Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Σπουδαίο τρίποντο ο Χολαργός, «βούλιαξε» το Περιστέρι!

Published

on

Σπουδαίο τρίποντο για το Χολαργό που επικράτησε 1-0 του Περιστερίου στον Ήφαιστο. Η ομάδα του Γιάννη Ταπραντζή παρά τις απουσίες «απέδρασε» από μια δύσκολη έδρα και έφτασε τους 16 βαθμούς στην ενδέκατη θέση (προσπέρασε τους Αγίους Αναργύρους) παρ’ ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 58’. Όσο για το συγκρότημα του Αργύρη Πούλου, πάλεψε τουλάχιστον για τον βαθμό, όμως το άγχος και το καλό στήσιμο του αντιπάλου, άφησαν την ομάδα 14η αριθμώντας μόλις 12 πόντους.

Μέτρια προς κακή η διαιτησία του Συμεών Κοσικίδη και των βοηθών του, Κορτέση Π.-Τσαγκάρη Ν. που άφησαν παραπονεμένες και τις δύο ομάδες, κυρίως τους γηπεδούχους. Τα λάθη ήταν αρκετά, με τον δεύτερο βοηθό (Τσαγκάρη) να παίρνει πάνω του το γκολ των φιλοξενούμενων στο 15’ (πιθανό οφσάιντ), όσο και στο 48’, όπου ο Σκαλαίος πιάνει την μπάλα οριακά εκτός περιοχής. Επίσης, ο νεαρός ρέφερι ελέγχεται για την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Θωμά Ρίζο για χτύπημα εκτός φάσης στον Αννιτσάκη στο 58’, αλλά και τη γενικότερη ανοχή του στο σκληρό παιχνίδι.

Στην εικόνα του αγώνα, οι «ροσσονέρι» μπήκαν δυναμικά και «άγγιξαν» το γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Δύο φάουλ του Κρεμμύδα κατέληξαν κόρνερ (απόκρουση Σκαλαίου) και άουτ στο 3’ και το 5’ αντίστοιχα, ενώ στο 4’ ο Φάνης Κατσαρός έδιωξε καθαρά στη γραμμή κοντινή κεφαλιά του Παπαευθυμίου και στην επαναφορά ο Γουβαλάρης σούταρε άουτ. Κόντρα στη ροή, οι «γαλάζιοι» άνοιξαν το σκορ στο 15’ χάρη στην κούρσα του Αλέξη Καζάκου που υποδέχθηκε το γέμισμα του Φάνη Κατσαρού και πλάσαρε τον εξερχόμενο Λιώνη. Στη συγκεκριμένη φάση, οι αμυντικοί του Ομίλου «κόλλησαν» νομίζοντας ότι ο δεύτερος επόπτης θα σηκώσει οφσάιντ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στα εναπομείναντα λεπτά, δύο καλά σουτ του Ντζαβίδα στο 27’ (άουτ) και το 31’ (κόρνερ) ανησύχησαν τον Λιώνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν πεσμένος. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεζαν για την ισοφάριση, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι και έψαχναν μια αντεπίθεση για να καθαρίσουν το πολυπόθητο τρίποντο. Η αποβολή του Θωμά Ρίζου στο 58′ δεν άλλαξε κάτι τελικά, παραμόνο τις αριθμητικές ισορροπίες. Στη συνέχεια, ένα φάουλ του Κρεμμύδα απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Σκαλαίος στο 70′, ενώ στο 75′ ο Λειβαδάς σούταρε άουτ από πολύ καλό σημείο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοσικίδης Σ., Κορτέσης Π., Τσαγκάρης Ν.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πούλος): Λιώνης, Αννιτσάκης, Μπούζας Ι., Ιατρούδης (59’ Λιαγκόζης), Γουβαλάρης, Παπαευθυμίου, Οκσίσογλου (78’ Τσιτιμάκης), Πλέστης, Κρεμμύδας, Χέλμης, Λειβαδάς.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιάννης Ταπραντζής): Σκαλαίος, Ρίζος Π., Κατσαρός Φ., Καταϊβάτης, Χρόνης, Ζώης Σ., Καζάκος Α. (78’ Αναστασίου), Τζέλη, Ρίζος Θ., Λύρας (26’ λ.τρ. Ψάλλας), Ντζαβίδας.