Connect with us

slideshow

Ανακοίνωση με… πυρά από ΕΠΟ!

Published

on

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΠΣ Ηρακλείου κατά της ΕΠΟ, ενώ στην συνέχεια και η ΕΠΣ Ηρακλείου απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα. Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρός της, μετά από συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

 

Μετά από αυτή την… αναδίπλωση ήρθε η παρακάτω αιχμηρή ανακοίνωση από την ΕΠΟ:

 

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

 

Α. Η Γ.Σ. της Ε.Π.Ο., που συγκαλείται κατόπιν σχετικού αιτήματος των Ενώσεων-Μελών της για τις 14/7/2013, θα διεξαχθεί κανονικώς και όπως είχε οριστεί μετά την απόρριψη από το αρμόδιο δικαστήριο της αίτησης της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου για τη μη διεξαγωγή της.

 

Β. Η Ομοσπονδία δεν γνωρίζει επισήμως τίποτε, καθώς δεν της έχει κοινοποιηθεί, για την απόφαση-ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Κιλκίς με την οποία αποσύρει την προσφυγή της κατά της Ε.Π.Ο.

 

Γ. Ως προς την απόφαση-ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία και με την οποία αποσύρει την προσφυγή της κατά της Ε.Π.Ο., διευκρινίζονται τα εξής:

 

i. Η «μοναχική» πορεία της, απέναντι στο υπόλοιπο σώμα των πενήντα έξι (56) Ενώσεων-Mελών της Ε.Π.Ο., θα έπρεπε να οδηγήσει σε άλλες αποφάσεις και ενέργειες και όχι σε αυτές που μόνοι τους φαντασιώθηκαν ότι επιδίδονται ως άλλοι αυτόβουλοι σωτήρες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των θεσμών.

 

ii. Η Ε.Π.Ο. δεν απειλεί, ούτε τιμωρεί με αποβολή καμία Ένωση–Μέλος της αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία που αναφέρεται σε σαφή παραβίαση του Καταστατικού της. Η εξ αυτής της τιμωρίας ταλαιπωρία σωματείων, διαιτητών κ.λ.π. αφορά στις ενέργειες της Ένωσης και όχι στις αποφάσεις της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.

 

iii. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε την διαπίστωση, ότι η FIFA δικαιώνει τις ενέργειες των δύο Ε.Π.Σ., αλλά δεν δέχεται προσωρινές ή διορισμένες διοικήσεις. Τα έγγραφα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά και οι προφορικές ενημερώσεις των στελεχών της άλλα υποστηρίζουν, ως προς το ποιος έχει δίκιο. Ότι δεν δέχονται διορισμένες ή προσωρινές διοικήσεις το ήξεραν οι δύο Ε.Π.Σ. πριν καν προσφύγουν εναντίον της Ε.Π.Ο.

 

iv. Κανείς από την Ε.Π.Ο. δεν συνομίλησε, υποσχέθηκε ή δεσμεύτηκε για δήθεν δίκαιη και ισόνομη λειτουργία ως προς τα δικαιώματα της ΕΠΣ Ηρακλείου. Στο θέμα αυτό ακόμη και η πλέον καλπάζουσα φαντασία έχει τα όρια της…

Η Ε.Π.Ο. αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και ισονομία όλες τις Ενώσεις–Μέλη της, επειδή αυτός είναι ο καταστατικός της ρόλος.

 

v. Τέλος, δεν κατανοούμε τη σύνδεση μιας καθαρά ποδοσφαιρικής διαδικασίας με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τη συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από το γεγονός και αποκρούουμε σθεναρά κάθε προσπάθεια να εμπλακεί το ποδόσφαιρο και οι αποφάσεις των οργάνων του σε άλλου είδους υποθέσεις, ειδικώς για να δικαιωθούν αντικαταστατικές επιλογές ή ενέργειες».

newsit

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply