Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Το ποδόσφαιρο φέρνει συγκινήσεις και σε ανόδους και σε υποβιβασμούς και ποτέ δεν ξέρεις τί κρύβει το μέλλον για τα σωματεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν δύο χρόνια στο μίνι πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά μεταξύ έξι ομάδων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια  Πειραιά η Ελλάς Ποντίων και δευτεραθλητής η ΑΕ  Μοσχάτου. Επίσης σε εκείνα τα μπαράζ έλαβαν μέρος και οι ΑΣ Ποντίων, Αμφιάλη, Χαραυγή και Περαμαϊκός. Γεγονός είναι βέβαια η ταλαιπωρία από τότε που υπέστησαν οι δύο ομάδες που μας εκπροσώπησαν στα μπαράζ της ΕΠΟ ήταν μεγάλη αφού με δυσκολία αρκετή και προσπάθεια ανέβηκε μόνο η ΑΕ Μοσχάτου . Από τότε οι δύο ομάδες ακολούθησαν φθίνουσα πορεία και σήμερα διεκδικούν θέσεις παραμονής στην Α’  κατηγορία Πειραιά αφού ο πρωταθλητισμός τους κούρασε ψυχολογικά , σωματικά , οικονομικά περισσότερο δε τούς παράγοντες που μάτωσαν…. Όπως είπαμε παλαιότερα ό πρωταθλητισμός έχει τα ρίσκα του υποθηκεύοντας το μέλλον τού σωματείου. Και φυσικά αναφέρουμε και τον έτερο από τούς τότε έξι και ο ΑΣ Ποντίων και αυτός μετέχει στα μπαράζ υποβιβασμού αλλά με βαθμολογικό αβαντάζ στον άλλο όμιλο Συμπέρασμα ότι τρείς από τους έξι από τους πρωταγωνιστές πριν δυο χρόνια, τώρα δεν είναι σε καλή κατάσταση…

*Δυο αγώνες σφύριξε ο διαιτητής Καζάς το Σαββατοκύριακο . Και στους δυο δημιουργήθηκαν αρνητικά σχόλια με παράπονα για τις διαιτησίες του. Το Σάββατο στον αγώνα Άρη Αμφιάλης – ΑΕ Μοσχάτου και την Κυριακή  στο παιχνίδι ΑΟ Κορυδαλλός – ΑΣ Κωφών. Δεν ξέρω τι έγινε στο γήπεδο , αλλά μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία  . Κάποιοι  διαιτητές και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον προαναφερόμενο , έχουν «καβαλήσει το καλάμι » για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά έκφραση και κάνουν ότι θέλουν , αφού ξέρουν πως δεν υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας για να τους κρίνουν . Παράλληλα γνωρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη διαιτητών και δεν τους κουνάει κανένας . Δεν θέλω να πω ότι το κάνουν εν γνώσει των υπευθύνων , αλλά σίγουρα το κάνουν με την ανοχή τους . Λένε κάποιοι ότι ευτυχώς που έχουν έλθει διαιτητές στον Πειραιά με μεταγραφή από άλλες περιοχές  της χώρας και βοηθάνε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Θα συμφωνήσω εν μέρει , για ορισμένους όμως .Γιατί υπάρχουν και  κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι αμφιβόλου αξίας με ότι αυτό συνεπάγεται Και δεν το λέω μόνο εγώ , αλλά όλος ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς….

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα  από την Επιτροπή Διαιτησίας και από την ΕΠΣΠ γενικότερα . Να δημιουργηθούν οργανωμένες σχολές  διαιτησίας  τουλάχιστον δυο μέσα στη χρονιά και όχι μια «στη χάση και στη φέξη» . Διαφορετικά κάθε πέρσι και καλύτερα με το πρόβλημα να είναι τεράστιο και να την πληρώνουν πάλι τα σωματεία…..

 

*Ο  Ποδοσφαιρικός Πειραιάς νοιώθει  περηφάνια για το τεράστιο επίτευγμα της ομάδας Κ-19 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  με την κατάκτηση του UEFA Youth League.

Οι μικροί ερυθρόλευκοι σάρωσαν την φημισμένη Μίλαν γεγονός που αναγνώρισε όλη η Ευρώπη.

Με συγχαρητήρια  ανακοίνωση της η διοίκηση της ΕΠΣΠ αναφέρει:

«Η  θρυλική  ομάδα της  χώρας και φυσικά της Ένωσής μας έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κερδίζει μια κορυφαία διοργάνωση υπό την αιγίδα της UEFA.

Η λέξη συγχαρητήρια δεν μπορεί να αποτυπώσει το μέγεθος των συναισθημάτων μας για αυτή την τεράστια επιτυχία».

 

*Η Επιτροπή Υποδομών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει,  ότι  αύριο  Σάββατο 27/4 συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  ( Ε.Π.Ο.) και την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) Τουρνουά ποδοσφαίρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικίας περίπου 12 – 15 ετών.

Σκοπός της διοργάνωσης, είναι αφ΄ ενός να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα και αφ΄ ετέρου να δοθούν κίνητρα στις ομάδες του Πειραιά να δημιουργήσουν ομάδες υποδομών για τα παιδιά αυτά , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι διοργανωτές καλούν τις ομάδες του Πειραιά να στηρίξουν το Τουρνουά και να συμμετάσχουν ενεργά στην όλη προσπάθεια.

Θα πρέπει όλοι να στηρίξουν τον ιερό αυτό σκοπό και να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση …..

 

 

 

*Την Κυριακή 28 Απριλίου   θα γίνουν  οι τελικοί αγώνες  του πρωταθλήματος Κ-14 της ΕΠΣΠ  στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης»

Στις 12.30 θα γίνει ο αγώνας Ιωνικού- ΑΟΚ Φαλήρου για την τρίτη θέση και θα ακολουθήσει στις 14.30  ο τελικός ανάμεσα στον Πανφαληρικό και τον Παντζιτζιφιακό.

, Οι υπόλοιποι τελικοί  υποδομών θα γίνουν μετά το Πάσχα .

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Μαΐου θα γίνουν οι τελικοί Κ-16 . Μια μέρα αργότερα την Κυριακή 12/5  θα διεξαχθούν οι τελικοί  του πρωταθλήματος Κ-10 ενώ  την Κυριακή 19 Μαΐου θα διεξαχθούν οι τελικοί Κ-12

Αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28/4 θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί αγώνες των πρωταθλημάτων Κ-16,Κ-14,Κ-12

Η τελετή λήξης του τουρνουά Κ-15 γυναικών , θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση..

 

*Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Πειραιά στο αίτημα της ΕΠΣΠ  για την αποκατάσταση των βλαβών στο γήπεδο του ΣΕΦ.

Αναμένεται παράλληλα να λυθούν και τα υπόλοιπα χρόνια προβλήματα  του γηπέδου ( ηλεκτροφωτισμός, Χλοοτάπητας κλπ.)  έτσι ώστε να καταστεί το γήπεδο πλήρως λειτουργικό.

 

Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να καλύψουν τον Τελικό Κυπέλλου (Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 και ώρα 17.30 στο Π.Σαλπέας του Κερατσινίου ανάμεσα στον Εθνικό και τον ΑΟ Καραβά ) για τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό έγγραφο στο e- mail της Ένωσης (epsp@otenet.gr) προκειμένου να παραλάβουν διαπιστεύσεις μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη 1/5 και ώρα 16:00 από τη Γραμματεία της Ένωσης.

 

 

 

*Ο αγώνας ΑΟ Κορυδαλλού –  ΑΣ Κωφών με τις 4 αποβολές συνεχίστηκε και μετά την μεταξύ τους  ποδοσφαιρική  αναμέτρηση. Με ανακοινώσεις εκατέρωθεν . Οι Κωφοί κατήγγειλαν  εκτός από τον διαιτητή Καζά και τον προπονητή της Κορυδαλλιώτικης ομάδας Γιώργο Βολακάκη  με την αιτιολογία ότι έβριζε  τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές Απάντησαν οι Κορυδαλλιώτες διαψεύδοντας τους Κωφούς  αντιστρέφοντας τις κατηγορίες  για να ανταπαντήσουν οι Κωφοί μιλώντας για ψεύδη.

Ας επικρατήσει η λογική και όλοι να διατηρήσουν την  ψυχραιμία τους. Η βία , όχι μόνο η σωματική αλλά και η λεκτική  , καταστρέφουν το ποδόσφαιρο….

 

*Μετά από 6  συνεχόμενες νίκες η Προοδευτική  γνώρισε την ήττα από τον Άγιο Νικόλαο με 0-2 , αλλάζοντας τα δεδομένα . Τώρα η τύχη των «βυσσινί »  δεν εξαρτάται από αυτούς. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση  να σωθεί απευθείας , αν ο Περαμαϊκός κόψει βαθμό ή βαθμούς από τον ΠΟ Ατσαλένιου στο Πέραμα. Κι αυτό εφόσον η Προοδευτική επικρατήσει του υποβιβασμένου Φωστήρα . Το πιθανότερο πάντως είναι να πάει σε μπαράζ όπου θα αντιμετωπίσει την Ροδίτικη ομάδα ΑΕΡ Αφάντου μάλλον στις 12 Μαΐου σε ουδέτερο γήπεδο.

 

 

*ΑΠΟ Κερατσίνι και ΑΟ Καραβάς αναδείχτηκαν πρωταθλητές στους ομίλους τους στην Α’ Κατηγορία και θα διεκδικήσουν μέσω αγώνων μπαράζ την άνοδο τους στη Γ’ Εθνική.

Οι Κερατσινιώτες στον 1ο όμιλο διατήρησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από τον Αίαντα Σαλαμίνας που δεν τα κατάφερε τελικά .

Ο ΑΠΟΚ είχε την καλύτερη άμυνα με 12 γκολ και ο Αίας την καλύτερη επίθεση .

Χειρότερη επίθεση  αλλά και άμυνα είχαν οι Φίλαθλοι με 8- 125 τέρματα που υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία

Στον 2ο όμιλο ο  ΑΟ Καραβάς αναδείχτηκε πανηγυρικά πρωταθλητής αφήνοντας πίσω την Αμφιάλη με  5 βαθμούς διαφορά.

Η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη είχε την καλύτερη επίθεση με 102 γκολ αλλά και άμυνα με 10  τέρματα σε 26 αγώνες….

Στον αντίποδα ο Ηρακλής Νίκαιας που δεν πήρε ούτε βαθμό ενώ είχε την χειρότερη επίθεση και άμυνα με 8-104 τέρματα και υποβιβάζεται στην Β΄ Κατηγορία….

 

Κερατσίνι και Καραβάς ξεκινούν από αυτή την Κυριακή τη μάχη για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Εκεί όπου οι ροσονέρι αγωνίζονταν πέρυσι ενώ ο Καραβάς πρόπερσι.

Το Κερατσίνι  υποδέχεται τον ΑΟ Λουτρακίου στην πρεμιέρα .

Τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια είναι με ΑΟ Θήβα , Απόλλωνα Ευπαλίου Φωκίδας  ενώ εκτός έδρας θα παίξουν με Ποταμιά Ευρυτανίας, Παναυπλιακό- Ηρακλή Αργολίδας και Αμαρυνθιακό Ευβοίας .

Ο ΑΟ Καραβάς αγωνίζεται την Κυριακή με την Κυπελλούχο Αθήνας  Νέα Ιωνία στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων .

Εκτός έδρας θα παίξει επίσης με Απόλλων Αγίου Ιωάννη Χανίων και Ρεθυμνιακό, ενώ θα υποδεχτεί  τους  ΑΟ Τυμπακίου Ηρακλείου,  Μανδραϊκό  και ΑΕ Νεάπολη Λασηθίου.

Καλή επιτυχία στους δυο εκπροσώπους του Πειραϊκού ποδοσφαίρου που κάνουν το μεγάλο βήμα για την άνοδο  τους .

 

*Τα play out της Α’ Κατηγορίας αρχίζουν το Σαββατοκύριακο . Στόχος των ομάδων είναι να αποφύγουν την τελευταία θέση .

Στον 1ο όμιλο εκεί όπου η Ένωση Α.Α. Ρέντη απέφυγε τις περιπέτειες ,  θα παλέψουν Ίκαρος Καλλιθέας με 3 βαθμούς, ΑΣ Ποντίων 2, Αναγέννηση Μοσχάτου 1 και Νίκη Ρέντη 0.

Στον 2ο όμιλο ο  Ήφαιστος και ο ΑΟΚ Φαλήρου την τελευταία στιγμή σώθηκαν και απέφυγαν την δοκιμασία των μπαράζ εκεί όπου θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό οι Άρης Αμφιάλης  που ξεκινά με 3 βαθμούς , ο Δίας Κορυδαλλού και στις δυο τελευταίες θέσεις η Ελλάς Ποντίων με 1 βαθμό και η ΑΕ Μοσχάτου με μηδέν. Οι  δυο ιστορικές ομάδες με τις  τεράστιες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια διανύουν την χειρότερη περίοδο της ιστορίας τους ….

 

*Τα play off ανόδου από την Β’ Κατηγορία στον 1ο όμιλο ξεκίνησαν με τον ΑΟ Κορυδαλλό και την ΑΕ Περάματος να  αρχίζουν με νίκες , έχοντας 6 και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους την Κυριακή  .

Αντίθετα στον 2ο όμιλο  ξεκινούν αυτή την Κυριακή τα play off ανόδου με τους αγώνες Λέοντες Καμινίων( 3 βαθμοί )- Θύελλας Μοσχάτου ( 2) και Παννεαπολικού( 1) – Αστεριών Δραπετσώνας ( 0)

Όσον αφορά την παραμονή ( play out) o Αστέρας Κερατσινίου  στον 1 όμιλο με το 4-0  επί του ΑΟ Πειραιά έπιασε στους 4 βαθμούς την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου .Οι δυο πρωτοπόροι αγωνίζονται την Κυριακή στο Ρέντη.

Στον 2ο όμιλο η  ΑΕ Χατζηκυριακείου που πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-0 επί του Αστέρα Νίκαιας και  ο Προφήτης Ηλίας που επικράτησε  του Πανφαληρικού   έπιασαν τους 5  και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Οι δυο πρωτοπόροι «αλλάζουν »αντιπάλους το Σάββατο. Με Πανφαληρικό το Χατζηκυριάκειο ενώ ο Προφήτης Ηλίας θα  παίξει με τον Αστέρα Νίκαιας…..

 

*Στην Γ’ Κατηγορία  υπάρχει παράταση αγωνίας .Ο ΑΟ Καστέλλας ηττήθηκε από  την Άνω Νεάπολη και έχασε την ευκαιρία να κερδίσει την απευθείας άνοδο αφού θα είχε 7 βαθμούς διαφορά από την αντίπαλο του. Τώρα  θα ξεκινήσουν κανονικά την Κυριακή τα play off με τις  δυο ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους την Κυριακή ξανά .

Με την Καστέλλα να ξεκινά με 3 βαθμούς την Άνω Νεάπολη με 2  και την Δόξα Πειραιά και Φοίνικα Αγίας Σοφίας που αγωνίζονται κι αυτοί  μεταξύ τους να έχουν 1 και 0 βαθμούς αντίστοιχα…

 

* Ο Σάββας Ηλιάδης του ΑΟ Καραβά αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με 35 γκολ . Δεύτερος  ήταν ο   Βαγγέλης Νικολόπουλος του Παντζιτζιφιακού με 34 τέρματα και  τρίτος

ο Ηλίας Ζέρβας του Αίαντα Σαλαμίνας με 25 γκολ,

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους τρεις πρώτους δεν πέτυχε γκολ το Σαββατοκύριακο που πέρασε .

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σάββας Ηλιάδης αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά .Αρχικά την περίοδο 2021-22  με 28 γκολ φορώντας την φανέλα της Ελλάδας Ποντίων .

Τις επόμενες δυο ήταν με τον ΑΟ Καραβά . Πέρυσι πέτυχε 32 τέρματα και φέτος 35. Κάθε χρόνο και καλύτερα….

 

*Με μια οργανωμένη και επιτυχημένη φιέστα ο ΑΟ Καραβάς γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Πειραιά. Ο κόσμος που έδωσε το παρών αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές , τον προπονητή Μαργαρίτη Χατζηαλέξη και την διοίκηση του Βασίλη Γκούμα .

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης  Μώραλης .

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους  ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Σάββας Ηλιάδης, ο γκολκίπερ Γιάννης Μπαντίκος, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Βασίλης Χατζάκης που έχει περάσει κι από τον ΑΟ Καραβά , καθώς και ο επιθετικός της Χαραυγής Κούλης Ηλιόπουλος για την προσφορά του στο Πειραϊκό πδόσφαιρο…

 

 

*Η Ελλάς Ποντίων είχε να σκοράρει περίπου τρεις μήνες  και 1054 λεπτά . Μέχρι πριν δυο αγωνιστικές είχε σημειώσει μόλις 8 γκολ. Στα δυο τελευταία παιχνίδια όμως σημείωσε 5!! Δυο απέναντι στον Ήφαιστο ( 2-2) και τρία με τον Ηρακλή Νίκαιας ( 3-0) .

Επιπλέον η ένσταση που έχασε από την ΑΕ Μοσχάτου με την αφαίρεση τριών βαθμών ήταν σαν να μην έγινε ποτέ αφού κατάφεραν αγωνιστικά οι Πόντιοι να ξεπεράσουν στα play out τους αντιπάλους τους. Οι Μοσχατιώτες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια….

 

 

*Τρεις αναμετρήσεις παλαιμάχων θα διεξαχθούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Την Μεγάλη Δευτέρα στις 18.30  θα πραγματοποιηθεί στο          γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης»  ο αγώνας  βετεράνων Ιωνικού – ΑΕΚ για τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Ο αγώνας που γίνεται υπό την αιγίδα της  Διεύθυνσης Αθλητισμού  του Δήμου Νίκαιας  διεξάγεται  για 22η χρονιά .

Πριν από τον αγώνα θα τιμηθούν ο προπονητής – γυμναστής Θωμάς Κουρκούνας  οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Σταύρος Σταματής,  Σπύρος Μιχαλάς, Δημήτρης Τζανετουλάκος καθώς και οι διαιτητές του  αγώνα Αντώνης Τόγιας, Βασίλης Καρακίτσος, Μίλτος Τερζάνης και Παύλος Παπίλιας.

*Επίσης την Μεγάλη Δευτέρα  στις 18.00  στο Δημοτικό  γήπεδο Περάματος θα διεξαχθεί  αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους Περάματος και του Ολυμπιακού Πειραιά για την επίσημη ονοματοδοσία του γηπέδου Περάματος σε «Παντελής Αντωνίου».

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Περάματος που θα τιμήσει την οικογένεια του Παντελή Αντωνίου, την οικογένεια του Μιχάλη Κρητικόπουλου, τους Συνδέσμους Βετεράνους Ολυμπιακού και Περάματος  τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Γκαϊτατζή, Κελεσίδη, Καραβίτη, Αγγελή, Σταυρόπουλο ,τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Περάματος Φούσκα, Παπανικολάου, Μπάκα, Μανιώτη, Παπαστεφάνου, Τσαγκάρη, Πετρόπουλο, Γιαβρή, Μιχαλάτο, Λαμπρινίδη, Μπαρέλη, Κριτσωτάκη,

τους διαιτητές  Βαγγέλη Γιαννακουδάκη, Μελέτη Βουτσαρά, Λουκά Ζάχαρη, τους δημοσιογράφους Γιάππαπα, Δαρζέντα, τον γιατρό Γ. Κοπαλά.

Και οι δυο Σύνδεσμοι Βετεράνων θα τιμήσουν τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκο  και την οικογένεια του αδικοχαμένου Παντελή Αντωνίου.

*Την Μεγάλη Παρασκευή στις 11 το πρωί θα γίνει στο γήπεδο της Νίκαιας ο αγώνας θεσμός στην ιστορία των παλαιμάχων. Ένας αγώνας που ξεκίνησε το 1961 και από τότε με εξαίρεση κάποια χρόνια   διεξάγεται για 55η χρονιά

Από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών  Ολυμπιακού θα τιμηθούν ο  Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι . Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης,ο Νίκος Γιδάκος

Από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Προοδευτικής θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Κελεσίδης, Καραβίτης, Π. Ξανθόπουλος,Μουκέας  Πάντος . Οι πέντε  τελευταίοι έχουν αγωνιστεί και στην Προοδευτική.

Επίσης θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» Μόρας,           Ντάγκας, Θεολόγου, Τσαγκαβέλης καθώς και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τότης Φυλακούρης,

Θα βραβευτούν επίσης ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Χελάκης  και η χορηγός των βετεράνων Φωτεινή Βάρναλη- Σταφυλίδη

 

*Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση , τις επισημάνσεις και τις απόψεις του για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο ο πρόεδρος των Φιλάθλων Κώστας Σισμανίδης επανήλθε και με αφορμή τον υποβιβασμό της ομάδας του στη Β’ Κατηγορία μίλησε για «αηδίες» ενώ αναφερόμενος   στο φύλλο αγώνα με τον Ερμή το χαρακτήρισε «προκατασκευασμένο να γράφει αναλήθειες και  αίσχη ». Και κατέληξε λέγοντας :«Αποχαιρετώ την  Α’ Κατηγορία και την Ένωση Πειραιά. Δεν θα δηλώσω την ομάδα των ΦΙΛΑΘΛΩΝ σε κανένα προκατασκευασμένο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να δω την ΑΔΙΚΙΑ και την ΟΡΓΗ να ξεχειλίζει από τους παίκτες μου και να μην ΣΕΒΟΝΤΑΙ τίποτα .Καληνύχτα και ΑΝΤΙΟ! Μην κάνετε τον κόπο να μας καλέσετε σε απολογία! Άλλοι πρέπει να απολογηθούν.»

Ουσιαστικά οι Φίλαθλοι είχαν «διαλυθεί »από την αρχή της περιόδου , όταν η ομάδα «απορροφήθηκε από τον Αργοναύτη. Εκεί πήγαν οι περισσότεροι παίκτες ,εκεί και ο πρόεδρος Παντελής Λιγνός .

Οι Φίλαθλοι κατέβηκαν στο πρωτάθλημα χωρίς αξιόλογη παρουσία με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Στην πορεία του χρόνου ανέλαβε τα ηνία ο κ. Κώστας Σισμανίδης , ένας παράγοντας που είχε διατελέσει πρόεδρος της Νίκης Ρέντη  στο παρελθόν. Ο άνθρωπος προσπάθησε να κάνει κάτι καλό , αλλά δεν τα κατάφερε . Η ομάδα είχε πάρει ήδη την κατιούσα. Όσο για τις αιχμές που άφησε ,αυτές ας τις αναλύσουν οι υπεύθυνοι. Πάντως θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους….

 

*Τέλος ο Χρήστος Τάσσης από τον Αίαντα Σαλαμίνας . Με τη λήξη του πρωταθλήματος συνεργασία του συλλόγου με τον έμπειρο τεχνικό λύθηκε . ‘Ένα χρόνο πριν , ακριβώς , στις 25 Απριλίου του 2023  ο Τάσσης είχε αποχωρήσει από την άλλη ομάδα του νησιού, τον Αμπελακιακό…..

 

 

*Ο Νίκος Μακρής ένας  σπουδαίος ποδοσφαιριστής με  λαμπρή καριέρα στο Πειραϊκό  ποδόσφαιρο  ήλθε η στιγμή να κρεμάσει τα παπούτσια του , αποχωρώντας από την ενεργό δράση .Μια σημαντική πορεία με πολλές επιτυχίες  για ένα παίκτη με ένα αδαμάντινο χαρακτήρα .

Ο Νίκος αγωνίστηκε  στον Αετό Κορυδαλλού, Ίκαρο Καλλιθέας, Κύπρο Κορυδαλλού, ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού, ΑΟ Κορυδαλλό, ΑΣ Κωφών και φέτος στον Αστέρα Νίκαιας ενώ διατέλεσε και δημοσιογράφος για ένα διάστημα με ιδιαίτερη επιτυχία .

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε , τους συμπαίκτες , προπονητές , παράγοντες , δημοσιογράφους  στην ανάρτηση που έκανε , κατέληξε :

«Δε ξέρω αν θα ασχοληθώ με τον χώρο από εδώ και πέρα καθώς προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου και η δουλειά μου και νομίζω ήρθε η ώρα να κάνω πρωταθλητισμό σε αυτά.»

Εμείς θα του ευχηθούμε ολόψυχα να έχει πάντα χαρές και επιτυχίες  στη ζωή του……

 

*Πατέρας έγινε για δεύτερη φορά ο τερματοφύλακας του Παντζιτζιφιακού Πέτρος Κραβαρίτης . Η σύζυγος του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι . Η διοίκηση του συλλόγου και οι συμπαίκτες   του ,  του  εύχονται να τους ζήσει ο μπέμπης !!

 

*Οι αθλητές των  Μικτών ομάδων Κ14 & Κ16  της ΕΠΣΠ μπορούν να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών τους για τους αγώνες των Μικτών  ομάδων περιόδου 2023-2024 από τα γραφεία της ΕΠΣΠ στο ΣΕΦ (Εθν. Μακαρίου).

 

 

*«Έφυγε » από τη ζωή ο γιατρός Γιάννης Βενετσάνος . Μια τεράστια απώλεια για την κοινωνία και τον αθλητισμό με μεγάλη παρουσία και στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης ήταν σπουδαίος επιστήμονας αλλά και άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια βοήθησε πάρα πολύ κόσμο. Καλό παράδεισο να έχεις φίλε Γιάννη….

 

 

*Ανήκουστο γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους . Σύμφωνα με πληροφορίες προπονητής συλλόγου  του Πειραιά χειροδίκησε κατά νεαρού ποδοσφαιριστή της ομάδας , επειδή ο τελευταίος δεν συμφώνησε με απόφαση του . Για το θέμα αυτό ,που πλέον πήρε άλλη τροπή,  αναμένονται σημαντικές εξελίξεις…..