Connect with us

Γ Εθνική

ΈΠΟΣ στο Περιστέρι – Οι Σπαρτιάτες 3-2 και άνοδος στην Γ’Εθνική!

Published

on

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στο Περιστέρι όπου η ΑΕ Σπάρτης επικράτησε 3-2 της Κυπαρισσίας κάνοντας επική, απίστευτη, ανέλπιστη ανατροπή από το 2-0 και έχοντας πρωταγωνιστή τον ‘κανονιέρη’ Ηλία Αναστασάκο. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν συναρπαστικό και το παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα περίπου 6.000 θεατές από Μεσσηνία, Λακωνία και Αθήνα, μεταξύ τους και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Παρά την ζέστη, οι παίκτες των δύο συλλόγων τα έδωσαν όλα για την άνοδο στην Γ’Εθνική, όμως η μπίλια έκατσε τελικά στο συγκρότημα του Αργύρη Κατσίχτη και ενώ όλα έδειχναν παράταση.

Μπήκε δυνατά η Κυπαρισσία, μέτριο το θέαμα

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε μέσα σε τρομερή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους των δύο ομάδων, οι οποίοι σε γενικές γραμμές διευκόλυναν το έργο του ρέφερι Γιάχου και των βοηθών του Καρατζίκα-Απτόσογλου, αποφεύγοντας τα έκτροπα. Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 5′ έπειτα από ωραία συνεργασία ο Φώτης Παναγόπουλος πάσαρε στον Λυκούδη που σούταρε ψηλά από καλό σημείο. Μετά τα πρώτα 12-13 λεπτά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και άρχισαν να πιέζουν όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Ντουγέρογλου. Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Σπάρτη, όταν ο Σεμερτζίδης εκτέλεσε κόρνερ στο 43′, ο Πανάκης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ανδρουτσής έδιωξε σωτήρια στην γραμμή. Αυτή η φάση ήταν η αφορμή για διακοπή ενός λεπτού λόγω ρίψης αντικειμένων προς τον επόπτη Καρατζίκα επειδή θεώρησαν ότι υπήρχε πέναλτι μετά την κεφαλιά. Τελευταίες φάσεις τα δύο σουτ από Λυκούδη και Κόλλια που πέρασαν άουτ στο 45′ και 45+1′ αντίστοιχα.

Πήρε φωτιά το παιχνίδι, βροχή τα γκολ! 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο Χιώτης διαιτητής. Οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 51′ έπειτα από πάσα του Λυδιώτη, ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας και τσίμπημα της μπάλας από τον Φώτη Παναγόπουλο που έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γαρόζη για να φτάσει τα 31 τέρματα φέτος! Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 55′ ήρθε το 2-0 για την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας έπειτα από νέα σύγχυση στα καρέ του Γαρόζη και κοντινό βολέ του Κόλλια έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ντιόπ. Δύο λεπτά αργότερα οι κυανέρυθροι αντέδρασαν άμεσα, ο Χαλίλι μπήκε από τα αριστερά για να σπάσει την μπάλα στον Αναστασάκο που πλάσαρε υπό πίεση σε κενό τέρμα για το 2-1. Αυτό ήταν το έναυσμα για την αντεπίθεση των Σπαρτιατών που μέχρι το τέλος είχαν βγει μπροστά για την νίκη με μαέστρο τον Γιώργο Σεμερτζίδη. Ο έμπειρος επιθετικός εκτέλεσε κόρνερ στο 62′ και στο 64′ αλλά οι κεφαλιές του Τσούκλη αποκρούστηκαν ξανά στην γραμμή από τον Ανδρουτσή. Ο Ντουγέρογλου σταμάτησε στο 60′ από κοντά τον Γκολέμη ενώ στο 66′ ο χαρισματικός πορτιέρο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αναστασάκου σε κόρνερ. Στο 65′ αποβλήθηκε για την Κυπαρισσία ο τεχνικός της, Αλέξης Μαντζούνης, επειδή μπήκε στο γήπεδο για διαμαρτυρία αλλά αποχώρησε μετά από τέσσερα λεπτά υπό την συνοδεία…αντικειμένων των φιλάθλων της Σπάρτης. Το συγκρότημα από την Λακωνία συνέχισε να χάνει ευκαιρίες αλλά στο 80′ ο Γκολέμης υποδεχόμενος την πάσα του Αναστασάκου πήρε τις κόντρες και πλάσαρε από κοντά για το 2-2. Σε εκείνο το σημείο οι κυανόλευκοι κατέρρευσαν, επεδίωκαν τις αντεπιθέσεις αλλά στο 86′ πλήρωσαν την οπισθοχώρηση. Σέντρα του Σεμερτζίδη από τα δεξιά, η άμυνα έχασε τον Ηλία Αναστασάκο που με κεφαλιά-ψαράκι σφράγισε μια απίστευτη ανατροπή κάνοντας το τελικό 3-2 μέσα σε αποθέωση. Μάλιστα, στους πανηγυρισμούς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κορώνης, οποίος είχε αποσυρθεί στον πάγκο στο 82′ λόγω τακτικής. Το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου σήμανε την έναρξη του πάρτι για τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι δικαιολόγησαν την ιστορία των προγόνων τους. Μάλλον οι παίχτες του Αργύρη Κατσίχτη ήπιαν μέλανα ζωμό πριν την σέντρα για να βρουν τέτοια ψυχικά αποθέματα και να φτάσουν σε μια τέτοια ανατροπή.

Διαιτητές: Γιάχος, Καρατζίκας, Απτόσογλου.         

Κυπαρισσία (Αλέξης Μαντζούνης): Ντουγέρογλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καμποσιώρης, Παναγόπουλος Φ., Παπαγεωργίου Χ. (61′ λ.τρ. Θεοδωρακόπουλος), Κόλλιας (72′ Γεωργιόπουλος).

ΑΕ Σπάρτης (Αργύρης Κατσίχτης): Γαρόζης, Κόπελας, Πρασσάς (59′ Γκολέμης), Πανάκης, Σπηλιοτόπουλος, Χοτζάι, Γεωργακόπουλος (4′ λ.τρ Κορώνης, 82′ Πολυκρέτης), Τσούκλης, Αναστασάκος, Σεμερτζίδης, Χαλίλι.