Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αθηναϊκός: Ανάλυση των τμημάτων υποδομής

.

Published

on

Τα τμήματα υποδομής είναι ένας ευαίσθητος τομέας, ο οποίος αποτελεί το έμμεσο μέλλον κάθε σωματείου. Οι περισσότερες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν δίνουν βάση, επιλέγοντας τη λύση των μεταγραφών ξοδεύοντας αρκετά μεγάλα ποσά αποσκοπώντας στην άμεση επιτυχία. Ωστόσο στις τάξεις του Αθηναϊκού, όχι απλά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις Ακαδημίες, αλλά κάθε χρόνο η α’ ομάδα στελεχώνεται με παίκτες απ’ τα τσικό των «λόρδων». Πρόκειται για τμήματα οργανωμένα που απαρτίζονται από έμπειρους διπλωματούχους καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια στον εκάστοτε ποδοσφαιριστή που επιθυμεί να διδαχτεί ΣΩΣΤΑ το ποδόσφαιρο. Αναλυτικά ο στόχος της ακαδημίας του Βυρωνιώτικου συλλόγου είναι:

1) Να προωθήσει τα παιδιά στην α’ ομάδα

2) Να δημιουργήσει αθλητές στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες και ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

3) Επίσης προτεραιότητα αποτελεί η διάπλαση σωστών χαρακτήρων μέσα από την ορθή διαπαιδαγώγηση και καθοδήγηση των παιδιών από τους προπονητές. Η δημιουργία πειθαρχημένων-εργατικών ατόμων, με όνειρα, φιλοδοξίες, αξίες και ιδανικά, διατήρηση μιας τακτής, σωστής και εποικοδομητικής επαφής και επικοινωνίας ανάμεσα στην Ακαδημία και τους ίδιους τους γονείς των παιδιών.

 

Ενδεικτικά να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν το έμψυχο δυναμικό του «ερυθροκίτρινου» συλλόγου απαρτίζεται από 13 παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες.

 

Φέτος στην ακαδημία του Αθηναϊκού, παρά τις δυσχερείς συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας προπονούνται περισσότερα από 160 παιδιά ενώ μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τα λεγόμενα των προπονητών, ο σύλλογος θα έχει υπό την ευθύνη του παραπάνω από 200 νέους αθλητές. Οι άνθρωποι του σωματείου με σύνθημα τη φράση ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΚΟ, ευελπιστούν να ωθήσουν περισσότερα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

 

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

      Τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία υπάρχει ένα ενιαίο οργανωτικό πλάνο συνεργασίας όλων των τμημάτων και των προπονητών. Αυτό το ρόλο φέτος τον έχει αναλάβει ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, Νίκος Σχίζας και σε συνεργασία με τον προπονητή της πρώτης ομάδας Ηλία Καλοπίτα προσπαθούν να υλοποιήσουν τους στόχους.

Έχουν επιλεγεί αξιόλογοι προπονητές που σχεδιάζουν την προπόνηση εβδομαδιαίως κάτω από ένα συγκεκριμένο πλάνο που τους έχει δοθεί, υπάρχει άφθονο ποδοσφαιρικό υλικό, εβδομαδιαίες συναντήσεις με τους προπονητές για την ανταλλαγή απόψεων και τη βελτίωση των προπονητικών μονάδων. Επιπλέον υπάρχει και τακτή επαφή με τους γονείς ώστε να ενημερώνονται για την πορεία των παιδιών τους.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Αυτό που χρειάζεται, είναι σίγουρα η σωστή και μεθοδική προπόνηση τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, η σωστή επιστημονική καθοδήγηση  και η διαρκείς παρακολούθηση του ποδοσφαιριστή, η τακτική επαφή τόσο με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και με τους γονείς του, η στήριξη του αθλητή ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της πορείας του τόσο από τους προπονητές και υπευθύνους της Σχολής όσο και από τους γονείς και προπάντων η σκληρή και επίμονη προσπάθεια από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αν πραγματικά θέλει μια μέρα να φτάσει ψηλά.

 

 

 

Οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του Αθηναϊκού

Υπεύθυνος Ακαδημιών: Σχίζας Νίκος

Εφηβικό: Καλαμαράς Θωμάς

Παιδικό: Σχίζας Νίκος – Μακροστέργιος Στέφανος

Παμπαιδικό: Λευκίδης Αλέξανδρος – Δαδινόπουλος

Τζούνιορ: Λευκίδης Αλέξανδρος

Προτζούνιορ: Μπίτιλης Παύλος – Κορρές Σπύρος – Μανταδάκης Μιχάλης (ποδοσφαιριστές α’ ομάδας)

 

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply