Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη στις Εθνικές εκλογές

Published

on

Ο έγκυρος και πασίγνωστος εκλογικός αναλυτής που επιθυμεί ανωνυμία όταν εκμυστηρεύεται τις μύχιες πολιτικές και δημοσκοπικές εκτιμήσεις του, είχε μεγάλα κέφια για αιρετικές προσεγγίσεις στην καθιερωμένη Σαββατιάτικη χαλαρή συνάντησή του, με δημοσιογράφους σε στέκι του Κολωνακίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε, πέραν του στρατηγικού στόχου του να μην πέσει στις ευρωεκλογές  κάτω από το 33%-ποσοστό απολύτως  εφικτό σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Στάν Γκρίνμπεργκ- θα επιθυμούσε να εξέλθει της κάλπης ενισχυμένος και ο Στέφανος Κασσελάκης!!!

Και μάλιστα με ποσοστό που θα του εξασφαλίζει την δεύτερη θέση στον ανταγωνισμό του, με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξήγησε στην εμβρόντητη ομήγυρη ο εκλογικός αναλυτής, με ένα ποσοστό της τάξης του 15% και άνω:

1ον Εδραιώνεται στην θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης και κανείς δεν μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αμφισβητήσει, τουλάχιστον έως τις Εθνικές εκλογές του 2027.

2ον Ακυρώνονται όλα τα σενάρια για την δημιουργία νέου προοδευτικού Κεντροαριστερού πολιτικού φορέα στο χώρο της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής πρόσωπο που θα συνενώσει όλα τα ρεύματα της πληθυντικής, Σοσιαλιστικής, Ριζοσπαστικής, Σοσιαλδημοκρατικής και Οικολογικής Αριστεράς.

3ον Εξέρχεται από το παιγνίδι των επιρροών, των συσχετισμών, των παρασκηνιακών διεργασιών και της επανόδου του στο πολιτικό προσκήνιο με ηγετική θέση, ο Αλέξης Τσίπρας.

4ον Ανοίγει ο κύκλος της εσωστρέφειας και της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη και ανάδειξη νέου/νέας Προέδρου.

5ον και το σπουδαιότερο όλων

Διευκολύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2027 ή και νωρίτερα εάν αποφασίσει πρόωρες εκλογές, να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με άλλο κόμμα στον βαθμό που η Ν.Δ. δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία -σενάριο που είναι και το πιθανότερο- αφού θεωρείται δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα θα αρνηθεί.

Ο Στέφανος δεν έχει πρωθυπουργικό προφίλ

Στην εύλογη ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα καλό ποσοστό στην Ευρωκάλπη να μην χτίσει πάνω σε αυτό και να απειλήσει μεσομακροπρόθεσμα την ηγεμονία Μητσοτάκη διεκδικώντας και την πρωθυπουργία, ο εγνωσμένου κύρους αναλυτής έδωσε την εξής απάντηση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει από πολλές μυστικές ποιοτικές έρευνες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά το ταλέντο και την επικοινωνιακή του δεινότητα, δεν έχει Πρωθυπουργικό προφίλ.

Η πολιτική επιδραστικότητά του στο παιγνίδι της εξουσίας για το κορυφαίο αξίωμα της χώρας έχει όριο και χαμηλό δημοσκοπικό ‘’ταβάνι’’, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο ερώτημα για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία – μετά βίας υπερβαίνει το 12%!!

Ναι μεν έχει αλλάξει ‘’δεξαμενές’’ και απευθύνεται σε νέα εκλογικά κοινά, γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ ,‘’αντισυστημικούς’’ και οργισμένους πολίτες αλλά και νέους που δεν ταυτίζουν την πολιτική με το αφήγημα της Αριστεράς -εισπράττοντας έτσι την ψήφο διαμαρτυρίας- αλλά αυτό δεν αρκεί για να γίνεις πρωθυπουργός, γιατί δεν βρισκόμαστε στο 2015.

Για να διαβείς την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου σε συνθήκες ‘’κανονικότητας’’ χρειάζεσαι και την θετική ψήφο από τα πολυπληθή μικρομεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας- τουτέστιν έγκριση σε ένα συνολικό σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη και την ασφαλή πορεία της χώρας στο ταραγμένο και ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Εν κατακλείδι, συνόψισε ο αναλυτής την ρηξικέλευθη εκλογική ανάγνωσή του, η απειλή που συνιστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο απρόβλεπτος, ο αστάθμητος και ο αδιαμεσολάβητος Στέφανος Κασσελάκης είναι με τα σημερινά δεδομένα, απολύτως μετρημένη, ζυγισμένη, κοστολογημένη και  -εντέλει- ευπρόσδεκτη για τα μελλοντικά πολιτικά σχέδιά του.

Advertisement