Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αγκαλιά με το πρωτάθλημα το Αιγάλεω – Χειροκρότημα για τον Χαραυγιακό

Published

on

Το Αιγάλεω ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της χρονιάς με τον Χαραυγιακό στην Ηλιούπολη. Το ‘City’ πήρε πολύτιμο τρίποντο 2-1 χάρις τον Κώστα Παπουτσή και εκτόξευσε την διαφορά στο +6 από τους ‘νερατζούρι’. Κάπως έτσι, η ιστορική ομάδα φαίνεται να αγκαλιάζει το πρωτάθλημα και το χρυσό εισιτήριο για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Από την άλλη πλευρά, οι Ηλιουπολίτες κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο, είχαν τέσσερα δοκάρια (!!!) και απέδειξαν ότι δίκαια διεκδικούν τον τίτλο έως τώρα. Θετική η διαιτησία του Χάρη Καλογερόπουλου σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν 1.000 θεατές.

Η πρώτη καλή φάση άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Ζέλο ύστερα από σέντρα του Θέμη Γουσούλη στο 5′.  Τελικά, οι ‘μπλε’ ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 11′ με περιπετειώδη τρόπο, καθώς ο Αδαμόπουλος έκανε άστοχη έξοδο σε φάουλ του Φουκαρά και ο Ρούσσος ήταν εκεί για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Η απάντηση της ομάδας του Βαγγέλη Χαντέ ήρθε άμεσα και συγκεκριμένα στο 15′ δια ποδός Σήφη Κωνσταντίνου που εκτέλεσε έξοχα το φάουλ στην γωνία του Μουκέα για το 1-1. Ακολούθησε ένα νεκρό διάστημα δίχως φάσεις και στο 28′ πραγματοποιήθηκε η πιο κομβική. Ο Κωνσταντίνου σούταρε από τα πλάγια με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Γουσούλης πάσαρε στον Ζέλο, ο οποίος σημάδεψε επίσης το δοκάρι! Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου περιορίστηκαν σε δυνατές μονομαχίες και φάουλ, με τον έμπειρο ρέφερι να «ανέχεται» το σκληρό παιχνίδι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπίτιλης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μηλιώνη. Οι ‘νερατζούρι’ διαμαρτυρήθηκαν, όμως ο Καλογερόπουλος ανένδοτος έδωσε συνέχεια στο ματς. Στο 56′ ο Ζήσης από πλάγια θέση πλάσαρε τον Μουκέα με την μπάλα να περνά βασανιστικά παράλληλα με την εστία, αλλά δίχως κάποιος να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 60′ ο Ρούσσος έχασε καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή υπό την πίεση του Μπιρμπίλη και στο 73′ το γήπεδο πήρε φωτιά… Το Αιγάλεω κέρδισε φάουλ σε θέση έξω αριστερά και ο Παπουτσής, όπως στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, αλλά με συρτή εκτέλεση, νίκησε τον Αδαμόπουλο (φέρει ευθύνη) και σφράγισε το τελικό 2-1! Αυτό το γκολ έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι, πάντως, προσπάθησαν στο τέλος να ισοφαρίσουν. Κεφαλιά του Νικολάου έδιωξε δύσκολα ο Μουκέας στο 89′ και στην εξέλιξη της φάσης τεχνικό σουτ του Μπίτιλη πέρασε ξυστά από το ‘Γ’. Μάλιστα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νικολάου έβαλε την προβολή σε νέα προσπάθεια του Μπίτιλη, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κλείνοντας, έτσι, ένα συναρπαστικό ντέρμπι.

Διαιτητές: Καλογερόπουλος Χ., Γεωργαράκος Ν., Αργυρός Π.

Χαραυγιακός (Βαγγέλης Χαντές): Αδαμόπουλος, Βαζούκης, Κατσαμπάνης, Ράμμος, Μπιρμπιλής (69′ λ.τρ. Ντακόφ), Τουγουντζόγλου, Γουσούλης Θ. (77′ Νικολάου), Ζέλο (77′ Δωματιώτης), Ζήσης, Μπίτιλης, Κωνσταντίνου.

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Μουκέας, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης, Παπαθανασίου, Σταύρου (46′ Μεχμέτογλου), Φουκαράς (79′ Θεμελίδης), Ρούσσος, Πασάς (83′ Κοντιζάς), Κοκκιναράς.