Connect with us

Γ Εθνική

Αλλαγές στα κριτήρια ισοβαθμίας στην Γ΄Εθνική

Published

on

Πρωτάθλημα ενός γύρου λόγω των συνθηκών η Γ΄Εθνική φέτος και πλέον η ΕΠΟ αποφάσισε κάποιες αλλαγές για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε με ανακοίνωση της «Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου)».

Αν κάποιος ανατρέψει στους κανονισμούς θα δει ότι στο άρθρο 20 παράγραφος 5 υπάρχουν πέντε κριτήρια για το ποια ομάδα σε ισοβαθμία θα πάρει τη θέση. Από τα πέντε κριτήρια τα μόνα που παραμείναν είναι τα τελευταία τρία ενώ τα δυο πρώτα δεν θα ισχύσουν για φέτος.

Αναλυτικά τα κριτήρια που θα ισχύσουν:
Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ. 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:

iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

 

ΠΗΓΗ: Mikriliga.com