Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Αίαντας Σαλαμίνας | 50 χρόνια από την ιστορική συνάντηση…

Published

on

Σαν σήμερα 13 Ιουνίου 1973, ημέρα που ο Αίαντας συνάντησε τον Αίαντα….
Στις 12 Ιουνίου 1973 ο Άγιαξ ήρθε από την Ολλανδία στην Ελλάδα, το ίδιο βράδυ οι παίκτες του ήρθαν στην Σαλαμίνα, και γνώρισαν την αποθέωση μέχρι να μπουν στο Ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα 13 Ιουνίου 1973, η Ολλανδική Ομάδα επισκέφθηκε το παλάτι του Βασιλιά Αίαντα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Γήπεδο της Σαλαμίνας δεν πίστευαν στα μάτια τους, ζούσαν κάτι μοναδικό, πανζουρλισμός παντού…. Στον αγωνιστικό τομέα ο Αίας Σαλαμίνας αν και απειλούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Άγιαξ επικράτησε με 2-0, σε μία αναμέτρηση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό ολόκληρης της Σαλαμίνας.

Ο αγώνας στις 13 Ιουνίου 1973 ξεκίνησε στις 17:30. Οι δύο Ομάδες έδιναν ραντεβού με την ιστορία τους !

Ο Αίαντας στο ιστορικό αυτό παιχνίδι αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση : Πέππας ( 87′ Βάγιας ), Λεονταρίτης, Ψουρούκης (78′ Παυλάκης), Ι. Πιλάβης, Μπισμπινικάκης †, Φραντζής †, Χειράκης, Μπακούρος, Στασινόπουλος ( 59′ Σ. Φουρίκης ), Παπαλεξάνδρου, Γ. Δημητριάδης ( 85′ Βασιλάκης ).

Τα γκολ του Άγιαξ πανηγυρίστηκαν από τους Φιλάθλους της Σαλαμίνας με πάθος, σαν να τα είχε πετύχει ο τοπικός Αίας…..
Στο γήπεδο επικρατούσε το αδιαχώρητο με περίπου 6.000 φιλάθλους κάθε ηλικίας, να έχουν κατακλύσει τις Κερκίδες….

Ο παικταράς του Άγιαξ Τζόνι Ρεπ είχε δηλώσει : «Τόσο εγώ όσο και οι Συμπαίκτες μου, θέλαμε πολύ να δούμε το νησί του Αίαντα, όπου πήρε την ονομασία ο Σύλλογος μας».
*** ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, για να θυμούνται οι παλιοί… και να θαυμάζουν οι νεότεροι !!!!