Connect with us

stoplekto

Τάκης Χριστόπουλος «Έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας»

Published

on

Ο Τάκης Χριστόπουλος μιλάει στην «ΩΡΑ» για το νέο ξεκίνημα των κιτρινόμαυρων και τη διοίκηση που έχει γυρίσει σελίδα στον σύλλογο.

Του Δημήτρη Θεοδώρου

Με τη φετινή σεζόν ο Βύζας συμπληρώνει μία ολόκληρη πενταετία μακριά από τις εθνικές κατηγορίες της χώρας. Διάστημα που, ασφαλώς, δεν θα ήταν δυνατόν να μην θεωρείται μεγάλο για μία ομάδα με τη δική του ιστορία και δυναμική στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο σχεδιασμός στο «κατώφλι» κάθε σεζόν που τον βρίσκει στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από τον στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης, ασχέτως αν στο τέλος της χρονιάς κάτι τέτοιο αποδεικνύεται εφικτό.

Οι συζητήσεις της διοίκησης με τον Τάκη Χριστόπουλο τον περασμένο Ιούλιο, με αντικείμενο την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας, εμπεριείχαν την έννοια του πρωταθλητισμού, όπως σημειώνει και ο ίδιος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «ΩΡΑ των σπορ» μαζί του.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιεί μία σύντομη αναδρομή των πέντε μηνών που έχουν περάσει, δηλώνει ικανοποιημένος και από τις εμφανίσεις της ομάδας του σε αυτό το «έξι στα έξι» με το οποίο «τρέχει» στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΔΑ, ενώ σημειώνει ότι μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση, ο σύλλογος των Μεγάρων έχει γυρίσει σελίδα.

«Ξεκινήσαμε με στόχο τον πρωταθλητισμό. Κάναμε μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις όμως μέσα στο πλάνο μας ήταν και η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών από τα Μέγαρα και την ευρύτερη περιοχή. Έχουμε δεκατρείς ποδοσφαιριστές από 16 έως 20 ετών, αρκετοί εκ των οποίων χρησιμοποιούνται είτε από την αρχή είτε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής μάς έχουν πάει και τα αποτελέσματα. Έτσι, μου δίνεται η ευκαιρία να τους χρησιμοποιώ» υπογραμμίζει αρχικά και συνεχίζει: «Το καλό είναι ότι τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με την εικόνα μας. Ωστόσο, σε αυτή την κούρσα δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι και ο Απόλλων Ποντίων, που έχει επίσης μόνο νίκες, αν και έχει κάνει ήττα στο Κύπελλο όπου αποκλείστηκε. Πιστεύω ότι μεταξύ μας θα παιχθεί το πρωτάθλημα, αν όλα πάνε καλά και επιστρέψουμε. Υπάρχουν, βέβαια, κι άλλες δύο-τρεις ομάδες υπολογίσιμες, όπως είναι ο Εθνικός Πανοράματος και ο ΠΑΟΚ Μάνδρας».

Σε σχέση με την παρουσία του… σουπερλιγκάτου Κώστα Μενδρινού στην ομάδα των Μεγάρων, ο 61χρονος προπονητής είχε μόνο καλά λόγια να πει:

«Εκτός από την ποδοσφαιρική του αξία, είναι και καλός χαρακτήρας. Είναι πραγματικός αρχηγός, από τον οποίο οι ‘μικροί’ παίρνουν πάρα πολλά, αγωνιζόμενοι στο πλευρό του. Είναι πρώτος στην προπόνηση, πρώτος και στον αγώνα, όπου μας βοηθάει πολύ γιατί είναι σε τρομερή κατάσταση».

Στη συνέχεια της συζήτησης ο έμπειρος προπονητής επισημαίνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στον Βύζαντα, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία η νέα διοίκηση, υπό την προεδρία της Ιωάννης Ρήγα (πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ και αθλήτρια του Σπόρτιγκ με πολλές διακρίσεις).

«Έχει αλλάξει εντελώς η διοίκηση στον Βύζαντα. Πλέον, η ομάδα λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Έχει αλλάξει τελείως η φιλοσοφία. Ο καθένας ασχολείται με το αντικείμενό του. Πρωταρχικός στόχος, άλλωστε, ήταν να αλλάξει η νοοτροπία και η λειτουργία» καταθέτει και συμπληρώνει: «Η διοίκηση είναι κοντά μας. Μάλιστα, σε κάποιες συζητήσεις που κάναμε, πρόκειται να μας καλέσουν στα μέσα Δεκεμβρίου και να δώσουν κάποια χρήματα για ενίσχυση των παιδιών».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό στόχο, ο Τ. Χριστόπουλος επαναλαμβάνει:

«Ο Βύζας είναι ιστορική ομάδα και πρέπει να αλλάξει κατηγορία. Είναι ένας άμεσος στόχος. Το πλάνο της διοίκησης, μάλιστα, θέτει ως στόχο σε βάθος πέντε χρόνων η ομάδα να παίζει στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Τέλος, δίνει τη δική του ευχή για επάνοδο στη δράση:

«Ευελπιστώ να ξεκινήσουμε, να μην πάει χαμένη η χρονιά, γιατί ειδικά οι διοικήσεις των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό, έχουν δώσει προκαταβολές, έχουν δώσει αρκετά χρήματα και θα είναι κρίμα να πάνε χαμένα».