Connect with us

''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Χανς- Ντίτριχ Γκένσερ και ο Λιονέλ Ζοσπέν

Published

on

 

Η ανάπτυξη ισχυρών φυγόκεντρων δυνάμεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ξέσπασμα της εμφύλιας διαμάχης και η διαρκής ανακύκλωση κρίσεων, με αποκορύφωμα την διπλή διάσπαση και την συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας από τα κορυφαία στελέχη του που αποχώρησαν από το κόμμα, οδηγούν νομοτελειακά στην ρευστοποίηση και την συρρίκνωση της άλλοτε κραταιάς κυβερνώσας Αριστεράς.

Οι ζοφερές προγνώσεις και προοπτικές για την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκοπική κοσμογονική δίνη, που προκαλεί τεκτονικές αναταράξεις και συνταράζει συθέμελα την ηγεμονία του στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό και υποχρεώνουν την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου σε αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές της στρατηγικής της, εν όψει των ευρωεκλογών και σε εγκατάλειψη των εκλογικών μαξιμαλιστικών στόχων.

Ο πήχης  της κάλπης, αν και επισήμως τοποθετείται στο 17%-ποσοστό  που άφησε κληρονομιά ο Αλέξης Τσίπρας-στο plan b του ηγετικού πυρήνα δεν υπερβαίνει το 14%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να χρεώνει προκαταβολικά και προληπτικά το όποιο δυσμενές αποτέλεσμα, στην ‘’5η Φάλαγγα’’!!! και τους ‘’αποστάτες’’!!! της νέας πολιτικής κίνησης των 11 βουλευτών, υπο τον Αλεξη Χαρίτση που φιλοδοξούν να υπερβούν στις ευρωεκλογές το ψυχολογικό  όριο‘’επιβίωσης’’του 3%.

Ταυτόχρονα σε μια προσπάθεια  βελτίωσης του ισοζυγίου εισροών –εκροών και αντιστάθμισης των σημαντικών απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αλλά και την γκρίζα ζώνη, ο στρατηγικός σχεδιασμός αξιοποιώντας  και το επικοινωνιακό ‘’γκελ’’ του Στέφανου Κασσελάκη, λανσάρει στην αγορά ένα νέο ιδεολογικοπολιτικό ‘’υβριδικό’’ αφήγημα από το ‘’μίξερ’’ της Κουμουνδούρου, με στόχο να διεισδύσει σε νέες εκλογικές δεξαμενές και κοινωνικές ομάδες, που δεν διατηρούσαν μέχρι πρότινος επαφή με το κόμμα.

Οι νοικοκυραίοι της Δεξιάς, οι ‘’κυρ.Παντελήδες’’, οι‘’μετριοπαθείς’’ του πολιτικού Κέντρου και του μεσαίου χώρου, οι πατριώτες, οι ‘’υγιείς’’ κεφαλαιοκράτες, οι νοσταλγοί μιας άλλης εποχής με ησυχία και ασφάλεια !!! οι θαμώνες των σόσιαλ -μίντια και η ‘’απολίτικη’’ νεολαία, ‘’συστήνονται’’  πλέον στο ευρύ κοινό της Κεντροαριστεράς ως δυνάμει νέα κοινωνικά υποκείμενα αλλαγών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων!!! και αναγορεύονται, σε ‘’αντικείμενα του πόθου’’ μιας νέας ακομπλεξάριστης σοσιαλ-φιλελεύθερης Αριστεράς.

‘’Μπαλαντέρ’’ ο Στέφανος Κασσελάκης

Απώτερος σκοπός του Στέφανου Κασσελάκη είναι να διαμορφώσει, ένα προσωποπαγές –ασπόνδυλο και απόλυτα ελεγχόμενο από τον ίδιο μικρομεσαίο κόμμα  το οποίο,  στον βαθμό που θα επαληθευτούν  τα  αρνητικά προγνωστικά για την τύχη του στις ευρωεκλογές, θα παίζει στο μέλλον τον ρόλο του ρυθμιστή ή και του υποστυλώματος  σε εκλογικές συμπράξεις και συνασπισμούς πολιτικών δυνάμεων, που θα διεκδικούν την εξουσία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για  την υλοποίηση του σχεδίου που θα καταστήσει τον Στέφανο Κασσελάκη παίκτη -‘’μπαλαντέρ’’, του  πολιτικού Κέντρου και μια μοντέρνα κεντροαριστερή ‘’εκδοχή’’ του φιλελεύθερου Γερμανού πολιτικού Χανς- Ντίτριχ Γκένσερ, είναι το διψήφιο ποσοστό στην κάλπη των ευρωεκλογών και η τρίτη-έστω- θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που όλοι προεξοφλούν….

Στο μονοψήφιο όμως ποσοστό  και στην 4η θέση , με το Κ.Κ.Ε στην τρίτη !!! όπως πιθανολογούν  γνωστοί δημοσκόποι , ο Κασσελάκης ‘’καίγεται’’ και ο Αλέξης Τσίπρας  βγάζει κόκκινη κάρτα ανοίγοντας τον κύκλο διαδοχής… του Στέφανου.

Το μόνο ερώτημα που μένει ως απάντηση σε μια τέτοια εξέλιξη, είναι αν το διαζύγιο αυτό  θα προκαλέσει σεισμικούς κραδασμούς σε ολόκληρη  την  πολυκατοικία της Κεντροαριστεράς ,η οποία ψάχνει εδώ και μήνες –έστω και αν δεν ομολογείται δημοσίως- απεγνωσμένα τον ‘’ Έλληνα’’ Λιονέλ  Ζοσπέν για να διεκδικήσει στο απώτερο μέλλον ,όπως έκανε ο Γάλλος πολιτικός, απο κοινού με τους σοσιαλιστές, τους οικολόγους και τους πρώην Ευρωκομμουνιστές, την εξουσία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Advertisement
Advertisement