Connect with us

5ος Όμιλος

Κώστας Μπαλής – Φέτος, πιο έμπειροι από πέρυσι, στόχος η πρώτη τετράδα

Published

on

Στο σημερινό φύλλο της Κυριακής 23/08/2020 και στον Δημήτρη Θεοδώρου ο τεχνικός διευθυντής του Ακράτητου μιλάει για το πριν και το μετά της αγαπημένης μας ομάδας.
ΕΡ: Κάνε μας μια ανασκόπηση από τότε που ασχολήθηκες για 1η φορά με τον Ακράτητο…
ΑΠ: Την πρώτη χρονιά που ασχοληθήκαμε ήταν το 2016-2017. Μαζί με τον Δαυίδ Μαύρο(τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και συνεχίζει να μου δείχνει) καταστρώσαμε ένα πλάνο σωτηρίας για την ομάδα το οποίο λειτούργησε στην εντέλεια. Παραλάβαμε την ομάδα την 11η αγωνιστική στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με -6 βαθμούς και καταφέραμε να τερματίσουμε 7οι με 39 βαθμούς (17βαθμούς πάνω από την ζώνη υποβιβασμού). Την σεζόν 2017-2018 καταφέραμε να τερματίσουμε 2οι με 4 βαθμούς διαφορά πίσω από τον Μανδραϊκό. Την επόμενη χρονιά 2018-2019 πήραμε το πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ και ταυτόχρονα την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία με 20 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, με την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος.
Πέρυσι, που μετά από πολλά χρόνια επανήλθαμε στις Εθνικές κατηγορίες προσπαθήσαμε να στήσουμε μία ομάδα που δεν θα φοβάται κανέναν και εν μέρει τα καταφέραμε αφού κοιτάξαμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Να θυμίσω την νίκη μας με Κηφισιά την 1η αγωνιστική, ισοπαλίες με Μοσχάτο και Εθνικό εκτός έδρας, ενώ ηττηθήκαμε με Φωστήρα και Άγιο Ιερόθεο επίσης εκτός έδρας στα τελευταία λεπτά των αγώνων ενώ προηγούμασταν. Μην ξεχνάμε και τον αγώνα με την Θύελλα Καμαρίου που προηγηθήκαμε 3 φορές στην Σαντορίνη αλλά τελικά χάσαμε με 4-3. Έλλειψη συγκέντρωσης λόγω απειρίας θα έλεγα. Τελικά κερδίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία αφού κινηθήκαμε έγκαιρα νομικά και επωφεληθήκαμε από την ένωση των ομάδων της Σαντορίνης.
ΕΡ: Ποιοι είναι οι στόχοι σας φέτος?
ΑΠ: Φέτος, πιο έμπειροι από πέρυσι, πιστεύω έχουμε την πιο ποιοτική ομάδα των τελευταίων ετών, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλη την διάρκεια της σεζόν, να λειτουργούμε σε επαγγελματικά επίπεδα και στόχοι μας είναι η κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΔΑ και το τέλος του πρωταθλήματος να μας βρει στην πρώτη 4άδα.
ΕΡ: Πρόσφατα μάθατε και τους αντιπάλους σας στον 8ο όμιλο, ποια είναι η γνώμη σας?
ΑΠ: Ο Ακράτητος έχει βαρύ όνομα και δεν μας απασχολεί το όνομα του αντιπάλου, τους σεβόμαστε όλους αλλά εμείς θα στοχεύουμε πάντα στην νίκη. Θα αναλύουμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά πριν τον μεταξύ μας αγώνα και θα μπαίνουμε στο γήπεδο για τους τρεις βαθμούς.
ΕΡ: Έχετε υποστήριξη από τον κόσμο σας και τον Δήμο?
ΑΠ: Ο Ακράτητος είναι η μεγαλύτερη ομάδα των Δυτικών προαστίων με βαριά ιστορία. Η προσπάθεια που κάνουμε χρειάζεται την στήριξη όλων των φιλάθλων, του Δήμου και περισσότερο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν κρύβω ότι περιμένω πολλά φέτος, τους θέλουμε όλους δίπλα μας.
ΕΡ: Πέρυσι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας λόγω COVID-19 και από ότι φαίνεται και φέτος. Τι άποψη έχεις?
ΑΠ: Η ομάδα μας από την πρώτη στιγμή λειτούργησε βάσει όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων με απόλυτο σεβασμό στις εντολές των Αρχών και δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη. Πρώτο μέλημα μας ήταν και είναι η υγεία όλων μας και ευχόμαστε αυτή η πανδημία να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.
ΕΡ: Τι άλλο καινούργιο θα δούμε φέτος σε σχέση με πέρυσι?
ΑΠ: Την φετινή σεζόν κάνουμε κινήσεις ουσίας όχι μόνο στην αντρική ομάδα αλλά και στο γυναικείο τμήμα καθώς και στις ακαδημίες. Στελεχώνουμε όλα τα τμήματα με έμπειρους και καταξιωμένους συνεργάτες γιατί στόχος μας είναι να κάνουμε τον Ακράτητο δυνατό σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη προσοχή θα δώσουμε στις ακαδημίες γιατί θέλουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την περιοχή μας και όχι μόνο, να αναδείξουμε ταλέντα όπως παλιά, αλλά κυρίως να παροτρύνουμε την νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Εξάλλου σε όλους τους τομείς της ζωής τα παιδιά είναι το μέλλον.
ΕΡ: Πες μας το τεχνικό επιτελείο της ομάδας…
ΑΠ: Προπονητές: Χάρης Κοπιτσής, Παναγιώτης Λουμάκης, Γιάννης Γεωργόπουλος, Χρήστος Μπουρλής και προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Λαμπρόπουλος.
ΕΡ: Επιστροφή του Χάρη Κοπιτσή λοιπόν….
ΑΠ: Ναι, πιστεύω ότι λανθασμένα σταμάτησε η συνεργασία μας πέρυσι και δεν πρόλαβε να δείξει αυτά που μπορούσε. Σωστός άνθρωπος και προπονητής, με τεράστιες γνώσεις και παραστάσεις από ποδόσφαιρο, αλλά το κυριότερο του αρέσει να αναδεικνύει νέα παιδιά και να τα βοηθάει να ανέβουν επίπεδο, κάτι που είναι και η δικιά μου φιλοσοφία.
ΕΡ: Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα ήθελες να αναφέρεις που σε βοηθάνε και σε στηρίζουν καθημερινά στο έργο σου?
ΑΠ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας Δαυίδ Μαύρο για την τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια, τον Σπύρο Τετράδη, όλους τους ανθρώπους που βοηθάνε στην καθημερινή λειτουργία της ομάδας και την σύζυγο μου Γιώτα Σακκά, ταμία της διοίκησης Δυτικής Αττικής που όχι μόνο ανέχεται την τρέλα μου για τον Ακράτητο αλλά συμμετέχει ενεργά σε ότι αφορά την αγαπημένη μας ομάδα.
ΕΡ: Μια τελευταία κουβέντα?
ΑΠ: Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι υγιής, όλοι οι αθλητές να χαρούν το ποδόσφαιρο μακριά από τραυματισμούς και να ξεπεράσουμε γρήγορα την πανδημία.
Πηγή – Εφημερίδα Ώρα για σπορ