Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε τον Άφοβο η Αργυρούπολη

Published

on

Ωραίο παιχνίδι με αρκετή σασπένς διεξήχθη στο ‘Χάρης Παυλίδης’ του Ταύρου, όπου η Αργυρούπολη επικράτησε 3-2 του σκληροτράχηλου Αφόβου. Οι ‘πορτοκαλί’ κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 60′ είχαν την ηνία του παιχνιδιού. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι ‘κυανόλευκοι’ πίεσαν και παραλίγο να κλέψουν τον πόντο στο τέλος. Τελικά, χαμογέλασε ο ΓΣΑ φτάνοντας του 26 πόντους στην τέταρτη θέση, ενώ το συγκρότημα από τα Σεπόλια παραμένει ουραγό έχοντας μόλις 3 βαθμούς.

Στην ροή της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν αρχοντική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν 3-0. Μόλις στο 6′ ο Κοκκινέλης άνοιξε το σκορ με εξαιρετική ενέργεια ύστερα από κάθετη πάσα-διαβήτη του Υφαντή. Στο 26′ ο Λεβέντης έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Δρακοντίδης πραγματοποίησε το 2-0, ενώ στο 38′ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0 σε μια πανομοιότυπη φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά εκτελεστή τον Δημήτρη Λεβέντη. Με το σφύριγμα της λήξης όλοι θεώρησαν διαδικαστικό το δεύτερο ημίχρονο. Αμ δε. Αρχικά, η Αργυρούπολη σημάδεψε το δοκάρι στο 55′ με πλασέ του Κοκκινέλη και έπειτα από το 60′ αλλαγή σκηνικού. Οι τυπικά γηπεδούχοι μετουσίωσαν την πίεση τους σε γκολ στο 62′ χάρις την προβολή του Μαυροειδάκου και στο 77′ μείωσαν ακόμα περισσότερο με τον Σαλίτα, ο οποίος έγινε σκόρερ από δημιουργός αξιοποιώντας το φάουλ του Κωστάλα. Πάντως, στα γκολ του Αφόβου ένα μικρό μερίδιο ευθύνης φέρει ο πορτιέρο Λεβέντης.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, τα τρία γκολ του Δρακοντίδη που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Μοναδικό επίτευγμα για τον χαρισματικό φορ που δικαίως μπορεί να διαμαρτυρηθεί για το τελευταίο ακυρωθέν.

Διαιτητές: Δημητρακόπουλος Θ., Στάμος Μ., Τάμαλης Μ.

Άφοβος (Αυγέρης Πάσχος): Σταυριανουδάκης, Μυλωνάς, Μήτσος (56′ Γεωργιάδης), Ξούρας Γ., Ζώτος (60′ Μαυροειδάκος), Τζωρτζάτος Β., Καργιώτης, Μπέλιος, Κωστάλας, Ηλιόπουλος, Τζωρτζάτος Θ. (46′ Σαλίτα).

Αργυρούπολη (Γιάννης Λεβέντης): Λεβέντης Δ.Ε., Τσάκαλος (60′ Χιόνης), Μαριώτης (75′ Μπουσουλόπουλος), Γιαννίκος, Πάλογλου, Ντούβλης, Λεβέντης Δ.Ι., Υφαντής, Αγγελόπουλος (80′ Κωνσταντινίδης), Κοκκινέλης, Δρακοντίδης.