Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ένας… Άτλαντας στην Διάνα

Published

on

Ένα εικοσάχρονο παιδί, με όνειρα και φιλοδοξίες για επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο, εντάχθηκε πριν από λίγες ώρες στην οικογένεια της Διάνα Ηλιούπολης. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπακογιάννη, που αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Εθνικό Πειραιά.

Ο Δημήτρης κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ηλικία των πέντε ετών, όταν εντάχθηκε στην ακαδημία «Άτλαντες», του Αγρινίου και συνέχισε δημιουργικά στην ίδια περιοχή έως φέτος το καλοκαίρι που ήρθε στην πρωτεύουσα για να αναζητήσει την τύχη του στο επαγγελματικό ποδοσφαιρο. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης αγωνίστηκε στον Αχελώο Αγγελοκάστρου και σε ηλικία μόλις 14 ετών έπαιξε με την ανδρική ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα. Στην συνέχεια εντάχτηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού, με τα οποία διακρίθηκε. Το καλοκαίρι του 2018 μεταγράφηκε στον Εθνικό, για να επιλέξει την Διάνα πριν από λίγες ημέρες σαν το μεγάλο σκαλοπάτι για την μετάβασή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Δημήτρης είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει τον πρόεδρο της Διάνα Γιάννη Ζευγίτη που τον επέλεξε και τον ένταξε στο ρόστερ της ομάδας. Ποια είναι η θέση που του αρμόζει;

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει: «Τα χαρακτηριστικά μου μαρτυρούν ότι οι θέσεις που μπορώ να παίξω με επιτυχία είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού και του κεντρικού μέσου».

Γιατί ο Δημήτρης Μπακογιάννης επέλεξε την Διάνα ως τον επόμενο σταθμό στην φιλόδοξη καριέρα του;

«Δύσκολα σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπως είναι αυτή της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ, μπορείς να βρεις σωματεία με την υγεία και την οργάνωση που αποπνέει η Διάνα Ηλιούπολης. Υπόσχομαι στους φίλους του συλλόγου ότι θα δώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει το παιχνίδι του Δημήτρη; «Η δύναμη και η ταχύτητα είναι αυτά που με χαρακτηρίζουν» εκτιμά.

Ενδεικτικό της αξίας του ποδοσφαιριστή είναι το γεγονός ότι ο Δημήτρης επί σειρά ετών φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. «Το μεγαλύτερο παράσημο μέχρι τώρα στην καριέρα μου είναι αυτό το γεγονός. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη στην καριέρα μου».

Ο Δημήτρης που έχει ως πρότυπο τον διεθνή Ολλανδό αμυντικό της Λιβερπουλ, τον Βαν Ντάϊκ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Καλή τύχη στην ΔΙΑΝΑ.