Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Άλμα παραμονής με Σκεύη για τον Βοτανικό κόντρα στην Ειρήνη

Published

on

Έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Σκεύη, ο Βοτανικός έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-1 της Ειρήνης Πετρούπολης στο Ρουφ. Η Ένωση δυσκολεύτηκε στην αρχή, όμως πήρε την βαθμολογική ανάσα που επεδίωκε από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι, έφτασε τους 12 βαθμούς στην προτελευταία θέση και θα κυνηγήσει τους Ιάσονα (16 βαθμοί), Χαλάνδρι (17 βαθμοί) και Διάνα (18 βαθμοί). Από την άλλη πλευρά, η ουραγός Ειρήνη έδειξε καλά στοιχεία, αλλά μόλις δέχθηκε την ισοφάριση άρχισε να πέφτει ψυχολογικά και μοιραία έχασε καλή ευκαιρία να ξεφύγει από τους 4 πόντους.

Στην εξέλιξη του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στο 7′ ο Σπυρόπουλος σούταρε από τα όρια της περιοχής, έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ρούσσου και αξιοποίησε έτσι την ωραία ασίστ του Δούμα για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 20′, οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε εντιμότητα. Στο 11′ ο Αμάραντος αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Σκεύη και στο 17′ ο Ρούσσος γλιτώνει το 2-0 κάνοντας την επέμβαση του αγώνα σε κεραυνό του Σπυρόπουλου. Όμως στο 26′, ο Σκεύης πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 σε μια φάση που ο 17χρονος πορτιέρο της Ειρήνης μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλισε χωρίς ιδιαίτερες στιγμές και στο δεύτερο μέρος ήταν η ώρα της Ένωσης να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Εξαρχής μπήκε δυνατά και στο 52′ ο Σπυροπάλι ανάγκασε σε νέα επέμβαση τον Αμάραντο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σκεύης κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Ασφή και από την άσπρη βούλα πέτυχε την ολοκληρωτική ανατροπή. Στο 55′ ο Σπυρόπουλος με λόμπα παραλίγο να ισοφαρίσει, αλλά στο 64′ η νίκη 3-1 κλείδωσε για τους παίκτες του Γιώργου Μπαζώρα χάρις το ωραίο σουτ του Τζαβάρα από τα όρια της περιοχής. Νέα απόπειρα για γκολ από τον Σπυρόπουλο με φάουλ στο 66′ πέρασε κόρνερ και παραλίγο το 4-1 από τον Θεοδωρέλο στο 68′ σε γύρισμα του Ευθυμιόπουλου. Στα υπόλοιπα λεπτά, το συγκρότημα του Θανάση Ψύλλια πήρε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ παρά την σημαντική ευκαιρία του Μπάμπη Λαμπράκου στο 82′.

Διαιτητές: Σχίζας Κ., Μαχαίρας Κ., Κασιμάτης Α. (καλοί)

Βοτανικός (Γιώργος Μπαζώρας): Ρούσσος, Χαμουρίδης, Ντάμας, Κολάγκη (60′ Θεοδωρέλος), Κατσούδας, Τζαβάρας, Φιλόπουλος, Ελ-Ράντυ (15′ λ.τρ. Ηλιάκης), Ευθυμιόπουλος (73′ Ρακιτζής), Σκεύης, Σπυροπάλι.

Ειρήνη (Θανάσης Ψύλλιας): Αμάραντος, Δαρδαμάνης (40′ λ.τρ. Τσώνης), Λαμπράκος Β., Ασφής, Χαρισάκης, Σερέτης, Θώδας (60′ Πουμπουρίδης), Κτιστάκης (68′ Λάμπρου), Σπυρόπουλος, Δούμας, Λαμπράκος Χ.