Connect with us

stoplekto

Ν. Τζώρτζογλου – Υπάρχει βίαιη πολιτική παρέμβαση Αυγενάκη στις εκλογές της ΕΠΣΗ

Published

on

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή “Στρογγυλή Θεά” με τον Αντώνη Σαριδάκη, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.

Αναλυτικά

-Για το περιστατικό με τον Ασσαργιωτάκη:

«Δεν θέλω να μιλήσω, για να μην οξυνθεί το κλίμα. Εγώ δεν αντέδρασα όταν ο πρόεδρος του Πορου καταφέρθηκε εναντίον μου. Δεν είπα τίποτα. Με πρόσβαλε, άκουσα άσχημες εκφράσεις όμως δεν θέλησα να απαντήσω γιατί θέλω να κρατήσω το κλίμα σε ένα επίπεδο που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Το πράγμα δεν θα το αφήσω έτσι. Στην παρούσα φάση όμως πρέπει να πάμε στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα»

-Μετά από είκοσι χρόνια παρουσίας στην ΕΠΣΗ και ανεξαρτήτως αντιπάλου και διάθεσης προσφοράς, δεν είναι λογικό να έχει επέλθει κόπωση σε όλους τους τομείς;

«Αν έχει επέλθει κόπωση ή όχι φαίνεται από τις δράσεις μας. Δεν είναι τα χρόνια αλλά η προσφορά που δείχνει αν ένας άνθρωπος μπορεί να ηγείται ή όχι της Ένωσης. Και αυτό περισσότερο από όλους το ξέρουν τα σωματεία. Αυτά είναι που έδειχναν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις βάσει των ποσοστών που μου έδιναν ότι κάτι έκανα καλά»

-Όταν τα ποσοστά είναι τόσο υψηλά δείχνουν και την έλλειψη ύπαρξης αντίπαλου δέους.

«Υπήρχε αντίπαλο δέος. Και σήμερα στο ψηφοδέλτιο του αντίπαλου υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, όπως αξιόλογα στελέχη υπήρχαν και σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Από την πρώτη με τον αείμνηστο Γιώργο Βλαχάκη που ήταν από τους πιο δυναμικούς παράγοντες του Ηρακλείου. Ή τον Μανώλη Παγωμένο που ήταν τεράστιος παράγοντας. Και οι επόμενοι που ακολούθησαν ήταν αξιόλογοι.

Αυτό συμβαίνει και τώρα και αυτό με κάνει χαρούμενο, είτε είμαι πρόεδρος, είτε απλός σύμβουλος μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Δεν είμαι αναντικατάστατος. Αρκεί τα σωματεία να επιλέξουν τους σωστούς, και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Υπάρχουν καλοί και στη μία παράταξη και στην άλλη».

-Από την πλευρά του κ. Ασσαργιωτάκη γίνεται λόγος για το θέμα της φθοράς που επέρχεται με την υπερέκθεση του δικού σας προσώπου και σχηματισμού, και την ανάγκη για να υπάρξουν άτομα με νέες ιδέες που δεν θα έχουν φθαρεί.

«Μακάρι να υπάρξουν νέα άτομα. Αν και από ότι είδα στο αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχουν πολλά άτομα που είχαν συνεργαστεί μαζί μου στο παρελθόν.

Θεωρώ και το τονίζω αυτό, ότι και στα δύο στρατόπεδα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν το τοπικό ποδόσφαιρο.

Η κάλπη θα δείξει ποιοι είναι οι καλύτεροι»

-Πως θα χαρακτηρίζατε αυτήν την αναμέτρηση, και τι νέο στοιχείο έχει – αν έχει – σε σύγκριση με τις προηγούμενες τις οποίες είχατε κερδίσει;

«Το καινούριο στοιχείο είναι ότι πολλοί έχουν μπερδευτεί για το αν ο αντίπαλος του Τζώρτζογλου είναι ο Γ. Α. ή ο Λ.Α. Η πρωτοτυπία σε αυτήν την αναμέτρηση είναι αυτή»

-Είδα μια ανάρτηση σας ότι ο «αθλητισμός από κοινωνική έκφραση μετατοπίζεται στη σφαίρα της πολιτικής συναλλαγής». Εκτιμάτε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει συμμετοχή στις εκλογές.

«Δεν είναι εκτίμηση. Είναι βεβαιότητα. Σας είπα ότι έχουμε μπερδευτεί. Αυτό το λέει ο ίδιος ο αρχηγός της αντίπαλης παράταξης προς τα σωματεία»

-Λέτε ότι υπάρχει πολιτική παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΣΗ;

«Ήρθαμε να μιλήσουμε σοβαρά ή όχι; Δεν το ξέρετε; Σας το λέω με βεβαιότητα και με αποδείξεις. Δεσμεύομαι για αυτό.

Είναι παράξενο σε μια εκλογική αναμέτρηση να υπάρχει τέτοια βίαιη πολιτική παρέμβαση από τον ίδιο τον Υφυπουργό προς τους προέδρους των ομάδων.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Να υπάρχει παρέμβαση δηλαδή είτε από τον Υφυπουργό, είτε από το γραφείο του στις εκλογές.

Φέρεστε σαν να μην το ξέρετε αυτό, ή να μην το έχετε ακούσει.

Σας το λέω λοιπόν ευθέως. Ούτε φοβάμαι, ούτε ντρέπομαι. Άλλωστε ο συνάδελφος πρόεδρος το λέει ότι στηρίζεται από τον κ. Αυγενάκη.

Είτε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, είτε το γραφείο του, δίνει κατεύθυνση στους προέδρους των ομάδων για το που θα πάει ο ψήφος τους. Είμαι γνωστός και επώνυμος, και δεν θα μπορούσα να πω τέτοια πράγματα επειδή τα είδα στον ύπνο μου»

-Διαβλέπετε θετικά στοιχεία στην κίνηση του κ. Ασσαργιωτάκη, που μπορούν να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου; Πως κρίνετε την συνέντευξη τύπου του που έδωσε;

«Σίγουρα τα στοιχεία που διάβασα και άκουσα είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Βέβαια και την προηγούμενη φορά ο κ. Ζερβάκης είχε πει ότι θα μοιράσει μισό εκατομμύριο. Αυτό είναι θετικό. Αν βέβαια το μοίραζε.

Όλα αυτά είναι θετικά πράγματα. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτές οι ωραίες ιδέες μπορούν να πραγματοποιηθούν και μπορούν να γίνουν θεσμικά.

Κάπου διάβασα ότι θα γίνεται κλήρωση στους διαιτητές.

Αν μπορεί να παρακάμψει την FIFA την UEFA και την ΕΠΟ θα ήταν ευχής έργο»

-Υπάρχει κάποιο περιθώριο σύγκλισης με βάση αυτά που ακούσατε;

«Βεβαίως. Το θέμα των χορηγιών. Δεν έχει ενημερωθεί όμως ο αντίπαλος πρόεδρος ότι είναι ένα πρόγραμμα που είναι ήδη ενεργό. Με υπερηφάνεια λέω ότι το βγάλαμε εμείς πριν δεκατρία χρόνια, και σήμερα ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Ελλάδας ήδη αυτό έχει μπει σε διαδικασία λειτουργίας. Για το πως θα πάρουμε χορηγίες με κεντρική διαχείριση χορηγίες για όλα τα σωματεία στη χώρα.

Αυτό λειτουργεί εδώ και μήνες.

Πολλά από αυτά που ειπώθηκαν από τον «αντίπαλο» είναι ωραία. Κάποια μπορούν να γίνουν, κάποια άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας»

-Ποια είναι αυτά;

«Το ένα είναι η διαιτησία, το άλλο είναι η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν και οι Ακαδημίες. Στην ΕΠΣΗ έχουμε πάνω από 6- 7.000 αθλούμενα μέλη. Αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος είναι μεγάλο. Θεωρώ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Βεβαίως είναι σωστό να βρούμε χορηγίες. Και εμείς το κάναμε. Σε μεγάλο βαθμό δεν μπορέσαμε αυτήν την τετραετία γιατί επί της ουσίας τα τέσσερα χρόνια ήταν…ένα. Τα υπόλοιπα δεν είχαμε αγωνιστική δράση»

-Που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση ή εν πάσει περιπτώσει μια φόρμουλα συνεννόησης;

«Τα σωματεία πέρυσι πλήρωσαν το 50% της συμμετοχής τους. Αυτό ήδη το κάναμε.

Το θέμα με τους διαιτητές είναι όντως υπαρκτό, αλλά δεν είναι τεράστιο.

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ένωσης, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Νίκος Συριγωνάκης ανέλαβαν την πρωτοβουλία να κάτσουμε σε ένα τραπέζι.

Είμαστε πολύ κοντά. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν δύο μήνες.

Μπορεί να έχουν κάνει λάθη και οι δύο πλευρές. Για να γίνει όμως η σύγκλιση θα πρέπει όλοι να είναι ίσοι. Να υπάρχει σεβασμός στους κανονισμούς»

-Αναφέρεστε στην περίπτωση του κ. Μιχάλη Κουκουλάκη;

«Ακριβώς. Θα πρέπει ο Μιχάλης ο Κουκουλάκης να πληρώσει, κάτι που δεν κάνει, ενώ με όλους τους υπόλοιπους συμβαίνει το αντίθετο.

Δεν γίνεται ένας διαιτητής να παίζει στα Χουστουλιανά και να αποδίδει το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος, και ο κ. Κουκουλάκης να στοιχίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο 800.000 ευρώ σε τέσσερα χρόνια και να αρνείται να πληρώσει. 

Και πάλι όμως θέλω να ελπίζω ότι με τους «σάστες» Σταύρο Αρναουτάκη και Νίκο Συριγωνάκη, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα»

-Μένουμε στο οικονομικό θέμα. Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Πως θα μειωθούν τα έξοδα των σωματείων και θα γίνει λιγότερο δύσκολη η ζωή του παράγοντα;

«Αύριο η μεθαύριο θα δείτε. Το ινστιτούτο του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γίνεται για όλη την Ελλάδα. Συλλέγει στοιχεία από όλες τις Ενώσεις της Ελλάδας, για τους αριθμούς των σωματείων, των γηπέδων, των αθλητών. Αυτά επεξεργάζονται από έναν εξωτερικό επιστημονικό συνεργάτη της Επιτροπής, τον κ. Σπύρο Κοκολάκη. Είναι κάτι που δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν είναι εύκολο να γίνει η καταγραφή. Όταν ολοκληρωμένα γίνει αυτό μπορείς να πας σε μια εταιρεία και να πάρεις χορηγία.

Εμείς έχουμε πάρει αρκετές. Από τον κ. Παπαδάκη, τον κ. Ζηδιανάκη, από διαγνωστικό κέντρο στο Ηράκλειο. Πώς μπορέσαμε και είπαμε στα σωματεία να πληρώσουν μόνο τη μισή συμμετοχή, ενώ ήταν όλα κλειστά;

Δεν υπήρχε ποδοσφαιρική δράση, ούτε έσοδα από τα εισιτήρια του ΟΦΗ.

Εγώ ξέρω μόνο πως συντηρηθήκαμε. Πώς το κτίριο της Ιδομενέως με τους σεισμούς το διατηρούμε ακόμα όπως είναι.

Πως συντηρούμαστε με έναν προϋπολογισμό 100 – 120.000 ευρώ και χωρίς έσοδα.

Ο Πόρος πήρε 25.000 ευρώ, ενώ η Ένωση Ηρακλείου που έχει 82 σωματεία δεν πήρε ούτε ένα ευρώ.

Δεν κακίζω τα σωματεία που είναι στο μητρώο και παίρνουν χρήματα.

Το μητρώο είναι στη θετική κατεύθυνση, και μπράβο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το ότι η ιδέα, το νομοσχέδιο αυτό ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ένωση Ηρακλείου έχουν ενταχθεί στο μητρώο 26 σωματεία.

Το 80% από αυτά είναι τα μεγάλα σωματεία της πόλης, με ιδιοκτήτες ή προέδρους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους δικηγόρους και τους λογιστές και να μπουν στο μητρώο.

Εμείς δεν λέμε γιατί πήραν χρήματα ο Εργοτέλης και ο ΠΟΑ.

Η διαφορά μας με τον κ. Αυγενάκη είναι ότι εμείς θέλουμε να πάρουν χρήματα όλα τα σωματεία.

Κάποια σωματεία κακώς δεν κάνουν την ανάλογη προσπάθεια να μπουν στο μητρώο, γιατί είναι υπερβολικά δύσκολα τα δικαιολογητικά. Θα μπορούσαν να απλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα που ζητάει ο Υφυπουργός.

Δεν είναι δυνατόν να λέμε σε σωματεία που αγωνίζονται και πληρώνουν όλο το χρόνο, ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό είναι δικαιοσύνη; Είναι δημοκρατία αυτό;

Για αυτό λέμε να απλοποιηθούν οι υποχρεώσεις που ζητούνται από τα σωματεία, και όχι να υπάρχει ο εκβιασμός που λέει ότι αν δεν μπεις στο μητρώο μέχρι 31 Ιουλίου βγαίνεις έξω από τα γήπεδα.

Αν δεν ενταχθούν στο μητρώο τα σωματεία δεν θα μπορούν να αγωνίζονται και να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις του Δημοσίου. Αυτά δεν νομίζω να συμβαίνουν σε κανένα κράτος του κόσμου. Είναι αυτή λογική ανθρώπων που θέλουν να υπηρετήσουν το χώρο του αθλητισμού;»

-Εάν συμμετείχε το σύνολο των σωματείων στις αρχαιρεσίες θεωρείτε ότι θα είχατε καλύτερες προοπτικές σε ότι έχει να κάνει με τις προοπτικές νίκης στις εκλογές της Κυριακής;

«Άποψη μου είναι ότι εάν πηγαίναμε ή αν πάμε με τα 82 σωματεία στις εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

Θα θυμίζει τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Αυτό εισπράττω από τα σωματεία. Εννοείται όμως ότι σεβόμαστε τους νόμους. Είμαστε έτοιμοι εγώ και οι συνεργάτες μου είτε στη μία περίπτωση, είτε στην άλλη για να πάμε την Κυριακή σε αυτήν την πράγματι δύσκολη αναμέτρηση με τον αόρατο αυτό αντίπαλο, και ότι γίνει. Ακόμα και για αυτούς που είναι στο μητρώο όμως θέλω να ρωτήσω κάτι. Όλοι πήραν τα ίδια χρήματα;

Ο Πόρος πήρε 25.000 ευρώ. Κάποια από αυτά ήταν νόμιμα βέβαια. Πήραν το ίδιο και οι υπόλοιποι;»

-Το δικαιολόγησε ο κ. Αυγενάκης. Για την εκδήλωση που πραγματοποίησε εδώ το σωματείο.

«Για τον Χατζηπαναγή; Δηλαδή δόθηκαν 15.000 ευρώ για να έρθει ο Χατζηπαναγής το Σαββατοκύριακο να διδάξει τα παιδιά ποδόσφαιρο; Και έμαθαν τα παιδιά του Ηρακλείου ποδόσφαιρο; Είναι αυτό αιτιολογία; Ο κόσμος ακούει και καταλαβαίνει».

-Πάντοτε μετά την ολοκλήρωση μιας θητείας έρχεται η ώρα του απολογισμού και της αυτοκριτικής. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για συνεχόμενες – επαναλαμβανόμενες θητείες. Θα ήθελα μια συνολική απάντηση για τον τομέα των δικών σας λαθών.

«Όταν εργάζεσαι κάνεις λάθη. Σίγουρα έγιναν λάθη από την πλευρά μου, και από την πλευρά των συνεργατών μου.

Από μια μερίδα συνεργατών δεν είμαι ευχαριστημένος. Ενώ ήταν αξιόλογοι άνθρωποι, δεν είχαν τις εργατοώρες για να προσφέρουν. Για αυτό και έγιναν κάποιες αλλαγές τον τελευταίο χρόνο.

Αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα. Παιχνίδια αναβάλλονταν εξαιτίας του κορονοϊού. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι κίνδυνο διατρέχεις όταν δώσεις άδεια για να γίνει ένα παιχνίδι σε καιρό πανδημίας.

Νιώθω ευλογημένος και τυχερός που σε αυτήν την Ένωση υπάρχει ένας άνθρωπος που λέγεται Πλούταρχος Κουτεντάκης όπως και κάποια άλλα παιδιά. Ειδικά όμως ο Πλούταρχος. 

Ίσως στο θέμα των διαιτητών θα έπρεπε να ήμασταν πιο συναινετικοί. Έγιναν λάθη.

Στο θέμα των χορηγιών θα μπορούσαμε να πιέσουμε περισσότερο. Και εκεί όμως θα πω ότι όταν οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές. Πώς θα πάρεις χρήματα;

Ήρθαν τόσο στραβά τα πράγματα τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια.

Στον τομέα της διαιτησίας πρέπει να σκεφτούμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια αποχώρησαν οι καλύτεροι με αποτέλεσμα να «πέσει» η απόδοση.

Οι διαιτητές που υπάρχουν τώρα δεν είναι κακοί, αλλά δεν έχουν εμπειρία.

Βελτιωνόμαστε όμως. Με την πάροδο των χρόνων και με τις νέες σχολές που θα γίνουν θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Θέλω να πω πάντως ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο Αρχιδιαιτητής Γιώργος Ιωαννίδης είναι ηρωική»

-Υπήρχαν τομείς που θα βαθμολογούσατε χαμηλά τον εαυτό σας;

«Σοβαρά λάθη για τα οποία να έχω μετανιώσει δεν θυμάμαι να έχουν γίνει»

-Σας καταλογίζουν ότι μόνο 2 – 3 άτομα από αυτήν την  Διοίκηση είναι ενεργά

«Δεν είναι μόνο 2 – 3 τα άτομα που είναι ενεργά, αλλά σε αυτό το θέμα έχουν ένα ποσοστό δίκιου. Πράγματι δεν είμαι ευχαριστημένος, για αυτό και στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν νέα πρόσωπα. Θα περίμενα από κάποιους να δουλέψουν περισσότερο»

-Ποιοι θα είναι οι καινούριοι συνεργάτες σας;

«Νέο υποψήφιο μέλος θα είναι ο δικηγόρος Νίκος Στειακάκης, ο Αντιπρόεδρος των Νέων Εργοτέλη και γιος του πρόεδρου του σωματείου Γιώργου Στειακάκη. Θα είναι υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η πρώην ποδοσφαιρίστρια Εμμανουέλα Φινοκαλιώτη που έπαιξε στον Ηρόδοτο και τον Εργοτέλη. Με γνώσεις στο γυναικείο ποδόσφαιρο που θα είναι ο τομέας που θα την κατευθύνουμε. Θα είναι υποψήφια για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Πιθανότατα και ο πρώην πρόεδρος του Γιούχτα Κώστας Μπουνάκης.

Θα υπάρχουν επίσης 2 – 3 καινούρια άτομα που θα είναι σε επιτροπές»

-Απευθυνόμενος στα σωματεία, γιατί θα τους λέγατε να σας ψηφίσουν ξανά;

«Για όλα αυτά που έχω καταγράψει σαν παραγοντική διαδρομή ακόμα και στο Ασήμι, κυρίως όμως στον Εργοτέλη. Με τις Ακαδημίες, την δημιουργία του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου που είναι μια γεννήτρια παραγωγής ποδοσφαιριστών. Οι Μικτές ομάδες της Ένωσης διαπρέπουν κάθε χρόνο.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι καταφέραμε  ν να περάσουμε το ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Πραγματοποιήσαμε δράσεις ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Είδατε τι έγινε στο Τυμπάκι όπου ο πρόεδρος του Ρωμανού συνεχάρη τον αντίπαλο ΑΟΤ που πήρε το πρωτάθλημα. Για αυτό νιώθω περισσότερο υπερήφανος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όχι αυτό που είδαμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου στον Κρουσώνα επειδή ο διαιτητής δεν έδωσε ένα πέναλτι. Δεν είναι «ριγκ» το ποδόσφαιρο. Και εκεί είναι η διαφορά της μιας πλευράς με την άλλη.

Αυτό είναι που έχω καταφέρει, και αυτό που θέλει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν θέλει αυτά που θα δείτε τις επόμενες μέρες σε video. Δεν είναι σημαντικό μόνο το να έχεις δυνατά πρωταθλήματα».

-Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες σε video;

«Θα δείτε τη μια πλευρά και την άλλη. Και θα ήθελα επίσης να πω κάτι. Πράγματι ηλικιακά είμαι μεγάλος. Νιώθω όμως δυνατός. Πολλά είναι τα είκοσι χρόνια. Μην ξεχνάτε όμως ότι το συμβούλιο δεν είμαι μόνο εγώ. Θα μπουν νέα παιδιά. Ο Πλούταρχος Κουτεντάκης είναι «πυρηνική» δύναμη. Το αν ηγείται κάποιος που έχει κάποια χρονάκια δεν μετράει.

Με την ίδια λογική αν ένας άνθρωπος 68 χρόνων δεν μπορεί να διοικήσει το ποδόσφαιρο, πώς μπορεί ο Μπάιντεν να διοικεί τον πλανήτη;

Δεν υπάρχει κανένας κορεσμός. Υπάρχει διάθεση και αγάπη για το άθλημα και θα το δείτε είτε είμαι πρόεδρος, είτε είμαι απλός σύμβουλος, γιατί το πιθανότερο είναι να είμαστε μαζί και οι δύο πλευρές»

-Τα «κουκιά» είναι μετρημένα. Εικοσιέξι είναι τα σωματεία που θα ψηφίσουν. Αποκλείεται να μην έχετε κάνει τις προσεγγίσεις σας. Κάντε μου μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα

«Είμαι αισιόδοξος. Ξαναλέω όμως ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις όχι μια φυσική παρουσία, αλλά ένα μέλος της κυβέρνησης αντιλαμβάνεστε ότι ο αγώνας είναι άνισος.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Δεν έχουμε απέναντι μας τον άνθρωπο που φαίνεται, γιατί δεν πιστεύω ότι ο Λευτέρης θα έρθει να κάνει τον πρόεδρο.

Θα είναι ένα ντέρμπι που είμαι αισιόδοξος ότι θα το κερδίσω. Και θα νιώθω διπλά ικανοποιημένος που θα έχω κερδίσει ένα μέρος του κράτους.

Άλλοι λένε ότι το κράτος είναι ανίκητο. Όπως και η βλακεία…»

πηγή – crete2day.com

Advertisement