Connect with us

4ος Όμιλος

Άντεξε στο Μοσχάτο ο Ηρόδοτος

Published

on

Ήταν δεδομένο ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο ήρεμο δεν θα ήταν καθώς στην αναμέτρηση του α’ γύρου είχαν συμβεί τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Κώστα Κατσούλη. Ο Ηρόδοτος γνώριζε ότι θα είχε δύσκολο έργο στο Μοσχάτο στην αναμέτρηση με τον Εθνικό, παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού άντεξε στην πίεση και κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό από ένα γήπεδο που έβραζε. Από την άλλη, οι κυανόλευκοι δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν πάρουν τη νίκη που θα τους τόνωνε τη ψυχολογία. Το ματς είχε ένταση σε όλη τη διάρκεια του ωστόσο εάν εξαιρεθούν κάποια μικρά διαστήματα η κατάσταση δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμετρικά του υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ οι φίλοι των γηπεδούχων είχαν γράψει συνθήματα κατά του Ηροδότου.

Από εκεί και πέρα, στο α’ μέρος το παιχνίδι δεν ήταν καλό αφού κυριάρχησαν τα πολλά λάθη και οι δυνατές μονομαχίες. Παρ’ όλα αυτά, οι Κρητικοί δεν φοβήθηκαν ποτέ ενώ όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν επικίνδυνα μπροστά. Στο 38′ η ομάδα από τη Νέα Αλικαρνασσό μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Κούρτι που έγινε κάτοχος της μπάλας εξαπέλυσε ένα καταπληκτικό σουτ από 30 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί ‘Γ’ του Βουτσινά γράφοντας το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρια για να κάνουν το 2-0, όμως το σουτ του Κοιλιάρα δεν βρήκε στόχο. Στην επανάληψη, ο Θύμιος Γεωργούλης έριξε στο ματς τους Γερόλυμο και Τογρού κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Η πίεση του Εθνικού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 60′, όταν ο Μάναλης πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 79′ λίγο έλειψε ο Κούρτι να παγώσει εκ νέου το γήπεδο του Μοσχάτου, όταν έκλεψε τη μπάλα από τον Κουκούλη όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Βουτσινά που μπλόκαρε τη μπάλα. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Εθνικός πίεσε ανορθόδοξα κυρίως με στημένες φάσεις όμως η άμυνα του Ηροδότου άντεξε, με το 1-1 να αποτελεί το τελικό σκορ του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χαλκιαδάκη στο 85′ με δεύτερη κίτρινη

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης) Βουτσινάς, Γκορόγιας, Χαλκιάς (78′ λ.τρ. Παυλόπουλος), Μακρής, Σαμιώτης, Κουκουλής, Μανάλης, Σταφσουλάι, Λύγκος, Σάμιος (46′ Γερόλυμος), Βελέτης (46′ Τογρού).

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παναγιωτίδης, Χαλκιαδάκης, Ρουσάκης, Γενιτσαρίδης, Χαρίτος, Μεράι (73′ Προβιδάκης), Κοιλιάρας, Κούρτι, Πρωτογεράκης, Μαυρίδης, Πήλιος (85′ Σκουλάς).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply