Connect with us

Uncategorized

Ανατροπή και νίκη για ΠΑΟΚ..

Published

on

Σε μία αναμέτρηση με πολύ καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Εργοτέλη με 2-1 και πλέον βρίσκεται μόνος του στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Κουτσιανικούλη.

 

 

Η ομάδα του Μπόλονι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Κουτσιανικούλης -θέλοντας να δώσει απαντήσεις- άνοιξε το σκορ, αλλά ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε δράση και με δικό του γκολ και κερδισμένο πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λίνο, οδήγησε τον “δικέφαλο του Βορρά” σε μία σημαντική νίκη.

 

Καλός ρυθμός στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται αρχικά πολύ δραστήριος και με τον Εργοτέλη να πρεσάρει σε ολόκληρο το γήπεδο.

 

Αυτή η πίεση των Κρητικών δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί μεσοεπιθετικά (η απουσία του Βιεϊρίνια φάνηκε σε ένα ακόμα αγώνα, ενώ ο Γκαρσία “κλείστηκε” πολύ καλά από τον Ολίσε), ενώ την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “χτυπήσουν” με τους πολύ κινητικούς Λεάλ και Κουτσιανικούλη.

 

Με αυτή την εικόνα του αγώνα, το γκολ του Εργοτέλη ήρθε μάλλον… φυσιολογικά. Μετά από μακρινή μπαλιά του Γιαλούση, ο Μπαλάφας άφησε τη μπάλα για τον Γλύκο, ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος και με ωραίο “σκάψιμο” κρέμασε στο 32′ τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη

 

Χαρακτηριστικός ήταν ο πανηγυρισμός του Έλληνα μεσοεπιθετικού, μιας και η φυγή του από τον “δικέφαλο του Βορρά” δεν έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που έψαχνε για να καθιερωθεί στην ομάδα).

 

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε… στροφές στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 55′ με τον Σαλπιγγίδη. Ο αγώνας στην συνέχεια πήρε μία… άγρια ομορφιά, αφού και οι δυο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος.

 

Ο “δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε όμως να είναι επιθετικός και να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Τελικά τα κατάφερε στο 80′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο, που προήλθε από προσπάθεια του Σαλπιγγίδη και χέρι του Κυριακίδη.

 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ (63’ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ (76’ Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.

 

Εργοτέλης: Πίρσον, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ολίσε, Μπέτο (85’ Χάντι), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης (66’ Φραγκουλάκης), Λεάλ (77’ Μπούντιμιρ), Κατσικοκέρης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply