Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η χρονιά χθες με τις κληρώσεις στα γραφεία της ΕΠΣΠ . Για τα πρωταθλήματα ήταν απλά μια τυπική διαδικασία .Θεωρώ ότι λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο αν βγήκε πρώτος ο Αίας Σαλαμίνας, δεύτερη η Προοδευτική τρίτη η Αμφιάλη και τέταρτος ο Καραβάς. Αυτό που μετράει ουσιαστικά είναι ότι οι δυο πρώτοι ανέρχονται στη Γ’ Εθνική ….

Για το Κύπελλο όμως η κατάσταση ήταν διαφορετική. Εκεί αναδείχτηκε Κυπελλούχος που θα γραφτεί στην ιστορία . Είναι ο ΑΠΟ Κερατσίνι  έστω και στην κλήρωση .  Ήταν η όγδοη κατάκτηση του επάθλου από τους «ροσονέρι ». Αντίθετα ο Αμπελακιακός που έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό δεν στάθηκε τυχερός να  κερδίσει το Κύπελλο έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Ο εκπρόσωπος του ΑΠΟΚ Μηνάς Χατζηαντωνίου πάντως που δεν χάρηκε από αυτή την κατάσταση , πρότεινε να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι , συμβολικού χαρακτήρα με τον Αμπελακιακό , κάτι που έγινε δεκτό από όλους…

O κ. Χατζηαντωνίου αργότερα με δήλωση που έκανε  στον υπογράφοντα τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος  για την κατάκτηση του Κυπέλλου με αυτόν τον τρόπο. Έδωσε συγχαρητήρια στον Αμπελακιακό που έφτασε στον τελικό και  πρόσθεσε: «Ένα μπράβο στους αθλητές μας που δεν είχαν την ευτυχία να πανηγυρίσουν .Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος για έναν επιπλέον λόγο , αφού χάσαμε τον Νίκο τον Χειράκη , στον οποίο αφιερώνουμε το Κύπελλο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε . Ο Νίκος ήταν η ψυχή του συλλόγου  και πολλοί παίκτες που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα έχουν αναδειχτεί από αυτόν. »….

H  νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλθεί την προσεχή Τρίτη  16/6 και ώρα 11:00πμ στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κερατσινίου .  Στη συνέχεια η  σορός του θα  μεταφερθεί  με πλοίο  στη  γενέτειρα του τα  Πηγάδια Καρπάθου, όπου την Τετάρτη το μεσημέρι θα γίνει η ταφή του . Καλό ταξίδι  φίλε Νίκο . Το Κερατσίνι και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε ευχαριστούν για όλα αυτά που πρόσφερες …..

Φως στον ορίζοντα για τον χώρο στο πρώην ΚΤΕΛ ( Φαλήρου και Θηβών ) .Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται  ενέργειες ώστε ένα όνειρο σε  μια τόσο μεγάλη  και αδικημένη περιοχή του Δήμου Πειραιά  , γίνει πραγματικότητα. Και σύντομα μάλιστα .

Για την αξιοποίηση αυτού του χώρου έχουν καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες  ο πρόεδρος του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Πειραιά Τάσος Πούλος καθώς και οι Χρήστος Σκανδάλης και Χρήστος Σδρένιας. Μακάρι λοιπόν να πάνε όλα καλά και να κερδηθεί ένα γήπεδο που τόσο ανάγκη έχει το Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

Αλλαγή σκυτάλης στην  προεδρία του ΑΟ Καραβά που εξέλεξε προχθές νέα διοίκηση. Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος ένα εκλεκτό στέλεχος της Πειραϊκής κοινωνίας και γέννημα – θρέμμα Καραβιώτης είναι ο νέος πρόεδρος  του ιστορικού συλλόγου  που κατέχει τη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά.Πατέρας του  προέδρου είναι ο Στάθης Ευσταθόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και πρόεδρος του Καραβά. Σε καλά χέρια λοιπόν κατέληξε  ο σύλλογος . Αντικαθιστώντας έναν πολύ σπουδαίο παράγοντα , τον Χρήστο Σκανδάλη. Έναν άνθρωπο που πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα , αλλά και γενικότερα στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο .Σημαντικό παράγοντα χαρακτήρισε  τον κ. Σκανδάλη ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας και πρόσθεσε: « Με την αποχώρηση του , το Πειραϊκό ποδόσφαιρο γίνεται φτωχότερο »….

Με τρεις μικρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών  θα αγωνίζονται οι ομάδες στα Πειραϊκά πρωταθλήματα από την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο. Μια απόφαση που πάρθηκε και ψηφίστηκε στην περυσινή Γενική της ΕΠΣΠ, αλλά φαίνεται ότι τώρα  υπάρχουν ομάδες που βλέπουν ότι δεν τους «βγαίνουν τα κουκιά ». Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω επιστολή που λάβαμε του προέδρου του Δία Κορυδαλλού Βαγγέλη Ταμβάκη:

«Φίλε Αντώνη κατ’ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά γιατί όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε και που είναι πάνω από 40 και βάλε η φιλία μας υπήρξε στέρεη με αμοιβαίο σεβασμό και ειλικρίνεια . Γι αυτό το λόγο σου στέλνω αυτήν την επιστολή ώστε να διαβαστεί από όλους τόσο από την διοίκηση της  ΕΠΣΠ όσο και από όλους που ασχολούνται με τα σωματεία του Πειραιά μας. πριν δέκα ( 10 ) χρόνια πήραμε μια ομάδα σφραγίδα κυριολεκτικά και με ωραίο αγώνα, αγάπη για τα μικρά παιδιά και πολύ μεράκι καταφέραμε να αποκτήσουμε πιστεύω δίκαια τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων .Τώρα αυτά τα παιδιά μετά από δέκα χρόνια είναι άνδρες από 21 μέχρι 25 χρονών .Την προσεχή ποδοσφαιρική χρονιά ανακοινώθηκε ότι στους αγώνες πρέπει να αγωνίζονται τρεις ( 3 ) αθλητές κάτω των 20 ετών. Πρέπει λοιπόν να πω σε αυτά τα παιδιά μου ότι επειδή είναι 21 και 22 ετών πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους όχι μόνο στον αγώνα αλλά ακόμη και στον πάγκο σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Αυτό και εάν είναι ανανέωση βέβαια θα μου πουν ότι αυτό είναι σωστό για την ανανέωση των ομάδων και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Αυτό θα το πουν αυτοί που μεθόδευσαν και κατάφεραν να περάσει η γραμμή τους επειδή έχουν πληθώρα μικρών παιδιών στις ακαδημίες τους και πρέπει να τα προωθήσουν. Βλέπεις είναι και το οικονομικό στην μέση. Επειδή λοιπόν προβλέπω ένα πολύ άνισο πρωτάθλημα θα παρακαλέσω τους παράγοντες των ομάδων να τοποθετηθούν και να ακουστούν και άλλες προτάσεις. Αυτή η επιστολή δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Απλώς εκφράζω τον προβληματισμό μου. Με εκτίμηση προς όλους τους παράγοντες Βαγγέλης Ταμβάκης πρόεδρος του Δία Κορυδαλλού .»…..

Το θέμα αυτό για τις ηλικίες  σηκώνει πολύ συζήτηση . Γι’ αυτό και η στήλη είναι δεκτή σε  κάθε άποψη …..

Διοικητική αβεβαιότητα στον ιστορικό Ατρόμητο Πειραιά .Ο σύλλογος  δεν κατάφερε να βγάλει  Δ.Σ. Ήδη ο προπονητής Αχιλλέας Ανδριανάκης αποχώρησε ενώ σημαντικά διοικητικά στελέχη δεν φέρονται διατεθειμένα να βοηθήσουν . Με ανακοίνωση του

Ο Ατρόμητος Πειραιά ευχαριστεί τον  Αχιλλέα Ανδριανακη για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα……

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η Ελλάς Ποντίων προγραμματίζοντας τη νέα χρονιά . Αφού ενισχύθηκε διοικητικά , πήρε ένα σπουδαίο προπονητή  τον Νίκο Παπαρούνη ενώ πραγματοποίησε ήδη τις τρεις πρώτες μεταγραφές. Και έπεται συνέχεια…..

Πριν από λίγο καιρό , ανακοινώθηκε ότι  προπονητής ομάδας Β’ Κατηγορίας ανανέωσε για μια ακόμα χρονιά με την ομάδα . Τελευταία όμως «ψύλλοι στα αυτιά μπήκανε » των υπευθύνων του συλλόγου. Ότι ο εν λόγω προπονητής συμφώνησε ήδη με ομάδα  Α’ Κατηγορίας . Για να δούμε τι θα …χαράξει η επόμενη μέρα…

Οργανώνουν τις υποδομές στη Δόξα Πειραιά . Ο ιστορικός σύλλογος μπαίνει πλέον σε νέα καλούπια με στόχο το μέλλον. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε το νέο πλάνο της Ακαδημίας με σημαντικά κίνητρα προς όλους. Η Δόξα αναγεννιέται…

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τα Πειραϊκά γήπεδα η παρουσία του προπονητή Δημήτρη Μαυρίκου. Ο ικανότατος τεχνικός είχε μια πολύ καλή και αξιόλογη πορεία με τον Πανφαληρικό  Και φεύγει με ψηλά το κεφάλι.. Από τον ίδιο σύλλογο αποχωρεί και ο Νίκος Γκούβας. Μετά από δυόμιση χρόνια προσφοράς στον πάγκο της ομάδας . Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Νίκος με δήλωση του ευχαριστεί τα διοίκηση , τους ποδοσφαιριστές του Πανφαληρικού  για την άψογη συνεργασία και εύχεται στον σύλλογο τα καλύτερα για τη νέα περίοδο…. .

Δείγμα τεράστιας θέλησης ο Γιάννης Ασημέλης. Ο νεαρός γκολκίπερ που  αγωνιζόταν τελευταία στη Θύελλα Καμαρίου, δεν σταμάτησε καθόλου να γυμνάζεται όλο αυτό το διάστημα.  Προπονείται ανελλιπώς καθημερινά για να διατηρήσει τη φόρμα του. Παράλληλα δέχεται προτάσεις από συλλόγους , τις οποίες και μελετά….

H τύχη  βοηθά τους ικανούς. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής Αντώνης Γκόγκα φέτος βγήκε  πρωταθλητής με την Προοδευτική και Κυπελλούχος με το Κερατσίνι , το οποίο  παρέμεινε στην Γ’ Εθνική μια σωτηρία που φάνταζε απίθανη . Πολύ καλός παίκτης και με καλό …ποδαρικό….