Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Αλέξανδρος Καζάκος – Του χρόνου θα είμαι καλύτερος

Published

on

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διάνα Ηλιούπολης προσπαθεί, στις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας, να ανανεώσει το δυναμικό της ανδρικής ομάδας και να την καταστήσει, για μία ακόμη χρόνια, ανταγωνιστική στο κορυφαίο πρωτάθλημα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, αυτό της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Η Διάνα, στο «κουτσουρεμένο» πρωτάθλημα του 2020, κατέλαβε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία, ισόβαθμη με την Ηλιούπολη, γεγονός που θεωρείται η πιο πετυχημένη πορεία στην 46χρονη ιστορία του συλλόγου.

Προτεραιότητα του προπονητή Γιώργου Τσαμόπουλου είναι να ανανεώσει την συνεργασία με τους παίκτες που αποτέλεσαν πέρσι τον βασικό κορμό στην σύνθεση του συγκροτήματος. Οι κινήσεις είναι πετυχημένες και διαδέχονται η μία την άλλη.

Τελευταία ανανέωση ήταν αυτή του Αλέξανδρου Καζάκου, ο οποίος το 2019 φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Διάνα, προερχόμενος από τον Χολαργό.

Ο Αλέξανδρος εντυπωσίασε στην παρθενική του χρόνια στον σύλλογο, ήταν βασικό στέλεχος στην ενδεκάδα και πέτυχε τέσσερα τέρματα σε 22 παιχνίδια, αν και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. 

Ο Αλέξανδρος Καζάκος θεωρείται ένας πολυσύνθετος παίκτης, από τους καλύτερους που αγωνίζονται στην συγκεκριμένη κατηγορία και αποτελεί επιθυμία πολλών συλλόγων να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στην επίσημη σελίδα της Διάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι η απόφαση για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα ήταν εύκολη.

«Όταν έχεις ανθρώπους που σε εκτιμάνε και σε σέβονται, σε συνδυασμό με τον προπονητή και τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα, είναι δύσκολο να πεις όχι. Έχεις όλα τα εφόδια σαν ποδοσφαιριστής να ευχαριστηθείς το άθλημα που αγαπάς».

Ο Αλέξανδρος θεωρεί εξαιρετικό το κλίμα στα αποδυτήρια του συλλόγου και δίνει την υπόσχεση στους φίλους της Διάνα ότι του χρόνου θα είναι καλύτερος.

«Η χρονιά στην Διάνα ήταν πολυ όμορφη για μένα. Συνάντησα ένα εξαιρετικό κλίμα και σπουδαία οργάνωση σε όλους τους τομείς, αλλά όπως και να έχει χρειάστηκα λίγο χρόνο προσαρμογής. Του χρόνου θα είμαι καλύτερος».

Ο Γιώργος Τσαμόπουλος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αλέξανδρο και ουσιαστικά τον θεωρεί δικό του παιδί. Αμοιβαία είναι τα αισθήματα, όπως μαρτυρούν οι τοποθετήσεις του παίκτη.

«Ο κοουτς είναι εξαιρετικός, τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν προπονητής. Είναι χαρά να δουλεύεις με έναν τέτοιο άνθρωπο γιατί βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό και ήταν και ένας απο τους σημαντικότερους λόγους που παρέμεινα στην ομάδα».

Ο Αλέξανδρος Καζάκος εκτιμά ότι η διοίκηση της Διάνα θα φροντίσει για να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συλλόγου στο πρωτάθλημα.

«Πιστεύω ότι γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις απο τη διοίκηση και η Διανα θα διατηρηθεί και φέτος σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο».

«Σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα καινούργια δεδομένα. Ο χρόνος θα δείξει το πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για όλους μας. Θέλω να παραμείνω όμως αισιόδοξος οτι τελικώς θα πάνε όλα καλά».

Τεράστιο πλεονέκτημα στα χέρια του κάθε προπονητή αποτελεί η δυνατότητα ενός παίκτη να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις. Ο Αλέξανδρος Καζάκος είμαι ένας από αυτούς.

«Μου αρέσει να παίζω σε οποιαδήποτε θέση με χρειάζεται η ομάδα. Θεωρώ ότι γίνεσαι καλύτερος παίκτης γνωρίζοντας τις κινήσεις, τα τρεξίματα και τις ευθύνες που έχει η κάθε θέση ξεχωριστά. Η θεση που θεωρώ όμως οτι μου ταιριάζει καλύτερα είναι αυτή του μπακ – χάφ, όλη την πλευρά δηλαδή, σε ένα σύστημα που το επιτρέπει αυτό».

Ο Αλέξανδρος είναι δίδυμος αδερφός με τον Παναγιώτη, έναν επίσης σπουδαίο επιθετικό που διακρίνεται τα τελευταία χρόνια στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Μιλάει κολακευτικά για τον αδερφό του και τονίζει: 

«Όσον αφορά τον αδερφό μου έχουμε μια ιδιαίτερη και πολύ όμορφη σχέση τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Γνωρίζουμε πολύ καλά και οι δυο τις κινήσεις του άλλου στο γήπεδο και έχουμε τρομερή χημεία μετά τα τόσα χρόνια που ήμασταν συμπαίκτες. Τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και τους δυο θεωρώ είναι το πάθος και η μαχητικότητα. Ο Παναγιώτης βέβαια έχει καλύτερη επαφή με τα δίχτυα».