Connect with us

Γ Εθνική

Αλήθειες από τον πρόεδρο του Αιολικού

Published

on

Διαβάστε τι αναφέρει ο πρόεδρος του Αιολικού κ. Δημήτρης Αντωνάκας απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση των φίλων του συλλόγου.

Πρέπει να αφιερώσω λίγο χρόνο για να διευκρινίσω μερικά πράγματα, αφού τέθηκε υπόψη μου αυτή η πρόσφατη ανακοίνωση των φιλάθλων μας από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν κακές εμφανίσεις από τους παίκτες του Αιολικού μέσα στο 2022-23. Υπάρχουν μόνο άσχημα αποτελέσματα!

Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε καλύτεροι οπαδοί και να είμαστε πραγματικά μέρος μιας καλύτερης ποδοσφαιρικής εμπειρίας, ενώ υποστηρίζουμε την ομάδα μας.

Πιστεύω ότι στον αθλητισμό πολλές φορές οι οπαδοί ξεχνούν το πραγματικό νόημα του ανταγωνισμού. Που είναι και η αληθινή εμπειρία του αθλητισμού. Συγκεκριμένα θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους μας ότι ο Αιολικός δεν είχε κακές εμφανίσεις σε καμία στιγμή στη διάρκεια της σεζόν 2022-23. Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε μερικά πράγματα, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την ομάδα μας και γιατί βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, ακόμα και σήμερα.

Μην αμφιβάλλετε λοιπόν ότι αυτή η ξεχωριστή ομάδα αποτελείται από:

> Ένα ρόστερ παικτών παγκόσμιας κλάσης που αποτελείται από τεράστια εμπειρία, καθώς και νεαρούς ανερχόμενους, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, το μέλλον των οποίων προδιαγράφεται λαμπρό.

> Μια ομάδα παικτών με τόσο καλούς χαρακτήρες και τον υψηλότερο δυνατό σεβασμό για το παιχνίδι.

> ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ παικτών, τεχνικού επιτελείου  και Διοικητικού Συμβουλίου που δίνουν το 110% καθημερινά, εργαζόμενοι στον Αιολικό για τον Αιολικό.

 

Ο Αιολικός έχει την τύχη να είναι μία από τις πέντε ομάδες που εκπροσωπούν τον τόπο απ’ όπου προέρχονται, αλλά και τους φιλάθλους τους στα Playoffs για την άνοδο στη SL2!

Ο Αιολικός ήταν ο ξεκάθαρος Πρωταθλητής του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής για το 2022-23. Πολλοί μπορούν να πουν ότι ήταν και ο πιο δύσκολος όμιλος ολόκληρης της κατηγορίας στην Ελλάδα.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν όλοι ότι ο Αιολικός ταξιδεύει για κάθε παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, αλλά και στα Playoffs. Πρόκειται για συνολικά 26 αγώνες στο πρωτάθλημα και 4 ακόμα μέχρι στιγμής στα Playoffs. Δηλαδή 30 παιχνίδια επί της ουσίας εκτός έδρας, κάθε εβδομάδα, είτε παίζουμε στη Μυτιλήνη είτε μακριά από το νησί. Και για να είμαι απολύτως σαφής, είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε λόγω της έλλειψης των κατάλληλων προπονητικών εγκαταστάσεων στη Λέσβο τη φετινή σεζόν. Και ώστε να έχουμε μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, που αγωνίζεται για την άνοδο. Κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν παίξει πάνω από τα διπλάσια εκτός έδρας παιχνίδια από οποιαδήποτε ομάδα στην κατηγορία μας και γενικότερα από όλες τις άλλες κατηγορίες τη φετινή χρόνια.

Επειδή όμως αποτελούμε μια ομάδα με ξεκάθαρη στάση και νοοτροπία, χωρίς να ψάχνουμε ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, κανείς από τους φιλάθλους μας δεν θα ακούσει ποτέ από τους παίκτες μας οποιοδήποτε παράπονο για τα αληθινά γεγονότα και τις προκλήσεις που είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Αυτή η ξεχωριστή ομάδα έχει καταφέρει όλη της την επιτυχία με σκληρή δουλειά και πειθαρχία.

Και επειδή οι οπαδοί δεν καταλαβαίνουν πάντοτε ότι σε μια τόσο μεγάλη σε διάρκεια σεζόν, 26 αγώνων, με 4 παιχνίδια Κυπέλλου ενδιάμεσα, που ακολουθούνται από ένα τουρνουά Playoffs ανόδου 10 αγωνιστικών, υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και καταστάσεις κόπωσης που οι περισσότεροι αγνοούν, μπορώ να τους πω ότι έχουμε παίκτες που αναρρώνουν από τραυματισμούς και πολλούς που δεν παίζουν στο 100% της κατάστασης τους. Αλλά μπορώ να τους βεβαιώσω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παίκτες μας δεν είναι διατεθειμένος να μείνει εκτός αγώνα φέτος, ακόμα κι αν πρέπει για το καλό του να μείνει έξω. Συχνά πρέπει να μαλώνουμε με τους παίκτες μας, γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μην αγωνιστούν, επιμένοντας πολλές φορές να είναι στο γήπεδο ακόμα και όταν το σώμα τους δεν αντέχει περισσότερη καταπόνηση. Αυτοί οι παίκτες είναι όλοι τους πολεμιστές. Κανένας τους δεν έχει παραιτηθεί από καμία μάχη όλη αυτή τη χρονιά.

Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω από όλους τους οπαδούς μας να έρθουν στο γήπεδο και να σταθούν στο πλευρό αυτών των παικτών, όπως έκαναν σε δεκάδες ματς μέσα στη χρονιά εντός και εκτός έδρας. Γιατί αυτοί οι παίκτες αξίζουν τον μέγιστο σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμηση για όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα στη διάρκεια αυτής της μεγάλης σεζόν. Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι θα φέρουν τα φετινά Playoffs για τον Αιολικό, όλοι οι αληθινοί υποστηρικτές της ομάδας μας πρέπει να είναι περήφανοι για τους ποδοσφαιριστές και το επιτελείο μας.

Όταν έθεσα πριν από μερικούς μήνες την ερώτηση εάν η Λέσβος είναι έτοιμη για έναν σύλλογο SL2, δεν είδα θετική ανταπόκριση στην πράξη.

Όταν ζήτησα από συγκεκριμένους ανθρώπους, πριν από περισσότερους από 18 μήνες, να έρθουν και να καθίσουν για να βρούμε εγκαίρως λύσεις στα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η ομάδα εάν προβιβαζόταν στην SL2, με παλιά χρέη, χωρίς να φταίει για τη δημιουργία τους η τωρινή διοίκηση, δεν έλαβα ούτε μια απάντηση.

Τουλάχιστον ας ξεκινήσουμε όλοι μαθαίνοντας να είμαστε καλύτεροι οπαδοί της ομάδας μας. Ας μάθουμε όλοι να απολαμβάνουμε αυτό το παιχνίδι με λιγότερη κριτική, περισσότερο πάθος και θετική ενέργεια. Ας έρθουμε όλοι στο γήπεδο σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια των Playoffs, εμψυχώνοντας την ομάδα μας. Και έχουμε πολύ χρόνο μετά για να βρεθούμε όλοι μαζί και να βρούμε τρόπους, ώστε να γίνουμε καλύτερη ομάδα για τους οπαδούς μας και για το νησί μας.

 

Στον οργανισμό του Αιολικού δεχόμαστε πάντοτε την καλοπροαίρετη κριτική. Δυστυχώς όμως, εδώ και τέσσερα χρόνια υπάρχει μια αρνητική προπαγάνδα, τόσο στα social media όσο και εν γενεί στην τοπική κοινωνία. Μια προπαγάνδα, που απευθύνεται σε εμένα ως Πρόεδρο του Αιολικού, αλλά και στους συνεργάτες μου, ζημιώνοντας πρωτίστως τον σύλλογο. Ακόμα και αν οι αποφάσεις μου στη διάρκεια αυτής της τετραετίας δεν ήταν πολλές φορές αρεστές σε κάποιους, να είστε σίγουροι ότι πάρθηκαν πάντοτε με γνώμονα το καλό του Αιολικού. Όμως ακόμα και σήμερα που είμαστε πρωταθλητές, συνεχίζω να διαβάζω ή να ακούω επικριτικά σχόλια, τα οποία δεν αντιλαμβάνομαι πού αποσκοπούν ή σε τι εξυπηρετούν.

Ως διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός, από την πρώτη ημέρα που αποδέχθηκα την πρόσκληση και ανέλαβα τα ηνία του ιστορικού αυτού συλλόγου, θέσαμε ως μοναδικό στόχο την επίτευξη της ανόδου προς τη SL2. Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο προς όλους και όλες, πως δεν θα άλλαζα κανέναν ποδοσφαιριστή του φετινού ρόστερ, ακόμα και αν είχα αυτή τη δυνατότητα σήμερα. Μαζί φτάσαμε ως εδώ μέχρι σήμερα και όλοι μαζί θα δώσουμε τις υπόλοιπες μάχες μέχρι να τελειώσει η σεζόν, να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο και να επαναφέρουμε τον Αιολικό στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μακάρι, στα δύο εναπομείναντα ματς στον “Ταρλά”, να έχουμε μαζί μας και τον κόσμο.

Δημήτρης Αντωνάκας

Πρόεδρος ΑΕΠΣ Αιολικός

Advertisement