Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Ανατροπή…τίτλου ο Μανδραϊκός, 3-2 τη Ζωφριά

Published

on

Η λέξη… ήττα όπως φαίνεται  απουσιάζει από το λεξιλόγιο του Μανδραϊκού. Δεν εξηγείται αλλιώς μετά και από το σημερινό εντυπωσιακό ντέρμπι κορυφής στο  γήπεδο της Μαγούλας, το οποίο παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου.  Η ομάδα του Θεόφιλου Καλύβα έδειξε χαρακτήρα  και παρά το γεγονός ότι μέχρι το 87’ έχανε από την ισχυρή και πολύ καλή Ζωφριά με 1-2, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή και να επικρατήσει τελικά με 3-2, αποκτώντας πλέον μια τεράστια διαφορά ασφαλείας στην υπόθεση της ανόδου.

Το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα λοιπόν συνεχίστηκε για τους πρωτοπόρους, που μετρούν 11 «τρίποντα» σε ισάριθμους αγώνες και είναι πολύ κοντά στο να σπάσουν  το ρεκόρ συνεχόμενων νικών από την έναρξη του πρωταθλήματος που έχει ο Ακράτητος, καθώς την περίοδο 2014-2015  που πήρε το πρωτάθλημα με προπονητή το Γιώργο Μαύρο, είχε κάνει ένα σερί 14 νικών.

Στο  αγωνιστικό κομμάτι, μόλις στο 10’ οι φιλοξενούμενοι, με το νέο προπονητή Κώστα Μαργαρίτη στον πάγκο τους, σκόραραν με τον Μάκρα, αλλά ο βοηθός Οικονόμου ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Μανδραϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 37’ με τον Καλογερή και λίγο αργότερα είχε δοκάρι με τον Μονέ(41’).

Η Ζωφριά ανέβηκε στη συνέχεια και αφού ισοφάρισε αρχικά με τον Μάκρα(43’), στο 56’  ο ίδιος παίκτης γύρισε το ματς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι , που κέρδισε ο Καλέρης σε ανατροπή του από τον Καλογερή.  Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή Ντάουλα για την υπόδειξη αυτή, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να απαντήσουν έχοντας και δεύτερο δοκάρι με τον Έβερετ στο 71’.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Ζωφριά θα έπαιρνε μια σπουδαία νίκη , ο Μανδραϊκός άφησε το καλύτερο για το τέλος. Αρχικά ισοφάρισε στο 87’ με τον νεοεισελθέντα Κούστα. Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92’ ο γκολκίπερ Κολλιάκης απέκρουσε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής με αποτέλεσμα να αποβληθεί και κάτω από την εστία τον αντικατέστησε ο στόπερ Πουλικίδης, διότι είχαν γίνει όλες οι αλλαγές. Το φάουλ εκτέλεσε ο Λελούδας και ο Γεωργιάδης σκόραρε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Και οι δυο ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Ντάουλα, ο οποίος μετά τη λήξη του αγώνα απέβαλε τον Έβερετ με 2η κίτιρνη για διαμαρτυρία.

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Πορανίδης, Θεοδωρόπουλος(79’ Κούστας), Τζαφεράκος, Έβερετ, Καλογερής, Τύρπος, Τούσης(62’ Βούκα), Χόρβατ, Μονέ(95’ Βλαχόπουλος), Λελούδας, Γεωργιάδης.

ΖΩΦΡΙΑ: Κολλιάκης, Μαζμανίδης, Ξενάκης, Πουλικίδης, Παπαδόπουλος, Αντώνης, Δέδες(59’ Τσολακίδης), Ρεφενδάριος(72’ Πλατανιάς), Μάκρας(90’ Καραχάλιος), Γεγές, Καλέρης(83’ Μήνος).