Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Αναβλήθηκε ο αγώνας Αστέρα Κερατσινίου – Περαμαϊκού με απόφαση του Δήμου για ψεκασμό . Ι. Σπάθας : « Μεγάλο ολίσθημα »

Published

on

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο παιχνίδι Αστέρα Κερατσινίου – Περαμαϊκού για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας που ήταν να γίνει στο γήπεδο Χαραυγής.

Λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας αποφάσισε  το κλείσιμο του  γηπέδου προκειμένου να γίνει ψεκασμός στους χώρους των αποδυτηρίων αλλά και των γύρω χώρων , αφού υπήρχαν ενδείξεις πως  ποδοσφαιριστής της Χαραυγής είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό την Κυριακή.

Ο διαιτητής Θοδωρής Πουλόπουλος και οι συνεργάτες του  πήγαν στο γήπεδο και  χωρίς να μπουν μέσα  συμπλήρωσαν το φύλλο αγώνα παρουσία των αρχηγών των δυο ομάδων ( οι οποίοι ειδοποιήθηκαν να πάνε στο γήπεδο) αναφέροντας τους λόγους της αναβολής.

Η  ξαφνική αυτή απόφαση  του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας σίγουρα δημιούργησε σύγχυση ενώ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΠΣ Πειραιά .

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Γιάννη Σπάθα ο οποίος φανερά οργισμένος μας δήλωσε:

«Ο Δήμος Κερατσινίου  στις 2 το μεσημέρι έστειλε έγγραφο   αναφέροντας ότι αποφάσισε να κλείσει το γήπεδο για να κάνει ψεκασμό . Κι όλα αυτά χωρίς να έχει κάποια ιατρική γνωμάτευση που να λέει ότι κάποιος ποδοσφαιριστής έχει προσβληθεί από τον ιό. Απλά  μόνο υποψίες . Θεωρώ ολίσθημα την απόφαση  αυτή που δημιουργεί  έτσι ένα κακό προηγούμενο . Ας μην γίνονται συνένοχοι άλλων καταστάσεων οι Δήμοι . Με αυτόν τον τρόπο όποια ομάδα  έχει κάποιο ποδοσφαιριστή, τραυματία,  τιμωρημένο ή εργαζόμενο θα μπορεί να επικαλείται ασθένεια  για να γίνεται ψεκασμός και να αναβάλλεται το παιχνίδι. Ας μην παίζουν παιχνίδια κάποιοι στην πλάτη της Ένωσης.»

Και ο κ. Σπάθας πρόσθεσε:

« Είδατε τι συνέβη με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας . Μόνοι τους αποφάσισαν να μην κατέβουν να αγωνιστεί λόγω υποψιών για κάποιο ποδοσφαιριστή. Χωρίς να  έλθουν σε επαφή με γιατρό, χωρίς να έχουν μια γνωμάτευση στα χέρια τους. Εμείς θα τους στέλναμε στον γιατρό της ΕΠΣΠ και μάλιστα δωρεάν. Και τώρα η ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή  Και όλα αυτά ενώ το παιδί αποδείχτηκε ότι είναι υγιέστατο. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι με  πυρετό ,  έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Και η Χαραυγή οφείλει τώρα να προσκομίσει ιατρικές βεβαιώσεις ότι ποδοσφαιριστές της έχουν προσβληθεί από την ασθένεια . Ας τα προσέχουμε λοιπόν  όλα αυτά»