Connect with us

Γ Εθνική

Σπύρος Λουκάτος: “Δεν μπορεί να αντικατασταθεί το κενό του πατέρα μου/Δεν αλλάζουμε φιλοσοφία ως ομάδα”

Published

on

Αποτελεί μια ομάδα που είναι ιδιαίτερη αγαπητή αφού δεν έχει προκαλέσει ποτέ και δεν έχει δώσει το δικαίωμα για το παραμικρό κακόβουλο σχόλιο.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει συντελέσει η διοίκηση της που καθημερινά δίνει αγώνες και προσφέρει έργο και αυτό αποτυπώνεται από τη δουλειά που γίνει στις ακαδημίες του συγκεκριμένου σωματείου.

Ο λόγος για την Θύελλα Ραφήνας που δίνει το δικό της αγώνα σε έναν απαιτητικό όμιλο με στόχο να κερδίσει την παραμονή.

Πάντα με στόχο να παλέψει και να στηριχθεί σε παιδιά από την ακαδημία της η ομάδα από τη Διασταύρωση θα δώσει το δικό της αγώνα.

Ένα από τα πρόσωπα που είναι συνυφασμένο με  τους “πράσινους” είναι ο Σπύρος Λουκάτος.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας που έχει δώσει και τη ψυχή του για το συγκεκριμένο σύλλογο μίλησε αποκλειστικά stoplekto.gr για τις ενέργειες της ομάδας του, την απομάκρυνση του Σταύρου Ηλιόπουλου και την έλευση του Νίκου Μεσολόγγη, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και εκεινο της Α’ ΕΠΣΑΝΑ.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Πως κρίνεται την πορεία σας;

Η πορεία είναι θετική θεωρώ. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία των τελευταίων χρόνων.

Υπάρχουν σκαμπανευάσματα. Σε αυτή την κατηγορία ωστόσο την μια Κυριακή πας για πρωτάθλημα και την άλλη παλεύεις να απομακρυνθείς από την επικίνδυνη ζώνη. Έτσι είναι η Γ’ Εθνική

-Πήρατε την απόφαση να διακόψετε τη συνεργασια σας με τον Σταύρο Ηλιόπουλο μετά από ενάμιση χρόνο. Ποιος ήταν ο λόγος;

Με τον Σταύρο Ηλιόπουλο δουλέψαμε πολύ καλά τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Θεώρησε η διοίκηση ότι έπρεπε αυτή τη στιγμή να υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα και δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις την… πληρώνει πάντα ο προπονητής.

-Επαιξαν ρολο τα αποτελέσματα;

Πάντα σε μια τέτοια απόφαση ρόλο παίζουν και τα αποτελέσματα. Όμως οι σχέσεις μας είναι αρκετά καλές και παραμένει αγαπητός και με εκπληκτικά δείγματα δουλειάς στον 1,5 χρονο παρουσίας του στο σύλλογο.

-Για την απόφαση να προσλάβετε τον Νίκο Μεσολόγγη στην τεχνική ηγεσία;

Είναι ένα παιδί που ποδοσφαιρικά έχει ανδρωθεί στην Ανατολική Αττική, οι συστάσεις ήταν άριστες και κέρδισε τη διοίκηση με τη συμπεριφορά του και τη σεμνότητα του.

-Όσον αφορά τις κινήσεις και το μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει του προσεχούς διαστήματος;

Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μας ενημερώσει ο προπονητής αλλα η φιλοσοφία της Θύελλας είναι γνωστή και δεν πρόκειται να αλλάξει.

-Για το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα το φετινό απ’ οτι το περσινό. Πάλι οι περισσότερες ομάδες είναι άγνωστες προς εμας και εμείς προς εκείνες. Με τον καταρτισμό των ομίλων που γίνεται από την ΕΠΟ κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε κάτι το διαφορετικό, με ομάδες που έχουν βαριές φανέλες με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με σύνολα που έχουν αξιόλογες έδρες.

-Ποια ομάδα θεωρείτε φαβορί γα την άνοδο;

Φαβορί μέχρι στιγμής έχει αποδείξει και μέσα στο γήπεδο ότι είναι ο Ιάλυσος αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε τη δυναμική του Διαγόρα. Καλά δείγματα γραφής έχουν δείξει ο Παλληνιακός, ο Πανηλειακός και ο ΠΑΟ Βάρδας.

-Ο στόχος αποτελεί η παραμονή στην κατηγορία;

Πρωταρχικός στόχος είναι η εύκολη παραμονή. Από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά πάμε θα είναι το καλυτερο.

Στόχος της Θύελλας ήταν και είναι ένας όλα αυτά τα χρόνια: Να στηρίζεται στις ακαδημίες και στους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από εκεί και εάν είναι δυνατόν οι τελευταίοι να προχωρήσουν σε παραπάνω κατηγορίες.

-Πως σας επηρέασε ο θάνατος του πατέρα σας;

Ανθρώπινα με επηρέασε αρκετά γιατί έχασα τον πατέρα μου. Για την ομάδα ήταν μια τεράστια απώλεια που δεν πρόκειται να αναπληρωθεί ποτέ.

Για την ομάδα δεν μπορεί να αντικατασταθεί και οποιοσδήποτε κληθεί να τον αντικαταστήσει θα είναι μη συγκρίσιμο μέγεθος.

Βοήθησε τη Θύελλα να γίνει γνωστη σε όλη την Ελλάδα.

-Η καλύτερη σας ανάμνηση ειναι η νίκη επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας ΑΕΚ;

Βέβαια όταν κερδίζεις την τωρινή πρωταθλήτρια Ελλάδας, τι να συζητήσουμε; Είναι κάτι που σημαδεύει τη ζωή σου.

-Πλεον ως προεδρος του δημοτικού οργανισμού πολιτισμού αθλησης και περιβάλλοντος του Δημου Ραφήνας Πικερμιου, ποιες ειναι ενέργειες σας;

Στον τομέα του αθλητισμού, οι στόχοι μου είναι όσο το δυνατόν να παραδώσω εγκαταστάσεις σύγχρονες και λειτουργικές στα παιδιά του τόπου μας για τα επόμενα χρόνια.

-Πως βλέπετε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑΝΑ;

Το παρακολουθώ αρκετά. Είναι πολύ ενδιαφέρον φέτος. Γίνεται μάχη μεταξύ της πρώτης θέσης που θα κρατήσει μέχρι το τέλος. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον γιατί συνήθως ο πρωταθλητής έπαιρνε προβάδισμα από το Γενάρη.

-Ποια ομάδα είναι το φαβορί;

Το φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο Αστέρας Βάρης και τα αποτελέσματα του δείχνουν μέσα στο γήπεδο.

-Για τις ακαδημιες σας και τι δουλειά που γίνεται;

Οι ακαδημίες είναι το Α και το Ω όχι μόνο γα την Θύελλα αλλά για κάθε ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 220 παιδιά. Είναι 9 ομάδες που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ και σε άλλα τουρνουά που γίνονται σε μικρότερες ηλικίες. Σκοπός και στόχος αποτελεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται τα προηγούμενα χρόνια, να παράγουμε παίκτες και να δίνουμε ευκαιρία σε παιδιά της περιοχής να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο.