Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αθηναϊκός: Βάζετε ταφόπλακα στο μέλλον των παιδιών σαν αθλητές…

Published

on

Τη θέση του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε με ανακοίνωση του ο Αθηναϊκός.

Αναλυτικά…

Βλέποντας όσα διαδραματίζονται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και παρακολουθώντας συνεντεύξεις Προέδρων ΕΠΣ νιώθουμε και αφουγκραζόμαστε ότι υπάρχει έντονη δυσκολία στο να ανοίξουν και να συνεχιστούν μάλλον και τα πρωταθλήματα.
Όλοι γνωρίζαμε την κατάσταση ότι μπορεί να γίνει το lockdown όπως και έγινε αλλά δεν προστάτεψε κανείς τους παίκτες αλλά ούτε και τους παράγοντες που σπατάλησαν ένα τσουβάλι λεφτά για τα οδοιπορικά των παικτών – προπονητών , ρούχα , νερά βιταμίνες , φιλικούς αγώνες, Πούλμαν ,παράβολα συμμετοχής, δελτία  ενός έτους κλπ.
Όταν κάναμε μια πρόταση ως ομάδα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει τον Αύγουστο στην διάρκεια των φιλικών να γίνουν επίσημα ματς ήταν δύσκολο , εμείς κάναμε 12 φιλικούς αγώνες σε 45 μέρες της προετοιμασίας . 
Αν ξεκινάγαμε Αύγουστο και εμείς και η Γ’ Εθνικη θα ειχε γίνει το 60% του πρωταθλήματος σίγουρα μέχρι να κλείσουμε όποτε ίσως να υπήρχε ένα 40% όπου θα γίνονταν το Μάρτιο Απρίλιο. 
Υπάρχει και άλλη πρόταση αν ανοίξουμε τον Μάρτιο οι αγώνες μπορούν να γίνουν Τετάρτη Κυριακή αλλά οι αγώνες της Τετάρτης μόνο μετά τις 19.00 . 
Ολα τα γήπεδα πλέον έχουν φωτισμό και αντι για προπόνηση μπορεί να γίνει αγώνας και οι παίκτες να είναι άνετοι με τις δουλειές τους.
Αν δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα καλό θα ήταν τις επόμενες 10 ημέρες να το γνωρίζουμε ώστε να ενημερώσουμε και τους παίκτες μας, γιατί  έχουμε παίκτες ταλέντα που αν δεν μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα μας είναι αμαρτία να «καούν» και να χάσουν μια χρόνια , ως ομάδα να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας που κάνει προπονήσεις και αγώνες για να μην χαθούν . 
 Καθε παίκτης νέος φιλόδοξος ταλέντο όπου θα σταματήσει τώρα λόγο των εποχών και της κατάστασης που επικρατεί με την νεολαία ίσως σταματήσει και το ποδόσφαιρο , όποτε χαμένη είναι και οι πιο πάνω κατηγορίες και η Εθνική Ελλάδος όπου στο βάθος χρόνου κάποιο παιδί όπου ξεκίνησε από την Αθηναϊκό ίσως παίξει σε αυτό το επίπεδο .
Όσο αφορά τις ακαδημίες και εκεί όλοι οι σύλλογοι θα έχουν μεγάλη πτώση αθλητών δεν το ευχόμαστε αλλά το βλέπουμε μπροστά μας . 
Τα παιδιά με την εξέλιξη της τεχνολογίας ήταν  σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο και με το ζόρι τα τραβούσαν οι γονείς να έρθουν στο γήπεδο. 
 Το μέλλον του αθλητισμού γενικά της Ελλάδας είναι στις ακαδημίες, όταν κλείνουμε το μέλλον μας και την εξέλιξη των παιδιών είναι σαν να ρίχνουμε ταφόπλακα στο μέλλον τους ως αθλητές.