Connect with us

stoplekto

Ένοχοι οι Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και Πιλάβιος

Published

on

Ποινή 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τρεις πρώην επικεφαλής της ΕΠΟ και σε δύο μέλη της Ομοσπονδίας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της λεγόμενης «κάρτας υγείας» αθλητών.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή συνολικά 25 κατηγορουμένων, μέλη της ΕΠΟ και υπεύθυνοι εταιρειών που συμβλήθηκαν με την Ομοσπονδία για την υλοποίηση του έργου. Κήρυξε ενόχους τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Σε όλους αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη και Νίκου Προύντζου, για τους οποίους ο εισαγγελέας έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή τους τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ και συγκεκριμένα, οι Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος,  Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, οι οκτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, καθώς επίσης και οι Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος και Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Η υπόθεση αφορά πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπεγράφη το 2005, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και καταγγέλθηκε το 2013. Η ΕΠΟ, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε  κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της.