Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Άγιος Δημήτριος: Παίζει τα ρέστα του στον δεύτερο γύρο

Published

on

Ήταν Σάββατο 3 Μαϊου του 2014, όταν ο Άγιος Δημήτριος εξασφάλιζε μαθηματικά την άνοδο του στην Α’ κατηγορία κόντρα στην Αλσούπολη μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Παρόλα αυτά, το τέλος του 2014 βρίσκει την ”Μπάρτσα” στη ζώνη του υποβιβασμού με τέσσερις πόντους έπειτα από 14 αγωνιστικές και με τα περιθώρια για παραμονή να έχουν στενέψει επικίνδυνα, η κατάσταση επιβάλλει δραστικές κινήσεις για τον σύλλογο από το Μπραχάμι.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις αλλαγές προπονητή αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε και ο Μανώλης Τζινευράκης σηκώνει τα μανίκια για να ενισχύσει την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κυρίως με έμπειρους παίκτες. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Πέτρο Καπώνη στο τιμόνι αλλά η εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό Αστέρα τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου, με τον απολογισμό του να είναι δύο ισοπαλίες (με Ηλιούπολη και Καματερό) και τρεις ήττες. Αντικαταστάτης του ήταν ο Γιώργος Βαϊτσης, ο οποίος τη περασμένη άνοιξη οδήγησε τον σύλλογο στη Α’Κατηγορία. Έκατσε στον πάγκο για οκτώ παιχνίδια (εφτά πρωταθλήματος, ενός κυπέλλου) και σύλλεξε μόλις ένα βαθμό από το ντέρμπι παραμονής κόντρα στο Παλαιό Φάληρο. Έτσι, απολύθηκε μετά το βαρύ 4-0 από τον Πανερυθραϊκό εντός έδρας. Επόμενη αγωνιστική, οι ”μπλαουγκράνα” με υπηρεσιακό προπονητή κάνουν την καλύτερη τους εμφάνιση και παραλίγο να πανηγυρίσουν τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα αλλά βολεύτηκαν με το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του Θριάμβου Αθηνών. Στη συνέχεια, η διοίκηση καταλήγει στον Θανάση Μπέλλο για τον προπονητικό θώκο ενώ επαναφέρει στην ομάδα τους Σαμοθράκη, Αποστολόπουλο, Κοκλίδη, Πρινή και Τελλίδη για να βελτιωθεί άμεσα η εικόνα της ομάδας. Τελικά, η χρονιά κλίνει με εντός έδρας ήττα 3-0 από τον Ήφαιστο Περιστερίου, ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την υπόθεση παραμονή στο δεύτερο γύρο.

Επιπρόσθετα, οι κυανέρυθροι έχουν χτυπηθεί από πολλά προβλήματα τραυματισμού, με τον Αποστόλη Μαθά να είναι ο άτυχος της χρονιάς αφού στο παιχνίδι με το Καματερό το πόδι του κόλλησε στο έδαφος και έτσι χάνει όλη την χρονιά ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Άγιο.

Έπειτα από 14 παιχνίδια οι Μπραχαμιώτες έχουν τέσσερις ισοπαλίες, δέκα ήττες, έξι γκολ ενεργητικό και 29 τέρματα παθητικό. Βρίσκονται στη προτελευταία θέση και καλούνται να παίξουν τα ρέστα τους στο δεύτερο γύρο για την παραμονή μαζί με το Παλαιό Φάληρο και ίσως με τον Εθνικό Αστέρα. Οι σκόρερ της ομάδας μέχρις στιγμής είναι οι Καρζής, Κοκλίδης, Κυριάκης, Μαλτέζος, Σινοβάρφη και Ψαρράς με ένα γκολ ενώ ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, Αδαμίδης, έχει πετύχει δύο αυτογκόλ. Εκτός του Αδαμίδη, τα 1000 λεπτά έχουν ξεπεράσει οι Κυριάκης, Καρζής, Νούλας, Ρούμπης και Ψαρράς, αποτελώντας τον κορμό των ”μπλαουγκράνα”.

Επόμενο παιχνίδι για τον Άγιο Δημήτριο είναι στα Λιόσια κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό και στόχος είναι ο βαθμός ή οι βαθμοί για να ξεκινήσει θετικά το 2015. Μετά, μένει να φανεί πως θα παρουσιαστεί η ομάδα έπειτα από τις χειμερινές προσθήκες, ποιες θα είναι αυτές και αν μπορεί ο Θανάσης Μπέλλος να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Η συνέχεια μέσα από το site Stoplekto.gr.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply