Connect with us

Γ Εθνική

Αλμα ανόδου ο Ατσαλένιος, 4-2 σε ματσάρα τον Απόλλωνα Ποντίων

Published

on

Τεράστια νίκη που τον φέρνει μια ανάσα από την άνοδο πήρε ο Ατσαλένιος, που σε ένα καταπληκτικό ματς νίκησε τον μαχητικό Απόλλωνα [Ποντίων με 4-2.

Εφτασε έτσι τους 10 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους 3 βαθμούς έχοντας κάνει το ρεπό του.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ο ΠΟΑ ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Κεφαλούκου στο 12′, έπειτα από ωραία σέντρα του Κερμενίδη.

Το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Ατσαλένιου ήρθε στο 40, με τον Φώτη Καϊμακαμούδη να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα, έπειτα από το πέναλτι που κέρδισε ο Κεφαλούκος σε ανατροπή του Κουρούμα.

Ο Ρουμπάκης ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για τους «πράσινους», επεμβαίνοντας σωτήρια στο δεξί σουτ του Καψή που ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους για τον Απόλλωνα Ποντίων που απείλησε κυρίως με μακρινές προσπάθειες.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και κατάφεραν πολύ γρήγορα να αλλάξουν τις ισορροπίες. Στο 58’ έπειτα από σέντρα του Γκαβζίδη που βρήκε στο δοκάρι, ο Τσουτσάνης πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 3-1, για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης με κοντινό πλασέ μετά από πάσα πάρε βάλε του Κουσίδη να γράψει το 3-2.

Αυτή ή εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες του Μηνά Πίτσου, είχε όμως το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ακόμα περισσότερο για το τέρμα που θα έκλεινε οριστικά την υπόθεση νίκη. Προειδοπόιησαν στο 69’ με το τετ α τετ του Σφυρογιαννάκη, ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα, με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται, για να έρθει στο 85’ ο Γιακουμάκης, λιγά λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο να σφραγίσει το τρίποντο με ένα υπέροχο γκολ.

Ο νεαρός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, γύρισε με πολύ ωραίο τρόπο, βάζοντας πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ: Ρουμπάκης Γ., Δαμιανάκης, Λουμπάκης, Νάτος (65′ Χαρίτος), Αρμόα (77′ Γιακουμάκης), Κερμενίδης, Παπασπύρος, Ρουμπάκης Ε., Φελίπε, Καϊμακαμούδης (65′ Σφυρογιαννάκης), Κεφαλούκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Κολλιάκης, Καψής, Φραγκόπουλος, Πουλικίδης, Πετσίτης, Κουρούμα, Τσουτσάνης (83′ Παπαδόπουλος), Κομιώτης, Γκαβζίδης, Κουσίδης, Αθανασιάδης.

ΠΗΓΗ: GRANDSPORT