Connect with us

stoplekto

Ανδρέας Μπαρμπολούτσι – «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις»

Ο Ανδρέας Μπαρμπολούτσι σημειώνει πως η ομάδα των Καμινίων στοχεύει στην κορυφή

Published

on

Ο Ανδρέας Μπαρμπολούτσι σημειώνει πως η ομάδα των Καμινίων στοχεύει στην κορυφή

Του Δημήτρη Θεοδώρου 

Το αυτονόητο για τον Ατρόμητο Πειραιά, όταν βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων, είναι να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Αρκεί, βεβαίως, να το ευνούν και οι συνθήκες.

Στον ιστορικό σύλλογο φαίνεται πως υπάρχουν οι πρϋποθέσεις για την επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το γεγονός ότι μετά από έξι αγωνιστικές, οι κυανόλευκοι βρίσκονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο. Πηγάζει και από τα λόγια του Ανδρέα Μπαρμπολούτσι στην «ΩΡΑ των σπορ».

«Πάντα ο Ατρόμητος στοχεύει στην κορυφή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Φέτος, υπάρχουν και οι προϋποθέσεις, υπάρχουν και οι άνθρωποι, υπάρχει και η θέληση για να δούμε την ομάδα να επιστρέφει σε μεγαλύτερες κατηγορίες» σημειώνει ο προπονητής του Ατρόμητου και προσθέτει, σχετικά με το χρονικό της συμφωνίας του με τη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι: «Διαχρονικά οι στόχοι στον Ατρόμητο είναι υψηλοί. Αυτός ήταν και ο πρώτος λόγος για τον οποίο θέλησα να αναλάβω. Είναι μία ομάδα πάντα οργανωμένη, που πάντα πρωταγωνιστεί και από τις πολύ καλές ομάδες του Πειραιά, με μεγάλη ιστορία. Ολα αυτά ήταν κίνητρα για μένα».

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οικοδομήθηκε το ρόστερ και τις βασικές στοχεύσεις του σχεδιασμού, ο 52χρονος τεχνικός αποκρίνεται:

«Η ομάδα έχει μία βάση δικών της, νεαρών ποδοσφαιριστών, που προέρχονται από την ακαδημία της. Αυτό είναι κάτι που κάνει και τη δουλειά του προπονητή πολύ πιο εύκολη. Παρ’ όλα αυτά, μιλάμε για μία ομάδα με νέα πρόσωπα, αφού έγιναν αρκετές προσθήκες σε θέσεις ‘κλειδιά’. Έφυγαν αρκετά παιδιά, τα οποία αντικαταστάθηκαν από ορισμένα έμπειρα. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, όπως κι έγινε, που θα συνδύαζε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, που βέβαια έχουν μεγάλες δυνατότητες, με εκείνους που θα τους πλαισίωναν ως μεταγραφές του καλοκαιριού. Επόμενος στόχος μας ήταν αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστήσει, χωρίς όμως να υπάρχει η πίεση και το άγχος να μην χάσουμε σε κάποιο παιχνίδι». «Πρέπει να επιστρέψουμε πριν είναι αργά» Η πανδημία έχει προκαλέσει ήδη μεγάλα προβλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, οι εργαζόμενοι στα σωματεία προσπαθούν να λειτουργούν. «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά, δίνουμε προγράμματα προπονήσεων, έχουμε τον τρόπο να τους παρακολουθήσουμε, παρ’ όλα αυτά είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για όλους. Όλες οι προπονήσεις γίνονται εκτός γηπέδου και χωρίς επαφή μπάλας, κάτι που θα τους αφήσει αρκετά πίσω. Όχι μόνο τα παιδιά του Ατρομήτου, αλλά ολόκληρο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» σημειώνει σχετικά με τις δυσκολίες του lockdown ο Α. Μπαρμπολούτσι και προσθέτει:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα σε ανοικτό χώρο. Νομίζω ότι η Πολιτεία έπρεπε να βρει άλλο τρόπο να περιορίσει τον κίνδυνο και όχι με καθολική απαγόρευση. Έπρεπε οι ομάδες τουλάχιστον να προπονούνται. Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πρωταθλήματα. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτό που ζούμε και πρέπει να το δούμε σοβαρά, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας και θα είναι αργά».