Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ανακοίνωση του Ηρακλείου για τα γεγονότα στη Νέα Ιωνία

Published

on

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ηρακλείου….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ»
—————————————
Την Κυριακή, 1-10-2023, αποκαλύφθηκε από το διαδίκτυο ότι με πρόσχημα τον αγώνα της ομάδας μας με την «Νέα Ιωνία», ετοιμαζόταν οργανωμένη σύγκρουση και επεισόδια, μεταξύ φερόμενων οπαδών των δύο ομάδων.
Η σύγκρουση και τα επεισόδια απετράπησαν, με έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της αστυνομίας.
Επειδή η μία πλευρά των πολυάριθμων νεαρών ατόμων, εμφανίζονταν ως οπαδοί του σωματείου μας, το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1. Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά κάθε υποκίνηση, οργάνωση και εκδήλωση οπαδικής βίας οπουδήποτε και από οποιουσδήποτε.
2. Απαγορεύει στους πάντες να ανακατεύουν ή να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το σωματείο μας, σε τέτοιες δραστηριότητες.
3. Τυχόν συμμετοχή ή συνέργεια σε τέτοια επεισόδια από αθλητή, μέλος ή οπαδό της ομάδας μας, συνεπάγεται την άμεση αποβολή και απομάκρυνση από το σωματείο.
4. Το νοσηρό φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι εχθρός του αθλητισμού και κίνδυνος για την κοινωνία και τους νέους και πρέπει να παταχθεί αμείλικτα, πρώτα απ’ όλα από τους ανθρώπους του αθλητισμού.
5. Από το σωματείο μας, καμία συμπάθεια, καμία επιείκεια, καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.
6. Αθλητές, παράγοντες και οπαδοί του «Ηρακλείου» οφείλουν να υπηρετούν την ευγενική άμιλλα, να απολαμβάνουν τους αγώνες της, να χαίρονται τις νίκες με έντιμα αγωνιστικά μέσα, να σέβονται και χειροκροτούν γενναιόδωρα τους αντιπάλους της όταν το αξίζουν.
Αυτόν τον αθλητισμό υπηρετεί η ομάδα μας και αυτές τις αρχές σέβονται όσοι την αγαπούν.