Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν  με απόφαση της ΕΠΟ όσον αφορά  την εμφάνιση και παρουσία των ερασιτεχνικών ομάδων  την ποδοσφαιρική περίοδο   2020-21, αρχής γενομένης από τους αγώνες κυπέλλου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα η αποστολή της κάθε ομάδας θα μπορεί να αποτελείται συνολικά από 20 ποδοσφαιριστές αντί για 18 που ήταν μέχρι σήμερα. Θα μπορεί να έχει στον πάγκο της εννέα ποδοσφαιριστές.  Θα επιτρέπονται μέχρι 5 αλλαγές , αντί για 4 που ίσχυε , σε τρεις φυσικές διακοπές του παιχνιδιού. Ακόμη στους αγώνες Κυπέλλου και σε περίπτωση  παράτασης θα επιτρέπεται να γίνεται μια ακόμη αλλαγή( 6η)  από κάθε ομάδα. . Εφόσον μία ομάδα δεν κάνει χρήση του μέγιστου αριθμού αλλαγών στην κανονική διάρκεια , επιτρέπεται να τις πραγματοποιήσει , κατά τη διάρκεια της παράτασης. Αυτό βέβαια  δημιουργεί αυτόματα ένα επιπλέον πρόβλημα . Όπως είναι κατασκευασμένοι οι πάγκοι στα περισσότερα γήπεδα, δεν χωρούν όλοι οι αναπληρωματικοί για  να καθίσουν  . Κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να κάτσουν στο έδαφος!! Και κάτι ακόμα . Τι θα γίνει τώρα με τους 20 παίκτες; Θα αυξηθεί ο αριθμός των 35 ατόμων που έχουν δικαίωμα να εισέλθουν στο γήπεδο ;

Πάντως  επιβάλλεται πλέον να αυξηθεί  η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Όταν στα θέατρα στις συναυλίες και σε διαφόρου είδους εκδηλώσεις ο αριθμός είναι μεγαλύτερος , κάτι πρέπει να γίνει και στα γήπεδα. Μην « πυροβολούμε »  τον αθλητισμό . Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κυρίως , βάλλεται  εδώ και χρόνια. Κινδυνεύει με αφανισμό . Μην το «σπρώχνουμε περισσότερο  στο γκρεμό»……

Μιλούν λοιπόν οι υπεύθυνοι  για μέτρα  προστασίας από τον κορωνοϊό  στα γήπεδα με 35 άτομα. Εφαρμόζονται όμως ; Δυστυχώς όχι . Προχθές στο γήπεδο Σιταποθηκών , δυο ομάδες έκαναν ταυτόχρονα προπόνηση. Παράλληλα ήταν και ένα τμήμα στίβου. Απέξω περίμεναν δυο ακόμα σωματεία για να προπονηθούν ενώ στην εξέδρα βρίσκονταν  δεκάδες  άτομα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και  σε άλλα γήπεδα όπου προπονούνται  ή και αγωνίζονται πολλές ομάδες Ποιος όμως να ελέγξει την κατάσταση στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια;;

Πάμε τώρα παρακάτω . Η Ομοσπονδία αποφάσισε όπως η  διαφορά ώρας ενός αγώνα που λήγει  με αυτόν που αρχίζει μετά στο ίδιο  γήπεδο , θα πρέπει να είναι 45 λεπτά,  ώστε να αποφεύγεται όσο γίνεται ο συνωστισμός. Αυτό βέβαια αυτή την εποχή δεν θα φαίνεται , όταν όμως χειμωνιάσει θα υπάρξει πρόβλημα  και κάποιοι αγώνες θα γίνονται  με το φως των προβολέων…

Έγιναν λοιπόν οι κληρώσεις  των Πειραϊκών πρωταθλημάτων .Με τις πρώτες εκτιμήσεις στην Α’ Κατηγορία ο 1ος όμιλος   φαίνεται πιο  δυνατός με πολλές αξιόλογες ομάδες. Όλα αυτά βέβαια είναι στη θεωρία. Η αξία φαίνεται στο γήπεδο. Κι άλλες χρονιές γίνονταν προβλέψεις  αλλά στην πράξη δεν ήταν έτσι τα πράγματα .

Το παράδοξο είναι αυτό που έχουμε επαναλάβει αρκετές  φορές. Φέτος η Α΄ Κατηγορία θα είναι υπερενισχυμένη με 34 ομάδες σε δυο ομίλους  των 17 . Αντίθετα οι άλλες κατηγορίες θα είναι τη νέα χρονιά  με μειωμένο αριθμό ομάδων . Με 22 η Β’ σε δυο ομίλους των 11 και η Γ’ σε έναν όμιλο των 10 ομάδων. Τον μικρότερο από κάθε άλλη φορά . Κάποια σωματεία της Γ’ Κατηγορίας έριξαν την ιδέα και έκαναν πρόταση  να ενσωματωθούν με την Β’ σε δυο ομίλους  των 16 ομάδων!! Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει νομικά  αφού οι ομάδες της Γ’ που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία  δεν μπορούν να πάρουν την άνοδο .

Όσον αφορά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ’ σε τρεις γύρους για το οποίο κάποιοι εξέφρασαν την αντίρρηση τους τονίζοντας ότι  θα προσβάλλουν την απόφαση , ο Κ.Α.Π.  αναφέρει ότι οι αγώνες πρωταθλήματος διεξάγονται υποχρεωτικά σε δυο γύρους , δίνει όμως το δικαίωμα στις Ενώσεις να επιλέγουν τον δικό τους τρόπο….

Άλλο πρόβλημα πάλι. Τρεις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο δεν θα λάβουν τελικά μέρος .

Πρόκειται  για την Οδηγήτρια, τον Προμηθέα και την Δάφνη Ταμπουρίων . Από την πρώτη διευκρινίστηκε ότι λόγω κορωνοϊού η ομάδα δεν είναι έτοιμη για να αγωνιστεί στη διοργάνωση  του Κυπέλλου. Και οι τρεις θα υποστούν τις σχετικές κυρώσεις που θα είναι οικονομικού χαρακτήρα….

Η πρώτη φάση λοιπόν του Κυπέλλου διεξάγεται σήμερα και αύριο με τη συμμετοχή μόνο ομάδων Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Συνολικά θα γίνουν 11 μόνο αγώνες λόγω των αποχών . 5 σήμερα και 6 αύριο…..

Να επαναλάβουμε αυτό που είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Για τα σωματεία που θα πρέπει να υποβάλλουν στην Γ.Γ.Α . τα ανάλογα δικαιολογητικά ώστε να είναι νόμιμα  από κάθε άποψη . Μέχρι τώρα μόνο 30  σύλλογοι  θεωρούνται νόμιμοι  και  έχουν αναγνώριση. Σε πρώτη φάση τα σωματεία  αυτά δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν   αλλά ούτε και να εκλεγούν εκπρόσωποι τους  στις αρχαιρεσίες των Ενώσεων…..

Γύρω στο τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι  έτοιμο το γήπεδο «Μελισσουργός » στο Ρέντη. Σιγά – σιγά ολοκληρώνονται οι εργασίες  και στις Σιταποθήκες. Ήδη τοποθετήθηκαν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες στα αποδυτήρια ενώ θα  γίνει αλλαγή στους προβολείς  με νέες λάμπες τύπου LED που θα κάνουν την νύχτα μέρα . Οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 27/9……

Την απόφαση του να αποχωρήσει  από την τεχνική ηγεσία του ΑΣ Ποντίων μετά από τέσσερα χρόνια   ανακοίνωσε ο Λουκάς Κάλλας .  Τόνισε όμως ότι θα συνεχίσει  να βρίσκεται στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.  «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έγινα κομμάτι του ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ», δήλωσε ο  ικανότατος τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τους ανθρώπους της ομάδας  και πρόσθεσε  ότι  η απόφαση του  πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη . Ο Λουκάς πρόεβη επίσης σε κάτι μοναδικό . Θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης  του . Έως τότε θα συνεχίσει να δουλεύει και να εκτελεί τον προγραμματισμό της χρονιάς. Κύριος ήλθε και κύριος φεύγει ο Λουκάς Κάλλας .Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συναδέλφους  του….

Στον  φιλικό αγώνα Αμπελακιακού – Προοδευτικής δεν επετράπη αρχικά η είσοδος στον δημοσιογράφο Σωτήρη Καλογιάννη  για να καλύψει το παιχνίδι.  Κι όλα αυτά την στιγμή που μέσα στο γήπεδο ήταν άσχετα άτομα με τον αγώνα ( γονείς αθλητών κλπ) Τελικά επικράτησε η λογική και  ο Σωτήρης μπήκε κανονικά. Ο Καλογιάννης είναι η ζωντανή ιστορία της αθλητικής δημοσιογραφίας στη Σαλαμίνας εδώ και πολλές δεκαετίες. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Σεβασμός λοιπόν στην ιστορία….

Ωραία κίνηση συνεργασίας του Αίαντα με τα δυο άλλα σωματεία του νησιού. Τον Αμπελακιακό και τους Σαλαμινομάχους . Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικά για το ποδόσφαιρο της Σαλαμίνας….

Ο Μιχάλης Τζίτζης θα μετέχει στη διοίκηση της Δόξας Πειραιά και  θα βοηθήσει από τη θέση του Αντιπροέδρου . Ο κ. Τζίτζης που είναι γνωστός στα Αθηναϊκά γήπεδα είναι  σίγουρο ότι βοηθήσει τη Δόξα με την τεράστια εμπειρία του και φυσικά με την  διάθεση  που δείχνει από την πρώτη στιγμή που  ήλθε στην ομάδα….

Μετά από μια επιτυχημένη παρουσία στα Πειραϊκά γήπεδα ο Κώστας Χατζηπαπάς ανοίγει νέους ορίζοντες στην καριέρα του. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΣ Κόρινθος.

Ο Χατζηπαπάς έχει αγωνιστεί στο Κερατσίνι, την Χαραυγή, την Οδηγήτρια ,τον Βύζαντα Μεγάρων την Χαλκηδόνα την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Καλή του επιτυχία στους νέους ορίζοντες που άνοιξε…..

Από τον αγγελικά πλασμένο κόσμο της Γ’ Εθνικής. Η κλήρωση έγινε  αλλά μην με ρωτήσετε πόσες ομάδες υποβιβάζονται . Δεν ξέρω να σας απαντήσω. Αλλά ούτε και οι υπεύθυνοι ξέρουν ακόμα!!!!  Αν είναι δυνατόν…..