Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ακάθεκτος ο Ιάσωνας 2-1 τον ΑΠΟ Κηφισιάς

Μόνος στο ρετιρέ ο Ιάσωνας

Published

on

Ούτε η ομάδα της Κηφισιάς ήταν ικανή να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τον Ιάσωνα και η ομάδα του Σάκη Σάσσαλου, κατάφερε να πετύχει την Πέμπτη της νίκη (2-1) στο πρωτάθλημα. Έτσι η ομάδα του Αγίου Φανουρίου βρίσκεται μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα εκμεταλλευομένη το στραβοπάτημα που έκανε η Διάνα (ηττήθηκε από τα Σούρμενα 1-0) .

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν ξεπεράσει το ήττα από το Αιγάλεω όσο αναφορά την διοργάνωση του κυπέλλου και πέτυχαν μια άνετη νίκη. Οι «μπλε» μπήκαν πολύ δυνατά και αποφασιστικά στο γήπεδο με σκοπό να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι. Ωστόσο αυτό δε έγινε, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ιάσονα έχασαν σωρεία ευκαιριών μπροστά από τη εστία του Λιβανού.

Στο α΄ μέρος οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο, καθώς η πίεση που ασκούσανε προς τον αντίπαλο ήταν ασφυκτική με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να περάσουν το κέντρο.

Η πίεση του Ιάσονα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 10′ , όταν ο Κανελίνι εκτέλεσε το φαουλ από δεξιά και ο Τσάτσας από το σημείο του πέναλτι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, σημειώνοντας το 1-0. Αυτο το τέρμα απελευθέρωσε τους γηπεδούχους και έδιωξε το άγχος από πάνω τους. Από εκείνο το σημείο- με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο(26′-31′) κατά το οποίο η ομάδα της Κηφισιάς έδειξε ότι υπάρχει μέσα στο γήπεδο- και μετά ο Ιάσωνας έχασε σωρεία ευκαιριών με κύριους πρωταγωνιστές τους Θανόπουλο, Κανελίνη και Λαμπρινάτο.

Το β’ μέρος ήταν ανάλογο του πρώτου, με τον Ιάσωνα να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων, να δημιουργεί ευκαιρίες και το Λιβανό να είναι πανταχού παρών.

Στο 51′ όμως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ,ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Κηφισιάς με τον Βήχα στη πρώτη ουσιαστικά αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Σπέρτος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Χαραλάμπους έπιασε το γυριστό σουτ μέσα στη περιοχή, με τον Σαράντη να αποκρούει και ο Βήχας με κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα σε 1-1.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε κάπως την ομάδα του Σάκη Σάσσαλου, με αποτέλεσμα για κάποια λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα των βορείων προστείων, να δείχνει νευρική. Όμως στο 65′ ο Λαμπρινάτος ήρθε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα των δυτικών προαστείων. Ο Θανόπουλος από δεξιά, έπειτα από ωραία πάσα του Τσάτσα , σέντραρε στο πρώτο δοκάρι με το Λαμπρινάτο να πετάγεται στη πορεία της μπάλας και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης 2-1. Στη συνέχεια ο Ιάσονα εξακολουθούσε να χάνει με το «τσουβάλι» τις ευκαιρίες χωρίς όμως να το πληρώσει στο τέλος. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Νικολαδού βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια δίκαιη και συνάμα αγχωτική νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νικολαδός με βοηθούς τους Περράκη και Τσιλιπάνο

 ΙΑΣΩΝ: Σαράντης, Τσάτσας, Ξεκουκουλοτάκης, Μανάρας, Σίμος, Μανωλιάδης, Κανελίνι, Χωριανόπουλος, Λαμπρινάτος(80′ Νασιούδης), Θανόπουλος(91′ Αποστολίδης), Φλέγκας(57′ Λαζάρου)

 ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ : Λιβανός, Σπέρτος Ι.(59′ Ζαχαρόπουλος), Σινοτρακάι, Βήχας, Βούλγαρης, Δρόσος, Σπέρτος Β., Νιάρος, Καραμπιτιάνης(46′ Ευγγελάκης), Κόστα(25′ Χαραλάμπους), Πουλάκης

Ρεπορτάζ: Κυριάκος Παντζαρίδης

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply