Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

«Πονοκέφαλος» εξακολουθεί να παραμένει για πολλά σωματεία το θέμα της συγκέντρωσης στοιχείων για την αναγνώριση τους από την ΓΓΑ. Πέρα των 32 σωματείων που θα ψηφίσουν  στις εκλογές της 14ης Ιουνίου  υπάρχουν κι άλλα 18 σωματεία που έχουν προχωρήσει σημαντικά και απομένει μόνο τυπικά η αναγνώριση τους . Υπάρχουν όμως και γύρω στα 10 σωματεία που εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στο «μηδέν». Πολύ πίσω δηλαδή . Αν δεν δοθεί νέα παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου , αυτά τα σωματεία δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Σημειωτέον ότι το θέμα της αναγνώρισης δεν σταματά  . Κάθε χρόνο  πλέον τα σωματεία είναι υποχρεωμένα  να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους….

 

Πολύ κοντά στην αναγνώριση βρίσκεται και ο ιστορικός Αργοναύτης.  Η προσπάθεια των ανθρώπων που ασχολήθηκαν επιμελώς με το θέμα , έπιασαν τόπο….

 

 

Ξεκίνησαν  οι προπονήσεις των μικρών ποδοσφαιριστών των Ακαδημιών , ηλικίας 6-12 ετών. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών . Γιατί αυτός ο απαράδεκτος διαχωρισμός;;  Ειπώθηκε  ότι τα υπόλοιπα παιδιά των ηλικιών 13-18 μπορούν να επιστρέψουν μόνο εάν δίνουν Πανελλήνιες ή έχουν διοργανώσεις σε ισχύ. Όχι όλα.. Απαράδεκτο.. Θα μπορούσαν όλα τα παιδιά να γυμναστούν εφόσον έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δυστυχώς όμως…

 

Πάμε τώρα στις αρχαιρεσίες  της ΕΠΣ Πειραιά που θα διεξαχθούν την Δευτέρα  14 Ιουνίου . Είναι σίγουρα οι πιο «περίεργες» εκλογές στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου. Όχι μόνο γιατί θα ψηφίσουν ΜΟΝΟ 32 σωματεία , αλλά και γιατί τρεις εβδομάδες πριν την διεξαγωγή τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι υποψήφιοι.  Θα πρέπει λοιπόν μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί  το πρόγραμμα της νέας διοίκησης, να ληφθούν αποφάσεις για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000 , αν θα παίξουν και φέτος κατ’ εξαίρεση  σαν μικροί κ.α…..

 

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση όλων αυτών των τίτλων σε διάφορα αθλήματα , στέλνει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας .

«Για μια ακόμα φορά η ιστορικότερη και μεγαλύτερη ομάδα της χώρας μας στάθηκε στο ύψος της και κατάφερε να κατακτήσει τίτλους » δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπάθας ενώ αναφέρθηκε προσωπικά και στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος πέρα από την προσφορά του στην ομάδα με την μεγαλοψυχία του βρίσκεται πάντα δίπλα σε πληγέντες και γενικά σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη….

Ο Γιάννης Σπάθας συγχαίρει επίσης τον Ιωνικό για την άνοδο του στην Σούπερ Λιγκ .

 

Μετά από 15χρόνια ο Ιωνικός επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία. Η Νίκαια πανηγύρισε έξαλλα την τεράστια αυτή  επιτυχία. Μια επιτυχία που ήταν   ουσιαστικά μια μεγάλη δικαίωση για τον Γιάννη , Τσιριγώτη και την οικογένεια του. Που ανέλαβε την ομάδα κάτω από δύσκολες συνθήκες . Που πίστεψε στην επιτυχία ,όταν οι περισσότεροι δεν φαντάζονταν καν  ότι θα έφτανε η ομάδα τόσο ψηλά.  Γιατί  ο Γιάννης πέρα από επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος που έχει βοηθήσει το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια λοιπόν γι’ αυτόν τον άθλο, αυτό το τεράστιο επίτευγμα…..

Τα κινητά του Γιάννη και του Τάκη Τσιριγώτη κτυπούσαν ασταμάτητα και δέχονταν αμέτρητα συγχαρητήρια .

Από τη διοίκηση της ΕΠΣΠ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα μέλη της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, συγχαίρουν  τον  ιστορικό “ΙΩΝΙΚΟ Α.Ο.” για την πανάξια κατάκτηση του  πρωταθλήματος Super League 2 και την άνοδο στην  κορυφαία επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου μας μετά από 14 χρόνια.

Θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια “Τσιριγώτη”, σε όλους τους συνεργάτες & συντελεστές των φετινών επιτυχιών, ευχόμαστε ολόψυχα  υγεία, κάθε επιτυχία στην νέα αγωνιστική περίοδο που θα  βρεί τον ΙΩΝΙΚΟ στην Super League 1.»

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του  Παννεαπολικού ανέφερε: «Συγχαρητήρια για την άνοδο της ομάδος του Ιωνικού .Συγχαρητήρια και στην οικογένεια Τσιριγώτη που στις δύσκολες αυτές εποχές νοικοκύρεψαν το σωματείο και κατάφεραν να το ανεβάσουν εκεί που πραγματικά αξίζει. Στην Α Εθνική!!!!»

Επίσης από την διοίκηση της Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση:

«Συγχαρητήρια από το ΔΣ της Χαλκηδόνας για την άνοδο του Ιωνικού στην ποδοσφαιρική Σουπερλίγκα της χώρας. Τις καλύτερες ευχές μας για καλή πορεία τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ένα μεγάλο μπράβο στον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας Γιάννη Τσιριγώτη που οδήγησε τον Ιωνικό στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της πατρίδας μας »

Σημαντική συμβολή στην άνοδο  του Ιωνικού έπαιξε και ο Γιώργος Μάναλης . Ένας προικισμένος ποδοσφαιριστής που βοήθησε την ομάδα με τα καθοριστικά του γκολ , την κατάλληλη στιγμή. Ένα παιδί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα γήπεδα του Πειραιά και στις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού. Το μέλλον  του σίγουρα διαγράφεται ακόμα καλύτερο….

Από τον …θαυμαστό  κόσμο της Γ’ Εθνικής . Βράδυ Σαββάτου ειδοποιήθηκε η ΑΕ Μοσχάτου ότι το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο

Από τον θαυμαστό  κόσμο της Γ’ Εθνικής . Βράδυ Σαββάτου ειδοποιήθηκε η ΑΕ Μοσχάτου ότι το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού  στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης . Κάτι που σχολιάστηκε ποικιλότροπα από πολύ κόσμο . Είναι της …μόδας αυτή η κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι είπαν ότι ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν ότι ήταν φορείς  , λίγες ώρες πριν ήταν σε μπαρ και απολάμβαναν το ποτάκι τους . Όλα αυτά όμως δεν αποδεικνύονται. Είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν , είτε γιατί δεν τολμούν.

Η ουσία είναι πως η ΑΕ Μοσχάτου δεν ενημερώθηκε γραπτώς  όπως είναι το σωστό, αλλά τηλεφωνικά , αφού τα γραφεία της ΕΠΟ ήταν κλειστά . Και έτρεχαν οι άνθρωποι του συλλόγου , να τσεκάρουν αν το τηλεφώνημα ήταν γνήσιο ή φάρσα. Και αφού αποδείχτηκε ότι πράγματι είχε αποφασιστεί η αναβολή του αγώνα, έτρεχαν να ειδοποιήσουν ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ να μην πάνε στο γήπεδο. Ελλάδα 2021….

 

Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και ο κίνδυνος που διατρέχει ο Εθνικός   ανάγκασαν τους υπευθύνους της ομάδας να προχωρήσουν σε νέα αλλαγή προπονητή και να προσλάβουν τον Ντανιέλ Μπατίστα . Παλιά μεγάλη δόξα που έγραψε μεγάλη ιστορία με την κυανόλευκη φανέλα. Ο Εθνικός δεν αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά . Επιβάλλεται να σηκωθεί. Το επιβάλλει η ιστορία του…..

 

Τον νεαρό και ταλαντούχο προπονητή Σταύρο Μπαϊράμη προσέλαβε ο ΑΠΟ Κερατσίνι και αισιοδοξεί για μια καλή συνέχεια .

Η ομάδα σημείωσε μια τεράστια νίκη μέσα στη Σαλαμίνα επί του Αίαντα και οι ελπίδες αναπτερώθηκαν

Όσο για τον τελευταίο που εκθρονίστηκε από την κορυφή οι ελπίδες για άνοδο μειώθηκαν μετά από αυτή την ήττα , αλλά στον ιστορικό σύλλογο επικρατεί αισιοδοξία. Αρκεί να μπορέσει να νικήσει στη Μυτιλήνη τον Αιολικό την Κυριακή.

Εκεί όπου σκόνταψε την περασμένη Δευτέρα ο ΑΟ Καραβάς ο οποίος αν και προηγήθηκε με 0-1 στο α’ μέρος , ηττήθηκε με 3-1 στην επανάληψη. Τώρα η ομάδα υποδέχεται τον Ακράτητο με τον οποίο έχει τους ίδιους στόχους και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να αποφύγει τις δυσάρεστες περιπέτειες …

 

Η Προοδευτική απέδειξε και πάλι στη Νάξο ότι διαθέτει ψυχή και καρδιά . Κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Και τα δυο τέρματα στο Κυκλαδίτικο νησί την περασμένη Τετάρτη πέτυχε ο Σταμάτης Σαπαλίδης . Ο ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα και δικαίωσε αυτούς που τον έφεραν στους «βυσσινί»….

 

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στον πάγκο των Νέων Ευγένειας ο Δημήτρης Αλειφεράκης. Η διοίκηση ανανέωσε την συνεργασία της με τον ικανότατο τεχνικό αναγνωρίζοντας έτσι το σπουδαίο έργο του . Μια σπουδαία κίνηση αφού ο Δημήτρης είναι ένας σημαντικός προπονητής και η προσφορά του στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο τεράστια..

Παράλληλα στον Ευγενιώτικο σύλλογο θα συνεχίσει σαν τεχνικός διευθυντής ο Λουκάς Καρμίρης ,ένας ιδιαίτερα αξιόλογος και έμπειρος προπονητής και ακέραιος χαρακτήρας με τεράστια προσφορά στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.

«Η παρουσία του είναι πολυτέλεια  για την ομάδα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Νέων Ευγενείας Αντώνης Σαλίβερος…..

 

Ανανέωση συνεργασίας με τον ικανότατο προπονητή Κώστα Καπίνο  έγινε και στον Αστέρα Νίκαιας . Οι δυο πλευρές συμφώνησαν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά , δείγμα ότι ήθελαν να συνεχίσουν μαζί και τη νέα χρονιά..

Επίσης στον  Αστέρα θα συνεχίσει και ο γυμναστής Γιάννης Κατσούλας  η δουλειά του οποίου εκτιμήθηκε από τους υπευθύνους του συλλόγου….

 

«Έφυγε » από τη ζωή η κυρά – Ευανθία μητέρα του παλιού παρατηρητή αγώνα και πρώην παράγοντα του Κερατσινίου, Θησέα  και Φιλάθλων Μανώλη Γιάνναρου

Τα συλλυπητήρια μας φίλε . Να ζήσεις να έχεις την ευχή της…..

 

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες τις φίλες που γιορτάζουν σήμερα . Πάρα πολλοί οι εορτάζοντες .

Και βέβαια τις καλύτερες ευχές μας για έναν αγαπημένο φίλο , ένα σπουδαίο παράγοντα , τον Κώστα τον Χολέβα . Ο οποίος με τη σειρά του ευχαριστεί όλους εκείνους που με κάθε τρόπο επικοινώνησαν μαζί του σήμερα για να του ευχηθούν . O Κώστας είναι πολύ αγαπητός σε όλο τον κόσμο….