Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Ήφαιστος – Ελλάς Ποντίων 0-1  

Published

on

Η Ελλάς Ποντίων ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι αφού επικράτησε με 0-1 στη Νίκαια επί του Ηφαίστου.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε στο 14’ ο Σάββας Ηλιάδης με άψογη εκτέλεση φάουλ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση . Ειδικά στο β’ μέρος το παιχνίδι ήταν μονόλογος . Όμως από την μια πλευρά  η καλή αμυντική διάταξη των Ποντίων που έπαιξαν ψυχωμένα και δυνατά και από την άλλη , ο τρόπος που επιτίθονταν οι του Ηφαίστου οι οποίοι είχαν τη διάθεση , αλλά όχι την απαιτούμενη  ψυχραιμία , δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα .

Οι πιο σημαντικές φάσεις για τους Νικαιώτες ήταν στο 64’ όταν το σουτ του Πέττα μετά από σύγχυση και ενώ ο γκολκίπερ  είχε εξουδετερωθεί , απέκρουσαν επί της γραμμής οι αμυντικοί, ενώ στο 92’ το δυνατό σουτ του Σπανού  απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ελλάδας Γιαννόπουλος.

Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας με την εμπειρία του χειρίστηκε κατάλληλα το παιχνίδι.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ : Ρετζέπης, Νικολιάς ( 67’ Αμπάς) , Ξενιτόπουλος, Πέττας, Βασίου, Σιδηρόπουλος, Χατζάκης( 67’ Καψομεράς) , Μεταξάς, Περλέσι, Σπανός.

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ : Γιαννόπουλος, Γαλάνης, Σιφνάκης, Μηλιώνης, Τσαγκάρης( 89’ Τρίψας) , Μπατής, Λουκάς, Πουρσανίδης( 78’ Τζουγκράκης), Τσιρκινίδης, Ηλιάδης Σ., Ηλιάδης Κ.( 75’ Σιμονιάν )