Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

ΑΕ Ελευθερούπολη – Ξεκινούν οι Ακαδημίες

Published

on

Ανακοίνωση για την έναρξη των προπονήσεων σε τμήματα Ακαδημιών εξέδωσε η Ελευθερούπολη. Μάλιστα στο κείμενο παρουσιάζει και οδηγίες σχετικά με την προστασία των μικρών Αθλητών. Αναλυτικά αναφέρει:

Έτοιμη να συνεχίσει με ασφάλεια το “κοινωνικό της έργο” η Α.Ε Ελευθερούπολης, ανοίγει την Δευτέρα 25/05 τις πύλες της, για να δεχθεί τους αθλητές της – Κ-18 , Κ-16 , Κ-14 – κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Είναι αλήθεια ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ο φόβος κυριαρχεί , αλλά πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε με συνέπεια και επιτυχία να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και τις επιταγές της πολιτείας προκειμένου να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Πρώτο μέλημα μας, η προσαρμογή των αθλητών μας στις νέες συνθήκες και κυρίως η αναζωογόνηση τις διάθεσης και της θετικής όψης των πραγμάτων που πιθανόν να είχαν χαθεί στην περίοδο της καραντίνας από την συνεχόμενη αδράνεια.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους, καθορίζονται τα ακόλουθα μέτρα:

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Όλοι οι αθλητές μας που θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις πέρασαν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις υπό την καθοδήγηση του Ιατρού Παθολόγου του συλλόγου, Χάρη Λάμπρου και συμπλήρωσαν το ιατρικό ιστορικό που προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος για ιχνηλάτηση.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

1. Ο αθλητής θα εισέρχεται από το σπίτι με τα ρούχα άθλησης καθώς ΔΕΝ θα γίνεται χρήση αποδυτηρίων. Ο χρησιμοποιημένος αθλητικός ιματισμός στο σπίτι θα πρέπει να πλένεται στο πλυντήριο, με κοινό οικιακό απορρυπαντικό, σε υψηλή θερμοκρασία (60οC – 90οC) και καλό στέγνωμα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

2. Η προσέλευση/αποχώρηση προς/από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα γίνεται από μία μόνο είσοδο/έξοδο, η οποία θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων.

3. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους αθλητές (συνίσταται η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο στον αγωνιστικό χώρο), προπονητές, ιατρούς και τεχνικό προσωπικό που έχει προβλεφθεί. Κανένας επισκέπτης/ γονέας ΔΕΝ θα εισέρχεται στον αθλητικό χώρο ούτε στην εξέδρα.

4. Οι αθλητές θα κατευθύνονται σε ανοικτό χώρο που θα τους υποδεικνύει ο υπεύθυνος του Συλλόγου ή ο προπονητής και θα διατηρείτε η απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των αθλητών.

5. Η προπόνηση- διάρκειας μίας ώρας – θα αφορά φυσική κατάσταση και ατομική τεχνική και θα τηρηθεί το πρωτόκολλο προπονήσεων που έχει δοθεί από την ΓΓΑ. ( 2μ. Απόσταση μεταξύ των αθλητών καθώς και άλλες οδηγίες)

6. Ο κάθε αθλητής οφείλει να έχει το προσωπικό του ισοτονικό/ νερό.

7. Δε συνίσταται η χρήση μάσκας από αθλητές κατά την ώρα της προπόνησης καθώς μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστική δυσχέρεια και περιορισμό οπτικού πεδίου με κίνδυνο τραυματισμού.

‼️ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

8. Αποδυτήρια, ντους, λουτρά θα είναι κλειστά.

9. Θα υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος (ή gel) 70% στον χώρο της προπόνησης.

10. Τα αποχωρητήρια θα πρέπει να αποφεύγονται. Σαπούνι και χειροπετσέτες μιας χρήσεως θα υπάρχουν στα αποχωρητήρια

11. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι των αθλητών θα απολυμαίνονται με κατάλληλο διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μετά από τον καθαρισμό με ουδέτερο απορρυπαντικό από την καθαρίστρια του γηπέδου.

12. Ένα δωμάτιο αποδυτηρίων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, προκειμένου να απομονωθεί προσωρινά κάποιο άτομο με συμπτωματολογία COVID-19.