Connect with us

slideshow

Έβαλε «φωτιά» στη βαθμολογία!

Published

on

Τις ελπίδες της για να διεκδικήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Superleague, αναπτέρωσε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 2-0, σε ένα ματς που είχε τα πάντα!

 

Η Ένωση πάλεψε πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν ήταν στην καλύτερή του βραδιά, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει αυτός με τη νίκη από το γήπεδο.

 

Ο Γρηγόρης Μάκος με ένα “ξερό” σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Καρνέζη και άνοιξε το σκορ, ενώ όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να ισοφαρίσει, και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης σε μία αντεπίθεση, με μία ενέργεια… για όσκαρ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να “κλειδώσει” τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για την Ένωση.

 

Το τελικό σκορ αδικεί τους “πράσινους” που είχαν τρεξίματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και ευκαιρίες, ωστόσο στην τελική πάσα αντιμετώπισαν για μία ακόμα φορά πρόβλημα.

 

Ο αγώνας

 

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήγε να αιφνιδιάσει την Ένωση, αφού μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Νίνης βρήκε ωραία τον Σιμάο, και εκείνος από κοντά με κεφαλιά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

Η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει τον ρυθμό και να βγει στην επίθεση, όταν στο 17′ ο Λεονάρντο έκανε έξοχη μεταβίβαση στον Λυμπερόπουλο, και εκείνος μέσα από την περιοχή σούταρε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

 

Ο Σωτήρης Νίνης έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Καραγκούνη να περνάει στη θέση του στο 24′ ενώ λίγο νωρίτερα ο επίσης τραυματίας Σπυρόπουλος άφησε τη θέση του στον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

 

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 29′ όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ με στόχο τον Μάκο που περίμενε έξω από την περιοχή. Ο χαφ της ΑΕΚ έπιασε ένα δυνατό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ.

 

Λίγο αργότερα, ο Λεονάρντο ξανά με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Λυμπερόπουλο που με έξοχο εναέριο πλασέ, ανάγκασε τον Καρνέζη να εκτιναχθεί και να σώσει τον Παναθηναϊκό με εκπληκτική επέμβαση!

 

Αναγκαστική-Χρυσή αλλαγή ο Κλωναρίδης

 

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση, όμως είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, αλλά και στα τελειώματα.

 

Ο Κωνσταντόπουλος αποδείχτηκε αρκετά σταθερός στο εύκολο σχετικά έργο που είχε, ενώ ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που πέρασε σαν αναγκαστική αλλαγή αντί του Σιαλμά, έλυσε τον “γόρδιο δεσμό”.

 

Ο νεαρός επιθετικός σε μία αντεπίθεση της Ένωσης, απέφυγε το τάκλιν του Μπουμσόνγκ, πέρασε και τον Σαριέγκι και από πολύ δύσκολη γωνία πλάσαρε τον Καρνέζη για να διαμορφώσει το τελικό 2-0, με ένα υπέροχο τέρμα.

 

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος (63’ λ.τ. Ρίκκα), Καφές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (46’ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (71’ Γκούντγιονσεν)

 

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κάρλος, Αργυρίου, Εγγλέζου

 

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος (13’ λ.τ. Σεϊταρίδης), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βιτόλο, Σιμάο, Κουίνσι, Νίνης (24’ λ.τ. Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (68’ Πετρόπουλος)

 

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Καντέ, Ζέκα, Κατσουράνης

 

Η βαθμολογία των πλέι-οφ:

 

Παναθηναϊκός 5 (1-3)

ΠΑΟΚ 4 (2-1)

ΑΕΚ 3 (2-1)

Ατρόμητος 2 (2-2)

 

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

 

ΑΕΚ-Ατρόμητος

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

woop

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply