γιατί η γνώση είναι κάτι που δεν μετρά ηλικίες. Συνεχίζω να μαθαίνω. Όμως την άποψή μου νομίζω μπορώ να την γράφω, ειδικά όταν το κάνω, για να βοηθάω καταστάσεις. Γιατί αναδεικνύουμε τα καλά, αλλά επισημαίνουμε και τα αρνητικά πάντα καλοπροαίρετα, για να γινόμαστε όλοι καλύτεροι…………….

Υ.Γ.: Η φωτογραφία της σημερινής στήλης αποτελεί τροφή για σκέψη για πολλούς. Την “έκλεψα” από τον καλό συνάδελφο Λουκά Θεοφανόπουλο. Είναι από την σημερινή αναμέτρηση Εθνικός Πειραιά- Νέο Ικόνιο, για το πρωτάθλημα Κ-14 της ΕΠΣΠ.  Σε μια στιγμή ο διαιτητής της αναμέτρησης Τέσσης διακόπτει το ματς, για να δέσει τα κορδόνια ενός πιτσιρικά ποδοσφαιριστή. Μιας και έγινε τόσος μεγάλος ντόρος για τη διαιτησία στην περιοχή μας, ας μάθουμε λίγο πώς πρέπει να λειτουργεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι διαιτητές να συμπεριφέρονται όπως πρέπει, από το παιδικό μέχρι το…Τσάμπιονς Λιγκ…………………..